REPLICA ONLINE CONSTANTA

32.7° Constanța Mar., 16 Iul. 2024
Anul XX Nr. 6792
32.7° Constanța Marți, 16 Iulie 2024 Anul XX Nr. 6792
 

Guvernul va reanaliza ajutoarele pentru ucraineni

Guvernul va reanaliza ajutoarele pentru ucraineni

Virgil STOIAN 22 februarie 2023 | 20:06 1168

În structurile guvernamentale care răspund de situația refugiaților ucraineni se va analiza, până la finalul săptămânii, posibilitatea unor schimbări în acordarea de către statul român a ajutorelor pentru refugiații din Ucraina, spun surse guvernamentale.

Guvernul va reanaliza ajutoarele pentru ucraineni

„Suntem singura țară din UE care mai oferă ajutoare pentru plata chiriei”, spun sursele citate. O variantă luată în calcul este ca refugiații ucraineni care primesc ajutoare să fie nevoiți să își trimită copiii la școală și să se angajeze.

Facilități pentru ucraineni

Cât plătește Guvernul pentru refugiații ucraineni:

    Pentru cazare: 50 de lei/zi de persoană, conform OUG 28/2022
    Pentru masă: 20 de lei/zi de persoană, conform HG 336/2022

Sumele pot ajunge astfel la 2.000 de lei pe lună pentru un refugiat

Beneficiarii protecției temporare beneficiază de drepturi precum: asistenţa necesară pentru întreţinere, în situaţia în care nu dispun de mijloacele materiale necesare, asistență medicală spitalicească de urgenţă, precum şi asistenţă medicală şi tratament gratuit în cazurile de boli acute sau cronice care pun viața în pericol iminent.

Cetățenii care intră legal pe teritoriul României din Ucraina beneficiază de o perioadă de ședere legală de 90 zile. Cetățenii ucraineni intrați legal pe teritoriul României și care nu solicită o formă de protecție pot fi încadrați în muncă fără avizul de angajare. Aceste persoane pot solicita prelungirea dreptului de ședere în scop de muncă pentru perioade succesive de 1 an, în situația în care sunt menținute condițiile care au stat la baza acordării dreptului de ședere inițial, potrivit stiripesurse.ro.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
dati-le bratul chilia integral. istoria e lunga, in viitor o sa vedeti pozitia ucrainei, fata de romania.
1
0
Băi securiștilor la ucraineni le dați facilități și studenții r*mâni n-au bani să treacă strada Ați gonit tinerii din țară că nu aveați bani să le dați pentru rusofonii ăștia care ne distruge delta aveți bani Pensionarii stă la coadă ca pe timpul lui cească pentru alimente de la UE ia-ți făcut cerșetori pentru alimente ca o țară africană Trădătorilor de tară nemții francezii pensionari stă la coadă la alimente Acolo fac cate două vacanțe pe an pensionarii aici în tară sânt cerșetori de alimente Santem in UE sau in Africa nu se compara nimic cu ce este în vestul Europei ați avut o grijă să furați din tară tot să vindeți la străini
6
1
Romani nostri ce facilitati au in Ucraina?
8
0
O sa fie o birocratie mare, made in Romania.
6
0

REPLICA

LOTO

6/49
46143034444
5/49
2310722517
joker
43736234510