REPLICA ONLINE CONSTANTA

24.4° Constanța Mie., 14 Aug. 2024
Anul XX Nr. 6821
24.4° Constanța Miercuri, 14 August 2024 Anul XX Nr. 6821
 

Guvernul se pregătește să plătească șomaj pentru 100.000 de români, după noile măsuri fiscale

Guvernul se pregătește să plătească șomaj pentru 100.000 de români, după noile măsuri fiscale

Victor ROTARU 17 septembrie 2023 | 00:00 9192

Ministrul Finanțelor, Marcel Boloș, spune că România este „un paradis fiscal” în UE, având în vedere că 390.117 IMM-uri plătesc, la un profit net de 66 de miliarde de lei, impozite care însumează doar 2,5 miliarde de lei. În acest context, ministrul Finanțelor, consideră justificată trecerea a 56.000 de firme la impozitul de 16% pe profit. Contactat de către reporterii de la Replica de Constanța, Iulian Gropoșilă, Președintele Patronatului Întreprinderilor Mici și Mijlocii Constanța, a ținut să-l contrazică pe ministrul Finanțelor, spunând că ar fi trebuit să fie mai multe IMM-uri consolidate dacă România ar fi un paradis fiscal.

Guvernul se pregateste sa plateasca somaj pentru 100.000 de romani, dupa noile masuri fiscale Foto cu rol ilustrativ

Marcel Boloș spune că va fi implementat un impozit pe profit de 16% pentru 56.000 de IMM-uri, ministrul Finanțelor consideră că România este „un paradis fiscal.” Contactat de către reporterii de la Replica, Președintele Patronatului Întreprinderilor Mici și Mijlocii Constanța, Iulian Gropoșilă, nu împărtășește aceeași părere cu ministrul Finanțelor: „Dacă ministrul Finanțelor consideră că România este un „paradis fiscal” pentru IMM-uri, ar fi trebuit să avem mai multe IMM-uri consolidate. Acolo unde fiscalitatea este extrem de bună, se consolidează mediul de afaceri, ceea ce este normal pentru România zilelor noastre. Dacă luăm comparativ cu alte state din Europa constatăm că există medii antreprenoriale mult mai prietenoase cu mediul de afaceri decât România.” 

Guvernul se pregateste sa plateasca somaj pentru 100.000 de romani, dupa noile masuri fiscale Iulian Gropoșilă - Președintele Patronatului Întreprinderilor Mici și Mijlocii Constanța

Gropoșilă: 100.000 de angajați vor cere ajutor de șomaj

Iulian Gropoșilă a mai transmis faptul că în cazul în care se va implementa o creștere a fiscalități, micro întreprinderile vor avea foarte mult de suferit, peste 100.000 de oameni vor cere ajutor de șomaj după ce societățile la care lucrează se vor închide: „Era evident, noi de două luni de zile suntem în discuții cu reprezentanții Guvernului, am avut mai multe runde de întâlniri și am avut inclusiv o poziție pe care am transmis-o Comisiei Europene, înainte ca Marcel Ciolacu să ajungă la Bruxelles, în care avertizam că o creștere a fiscalității pentru întreprinderile mici va avea, în special pentru micro întreprinderi, asupra mediului de afaceri românesc, în sensul în care for fi afectate cel puțin 50.000 de micro întreprinderi care au unu, doi, trei angajați, și care în loc să păstreze locurile de muncă, vor închide porțile și vor disponibiliza acești oameni. O medie de 2 angajați la 50.000 de firme și o să vedem că 100.000 de angajați, în loc să fie plătiți de către antreprenori, care plătesc și taxe statului, vor venii în curtea acestuia, în sensul în care vor cere ajutor de șomaj. Prin această mișcare Statul Român, în loc să câștige, mai mult va pierde. Dacă s-ar face un studiu de impact al măsurilor fiscale asupra micro întreprinderilor, s-ar vedea din acest moment faptul că, așa cum spuneam, Guvernul în loc să câștige, mai mult va pierde. Dar factorii decidenți sunt cei mai în măsură să-și asume această răspundere și să ia decizia cea mai bună pe care o consideră.” 
 

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Ce paradis fiscal ba martalogule ? Dar pensiile speciale ce sunt ?
0
0
Sicer ... mi se cam rupe am 12.000 lei pensie și 50 de ani am fost jandarm .....
0
7
In institutiile de stat sunt 2 categorii de functionari: cei ce stau si cei ce muncesc.Surpriza neplacuta este ca cei ce stau sunt mult mai multi.
6
2
Cenzurati comentariile. Mergeti la draku cu handicapatii vostrii pe care ii cocolositi!
2
2
Despre... Prea mulți bugetari Prea mulți parlamentari Pensii speciale...lista poate continua.. Nimic..incredibil..
5
1
Taiati pensiile speciale la magistrati si judecatori, reduceti salariile de 20.000 lei si pensionati-i la 65 de ani. Sunt niste profitori ordinari care judeca stramb si iti trantesc o sentinta prin care maresc nedreptatea facuta de institutiile statului. De asa dreptate sa aveti si voi parte toata viata. Dupa ce ca muncim noi ca sa va imbuibati voi, mai va bateti joc cu sentintele pe care ni la dati. Sunteti inamovibili nu ?
10
4
numai in judet sunt 100000 de mi de bugetari in primarii care iau banii pe ...stat ! facultatile au scos in administratia publica milioane de absolventi necesari ...statului! astia ce fac ,sunt specialisti in ... stat!
9
0
De când vă nașteti până muriți vă plângeți că sănteți săraci dar banii de. Mașini, Vile, etc se găsesc, Că voi aveți alergie la a elibera bonuri și facturii fiscale
7
7
jupuiti i ma pe micii atreprenori.nu de alta dar n aveti de unde platii pensiile speciale si milioanele de bugetari.pe ei ma
16
8

REPLICA



LOTO

6/49
2353438259
5/49
33731101522
joker
5377104016