REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.5° Constanța Mie., 16 Oct. 2024
Anul XX Nr. 6884
12.5° Constanța Miercuri, 16 Octombrie 2024 Anul XX Nr. 6884
 

Hainele de sărbători au început să-și facă loc în mall-uri începând cu luna octombrie, la prețuri astronomice! Video

Hainele de sărbători au început să-și facă loc în mall-uri începând cu luna octombrie, la prețuri astronomice! Video

Deria ISLEAM 16 octombrie 2024 | 00:00 1370

Chiar dacă suntem abia la începutul toamnei, magazinele din mall-uri s-au grăbit să aducă atmosfera sărbătorilor de iarnă pe rafturi. Colecțiile de Crăciun și Revelion sunt deja expuse în toată splendoarea lor, pline de paiete, sclipici și stofe extravagante, dar nu doar pentru a marca sezonul festiv, ci și ca parte a unor strategii de marketing bine gândite. Acestea nu vizează doar sărbătorile în sine, ci să umple buzunarele marilor creatori și branduri, exploatând dorința consumatorilor de a se alinia la tendințele impuse. Prețurile sunt la fel de amețitoare precum strălucirea hainelor, o realitate care nu poate fi ignorată. Îmbrăcămintea specifică sezonului festiv se vinde la prețuri care te fac să te întrebi dacă nu cumva magazinele au început să-și seteze tarifele după spiritul generos al sărbătorilor. Dacă cineva își face, deja, planuri pentru petrecerile de Crăciun și Revelion, atunci mall-urile par pregătite să întâmpine oamenii cu o avalanșă de oferte „strălucitoare”. Rafturile gem de haine care par gata să transforme orice ținută într-una de poveste, însă aceste mici bijuterii vestimentare vin la pachet cu prețuri care îți golesc portofelul înainte ca decembrie să înceapă.

Hainele de sarbatori au inceput sa-si faca loc in mall-uri incepand cu luna octombrie, la preturi astronomice! Videojachetă, imitație de blană, 350 de lei

Cât de scumpe sunt niște bucăți de material ornate cu paiete

Concret, un pantalon cu paiete, atât de popular în perioada sărbătorilor, se vinde la prețul „modic” de 300 de lei. Dacă îți dorești o cămașă mai festivă, cu un pic de sclipici, vei scoate din buzunar 190 de lei, în timp ce o hăinuță decorată cu fulgi din paiete, specială pentru serile de iarnă, ajunge la un spectaculos 500 de lei. Jacheta de imitație de blană, pentru un look sofisticat, vine și ea cu un preț pe măsură: 350 de lei. Să nu uităm că vorbim despre prețuri aflate deja pe rafturi la mijlocul lui octombrie, când sezonul festiv nici nu a început oficial.

Hainele de sarbatori au inceput sa-si faca loc in mall-uri incepand cu luna octombrie, la preturi astronomice! Videojachetă cu fulgi, 500 de lei

Prețurile sărbătorilor, pe steroizi încă din octombrie

Dacă în alți ani așteptam să vină noiembrie pentru ca magazinele să își lanseze colecțiile de iarnă, în 2024 lucrurile par să fi luat-o cu mult înainte. Cu toate acestea, comercianții nu par să fi așteptat prima ninsoare pentru a stabili prețurile festive, ofertele din octombrie fiind deja setate la valori care fac mulți cumpărători să-și pună întrebări.

Hainele de sarbatori au inceput sa-si faca loc in mall-uri incepand cu luna octombrie, la preturi astronomice! Videocămașă simplă, albă, 190 de lei

Cum s-a ajuns la această situație? Pe de o parte, presiunea consumatorului modern, mereu în căutare de noutăți și de oferte care să îi confere acel „look de poveste”, îi face pe comercianți să grăbească lansarea colecțiilor. Pe de altă parte, prețurile ridicate din octombrie sunt un semnal clar că sărbătorile nu vor fi doar un moment de bucurie, ci și unul de cheltuieli. Când un simplu pantalon decorat cu paiete ajunge la 300 de lei, e clar că orice tentativă de a străluci de sărbători vine cu un cost considerabil.

Spiritul sărbătorilor cu prețuri pe măsură

Însă, ce ne rămâne de făcut? Cu siguranță, atmosfera magică a sărbătorilor ne atrage pe toți, iar hainele sclipitoare sunt parte din această tradiție. Totuși, devine din ce în ce mai evident că mall-urile mizează pe dorința colectivă de a arăta impecabil, iar prețurile aflate pe etichete sunt dovada clară că acest „lux” vine la pachet cu un preț pe măsură. Deși nu e prima dată când colecțiile de sărbători aduc prețuri ridicate, lansarea lor în plin octombrie ridică multe sprâncene.

Hainele de sarbatori au inceput sa-si faca loc in mall-uri incepand cu luna octombrie, la preturi astronomice! Videopantaloni cu paiete, 300 de lei

Până la urmă, la ce ne putem aștepta? Dacă prețurile din octombrie pentru ținutele de Crăciun și Revelion au ajuns la astfel de valori, oare ce ne așteaptă în lunile următoare? E clar că sărbătorile din acest an vor străluci, însă portofelele ar putea să sufere o eclipsă mai devreme decât ne-am fi așteptat.

Sărbători tradiționale sau strategii de marketing?

Pe lângă strălucirea hainelor, aceste sărbători au devenit, de fapt, strategii de marketing bine gândite pentru a umple buzunarele marilor creatori de modă. Nu mai este doar despre a vinde haine, ci despre a crea o nevoie artificială, impulsionând consumatorii să cheltuie bani pe articole vestimentare extravagante pentru a se alinia cu o imagine impusă de industrie.

De la paiete și sclipici, până la colecții întregi dedicate sezonului, toate sunt concepute nu doar pentru a reflecta spiritul festiv, ci și pentru a valorifica momentul prin prețuri ridicate. Fiecare sezon devine o oportunitate pentru branduri de a-și crește profiturile, apelând la psihologia consumatorului și la dorința acestuia de a se conforma tendințelor dictate de marile case de modă.

Video:

.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Modele oribile, batranesti, cu materiale din cort sau prelata.
3
0
p***t este cine da nu cine cere insa nu vad care sunt preturile astronomice din titlu poate daca faci shopping la second hand in mod obisnuit totusi Zara nu este pt persoane cu venituri mici
1
1

REPLICA


LOTO

6/49
13182230110
5/49
3919223336
joker
6271712445