REPLICA ONLINE CONSTANTA

29.9° Constanța Joi, 1 Aug. 2024
Anul XX Nr. 6808
29.9° Constanța Joi, 1 August 2024 Anul XX Nr. 6808
 

Hackerul constănțean, condamnat în Cuba pentru clonare de carduri, nu mai suportă detenția

Hackerul constănțean, condamnat în Cuba pentru clonare de carduri, nu mai suportă detenția

Replica API 20 iunie 2022 | 00:00 2781

Sebastian Coman, din Medgidia, a fost condamnat, în Cuba, la o pedeapsă de 7 ani de închisoare, pentru săvârșirea infracțiunii de falsificare de documente bancare și comerciale ca mijloc pentru comiterea unui furt cu folosirea forței, ambele în formă continuată. Prin sentința din 11 mai 2021, a Curții de Apel Constanța, s-a hotărât extrădarea acestuia pentru a-și ispăși pedeapsa în România. Bărbatul vrea să iasă cât mai repede de la închisoare, astfel că a făcut o cerere de liberare condiționată, refuzată însă de Judecătoria din Medgidia, prin sentința din 31 mai 2022. Sentința nu este definitivă.

Cum a acţionat Sebastian Coman

În sarcina lui Sebastian Coman s-a reținut că, în perioada 11-16.06.2017, împreună cu un alt român, în timp ce se aflau în Santiago de Cuba, Republica Cuba, cu ajutorul unui laptop marca ACER, pe care erau instalate special programe informatice pentru citirea și clonarea informațiilor de pe benzi magnetice au obținut numerele PAN a 582 carduri bancare, informații ce se păstrau pe unitatea de stocare al laptopului. Pe lângă laptop aceştia au mai folosit şi carduri magnetice și un unui dispozitiv electronic skimmer, care permite citirea, copierea, inscripționarea, copierea și ștergerea de informații de pe benzile magnetice, prin intermediul unei fante false, care realizează un duplicat al benzii magnetice a cardurilor, când acestea sunt trecute prin fantă, precum și păstrarea informației obținute într-un fișier, putând fi instalate în bancomate și în terminalele P.O.S. Prin conectarea unui skimmer la laptop pentru a utiliza aplicațiile cardpeek Exe și MSRX.Exe, cei doi cetățeni români au reușit să copieze de pe benzile magnetice a 54 carduri, care nu erau personalizate corespunzător, informațiile financiare originale ale acestor carduri bancare Visa, Mastercard și unele aparținând unor oficii poștale, toate provenite din Regatul Unit, pentru a realiza operații bancare în conturile legitime, cu cardurile create. Cu ajutorul celor 54 de carduri bancare clonate, în 95 de rânduri, au realizat operațiuni bancare la ATM-uri situate în municipiul și provincia Santiago de Cuba, Republica Cuba, cauzând un prejudiciu total în valoare de 16.325,25 USD. Instanţa a dispus transferarea persoanei condamnate, în prezent aflată în stare de detenție pe teritoriul Cubei, într-un penitenciar de pe teritoriul României, în vederea executării pedepsei de 7 ani închisoare.

Instanța a respins cererea de eliberarea condiționată

Instanța a apreciat că executarea pedepsei în continuare reprezintă soluția oportună şi legală pentru a exista certitudini că persoana în cauză se va redresa, va dobândi un ansamblu de valori morale si sociale necesare pentru evitarea în momentul părăsirii locului de deţinere a săvârşirii altor infracţiuni şi totodată pentru integrarea corespunzătoare în colectivitatea de care, în prezent, este izolat. Pentru considerentele expuse, instanţa a apreciat ca necesară pentru reeducarea condamnatului executarea a încă 3 luni de închisoare de la rămânerea definitivă a prezentei, după care să se reanalizeze oportunitatea liberării sale condiţionate, astfel că a respins ca nefondată cererea.

Virgil STOIAN

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
bani sa isi cumpere vize si sa aibe de drum ? cine le da ma ca tot voi le dati ma
0
0
Am mai intilnit tot felu de constanteni cu tot felu de vize vin in vest si au tot felu de programe dubioase pe calculator ,vor sa se imbogateasca in doi trei ani rapid am mai intilnit si reporteri de doi lei faceau acelasi lucru ,nu mai veniti in vest daca nu doriti sa munciti,stati la malu marii si dati va unii la altii tepe.
0
0

REPLICA



LOTO

6/49
17646484143
5/49
20164023815
joker
172536133513