REPLICA ONLINE CONSTANTA

33.4° Constanța Mar., 16 Iul. 2024
Anul XX Nr. 6792
33.4° Constanța Marți, 16 Iulie 2024 Anul XX Nr. 6792
 

Haos și în Eforie, din cauza locurilor de parcare insuficiente

Haos și în Eforie, din cauza locurilor de parcare insuficiente

Ana Maria LIPAN 3 septembrie 2023 | 00:00 2722

Anul acesta, turiștii au luat cu asalt sudul litoralului, făcând aproape de negăsit locurile de parcare din Eforie și transformând traficul într-un calvar. În timp ce alții caută timp de minute în șir o zonă unde să staționeze, alții își lasă mașinile în mijlocul drumului, îngreunând circulația, care deja este împovărată de numărul mare de autoturisme ce tranzitează această zonă.  

Haos si in Eforie, din cauza locurilor de parcare insuficiente

Așa cum ne-au obișnuit turiștii de peste tot din țară și nu numai, aleg să își petreacă sejurul pe litoralul românesc, unde se pot bucura de plajă și de apa Mării Negre, unele dintre destinațiilor lor preferate devenind, în ultimii ani, stațiunile din sudul litoralului, ce poartă o anumită nostalgie. 

Haos si in Eforie, din cauza locurilor de parcare insuficiente

Valul mare de vizitatori a dat însă peste cap traficul din zonă, în Eforie Nord existând aproape în permanență o porțiune unde șoferii se văd nevoiți să aștepte chiar și zeci de minute pentru a o traversa. Numărul mare al celor care tranzitează zona, sau chiar petrec câteva zile, a făcut aproape imposibil de găsit un loc de parcare neocupat. 

Haos si in Eforie, din cauza locurilor de parcare insuficiente

Unii dintre aceștia, mai descurcăreți, nu se sfiesc și încalcă unele dintre cele mai fundamentale reguli de circulație, pentru confortul propriu. Dincolo de mașinile parcate haotic, oriunde se poate, trecătorii mai pot vedea și autoturismele staționate pe prima bandă, care îngreunează și mai mult traficul infernal. 

Haos si in Eforie, din cauza locurilor de parcare insuficiente

Dacă unii vânează locurile de parcare, alții, mai descurcăreți, staționează pe unde apucă, mergând pe principiul “oricum nu stau mult”. În acest context, trebuie reamintite criticile la care primăria Constanța a fost supusă, după implementarea taxei de parcare. Iată că și atunci când aceasta este gratuită, nemulțumirile persistă.

Haos si in Eforie, din cauza locurilor de parcare insuficiente

Numărul insuficient de spații amenajate, străzile înguste, distanța de la unitățile de cazare până la plajă... sunt doar câțiva dintre factorii care îi determină pe mulți să uite de normele de circulație și de bunul simț. 

Haos si in Eforie, din cauza locurilor de parcare insuficiente

Singurele recomandări care se pot face într-o astfel de situație, sunt ca turiștii să se înarmeze cu multă răbdare și toleranță, atunci când circulă în această zonă.

 

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Trafic haotic e de niste ani . Fosta strada atat de frumoasa odata cu dublu sens si squar verde nu mai exista , insa avem o strada stramba cu sens unic si Trei Sensuri Giratorii !! , cu un trotuar de 50 cm latime cu bile de ciment(?!) si un alt trotuar ocuoat cu piramidele primarului si cu piatra cubica care se simte sub slapi si sandale- Nici o parcare construita Nici politisti care sa reglementeze circulatia ( de fapt nu se vad politistii locali la Eforie ca probabil au alt rol decat buna convietuire in localitate), buruieni cat vezi cu ochii si mizerie multa ! Tarabe la inginit , dar “ centrele comerciale “ urate , cojite si murdare. Eforie Nord a ajuns dezgustator. Multumim Primarie !
0
0
Sa se inchida unitatile de cazare fara locuri de parcare . In 2023 sunt bidoane de 5L in strada . Nu este posibil asa ceva .
1
0
sa parcheze in vila demolatorului chitzaila, poate parcheaza chiar peste el sa nu mai macelareasca orasul
4
2

REPLICA

LOTO

6/49
46143034444
5/49
2310722517
joker
43736234510