REPLICA ONLINE CONSTANTA

18.4° Constanța Dum., 6 Oct. 2024
Anul XX Nr. 6874
18.4° Constanța Duminică, 6 Octombrie 2024 Anul XX Nr. 6874
 

Haos pe aeroportul Otopeni: TAROM a anulat mai multe curse, după ce piloții s-au declarat inapți de zbor

Haos pe aeroportul Otopeni: TAROM a anulat mai multe curse, după ce piloții s-au declarat inapți de zbor

Mirela PASCAL 8 iulie 2024 | 11:31 2033

Situație de criză pe aeroportul Otopeni, unde mai multe zboruri TAROM au fost anulate azi-noapte şi luni dimineaţă din cauza indisponibilităţii temporare a membrilor echipajului de zbor. E şi acesta un soi de grevă, chiar dacă nedeclarată ca atare.

Haos pe aeroportul Otopeni: TAROM a anulat mai multe curse, dupa ce pilotii s-au declarat inapti de zbor

TAROM a anunțat, într-un comunicat de presă, anularea a zece curse. În cazul fiecărui zbor, motivul este că un membru al echipajului s-a declarat “inapt de zbor (…) Deciziile individuale ale piloților au fost luate în conformitate cu reglementările în vigoare, pentru a asigura securitatea și confortul pasagerilor și a echipajului”.

Sute de oameni și-au petrecut noaptea în aeroport, după ce li s-a comunicat că zborurile rezervate au fost anulate. Iar problemele s-au agravat luni dimineață, când inclusiv cursa cu care doi miniştri trebuiau să ajungă la Paris a fost anulată.

Cursele TAROM anulate până acum sunt:

    ROT101/2 Otopeni -Cairo- Otopeni,
    ROT167/8 Otopeni -Beyrut- Otopeni,
    ROT187/8 Otopeni -Amman-Otopeni,
    ROT701/2 Otopeni - Iaşi-Otopeni,
    ROT621/2 - Otopeni - Oradea-Otopeni,
    ROT261/2 - Otopeni - Istanbul-Otopeni,
    ROT231/2 - Otopeni - Budapesta-Otopeni,
    ROT 301/2 - Otopeni - Frankfurt-Otopeni,
    ROT361/2 - Otopeni - Amsterdam – Otopeni,
    ROT 381/2 - Otopeni - Paris-Otopeni.

Se observă că printre zborurile anulate se numără și cursa spre Paris, de unde o delegație guvernamentală urma să plece apoi spre Washington, la summit-ul NATO.

Purtătorul de cuvânt al Ministerului Apărării Naţionale, general de brigadă Constantin Spînu, a declarat pentru News.ro că delegaţia României care participă la summit-ul NATO a plecat, luni dimineaţă, cu o aeronavă C-27J Spartan către Paris.

De acolo, delegaţia urmează să ia o cursă către SUA.

Din această delegaţie fac parte şi ministrul Apărării, Angel Tîlvăr, dar şi ministrul Afacerilor Externe, Luminiţa Odobescu.
Zborurile anulate din cauza problemelor de personal

TAROM a transmis într-un comunicat că se angajează să ofere alternative convenabile pentru pasagerii afectaţi de aceste anulări, iar pasagerii vor fi contactați pentru a li se oferi informaţii detaliate privind reprogramarea zborurilor, rambursările sau alte opţiuni disponibile, aceștia urmând să fie anunțați despre noile aranjamente de zbor.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Pomanagii la mici si bere injura fiecare greva. Atat pot.
5
1
Cel mai indicat ar fi ca toți banii de pe bilete să revină piloților .Cash.
3
2
Toate companiile falimentare care mananca bani de la buget cand vor mariri fac greva.In privat erati dati toti afara
9
4
Fostul director al companiei Tarom, Nicolae Demetriade, spune că pachetul salarial al piloţilor este normal, având în vedere răspunderea mare pe care o are un pilot de avion şi noţiunile pe care trebuie să le stăpânească. Un pilot angajat la Tarom poate câştiga şi 6.000-7.000 de euro. Stire din anul 2013. Oare cat castiga in 2024?
11
0
Pilotii de la Tarom, dupa ce ca au salarii babane, dupa ce ca Tarom are preturi si de 3 ori mai mari fata de alte companii, dupa ce ca in aeroport totul este atat de scump ca te abtii sa cumperi, mai au si tupeul sa faca greve si sa lase pasagerii in asteptare. Asta este un soi de lacomie cum doar in Romania este posibil.
9
7
Mai dediule ce le stii tu pe toate dar de ce nu zici ca tarom e companie falimentara plina de neamuri si e ajutata de la bugetul de stat adica de la mine fara sa ma intrebe nimeni.Pilotii pot sa plece la alte companii si sa ramana numai neamurile la tarom
9
4
Cine plateste alune maimutze gaseste...La mai multe greve populare !!!
8
0
Este usor de inteles ca nu poti pilota un avion cu pasageri,daca esti stresat si obosit cronic. Sa ajungi pilot nu este floare la ureche,ori sa-i platesi la misto' si sa-i muncesti ca la plug patru ca salariile nu sunt atractive si e lipsa de personal,inseamna ca angajarotii au minte de proxeneti. Foarte bine procedeaza acesti piloti. Populimea in schimb se pare ca in continuare se afla sub anestezie cu mici si bere. Mai baieti,nu doar pilotii trebuie sa se revolte,ci toata romanimea,impotriva stilului aberant in care este condusa tara .Votati PNL,PSD,adica pe cei ce azi uite ce fac,sau mai puteti vota si Sosoci,rezisti,ca si aia pot face chiar mai rau. Ne cam meritam soarta de ,,stupid people'' .
19
5

REPLICA


LOTO

6/49
473464012
5/49
191411341337
joker
152522311710