REPLICA ONLINE CONSTANTA

30.4° Constanța Mar., 16 Iul. 2024
Anul XX Nr. 6792
30.4° Constanța Marți, 16 Iulie 2024 Anul XX Nr. 6792
 

Guvernul va finanța academiile de fotbal pentru copii și junior

Guvernul va finanța academiile de fotbal pentru copii și junior

Victor ROTARU 4 iulie 2024 | 16:10 431

Premierul Marcel Ciolacu a afirmat că Guvernul urmează să adopte, în şedinţă, un memorandum în baza căruia academiile de fotbal publice sau private pentru copii și juniori vor beneficia de finanţare de la bugetul de stat. „Trebuie să facem paşi concreţi ca să asigurăm naţionalei o resursă constantă de tineri valoroşi”, susține Ciolacu.

Guvernul va finanta academiile de fotbal pentru copii si juniorMarcel Ciolacu

Premierul a menţionat că decizia vine în contextul performanţei obţinute de naţionala de fotbal a României la campionatul european, dar şi al necesităţii asigurării unei resurse de tineri sportivi.

„Cred că după performanţa fotbaliştilor noştri la Euro 2024, care a declanşat în noi toţi şi emoţie, şi mândrie naţională, trebuie să facem paşi concreţi ca să asigurăm naţionalei o resursă constantă de tineri valoroşi. De aceea, aprobăm un memorandum prin care finanţăm de la bugetul de stat academiile de fotbal publice sau private, pe baza clasificării făcute de Federaţia Română de Fotbal. Pentru fiecare leu cheltuit de Federaţia Română de Fotbal sau de cluburi, statul român va aloca de asemenea un leu. Singura condiţie este ca destinaţia exclusivă a finanţării să fie pentru copii şi juniori. Cred că acesta este traseul corect. Este un model, de fapt, de succes, pus în practică de Gică Hagi şi Gică Popescu la academia de la Constanţa. Actuala naţională are mulţi jucători crescuţi acolo. Trebuie să recunoaştem asta şi să ne închinăm în faţa lui Hagi şi să multiplicăm acest exemplu la nivel naţional”, a spus premierul.

Pe agenda şedinţei de guvern figurează un memorandum cu tema „Crearea unui mecanism de sprijin financiar pentru dezvoltarea sportului la categoria copii şi juniori”.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Daca tot are bani pentru sport să îi de-a la sporturi unde se face performanță, canotaj, tenis de masă, gimnastica, și altele unde am fost și mai suntem campioni. Ce mari performanțe are fotbalul.
2
0
destul sa se mai sifoneze ceva si de aici in cate tari guvernul mai face asta ? nu prea multe sau niciuna da covrigaru ca nu da de la el da de la fraieri
4
0

REPLICA

LOTO

6/49
46143034444
5/49
2310722517
joker
43736234510