REPLICA ONLINE CONSTANTA

33.4° Constanța Mar., 16 Iul. 2024
Anul XX Nr. 6792
33.4° Constanța Marți, 16 Iulie 2024 Anul XX Nr. 6792
 

Haosul din zona Teatrului Oleg Danovski i-a lăsat pe unii fără glas și pe alții... fără ureche! Video

Haosul din zona Teatrului Oleg Danovski i-a lăsat pe unii fără glas și pe alții... fără ureche! Video

Victor ROTARU 1 august 2023 | 00:00 3813

Odată cu modernizarea marilor bulevarde din cadrul municipiului Constanța, o mare parte din locurile de parcare, și așa insuficiente, au dispărut peste noapte, creând mari nemulțumiri în rândul șoferilor și nu numai. Vulcanul urmează să erupă odată ce lucrările din oraș se vor finaliza și se va reconfigura toată circulația de pe bulevarde. Municipalitatea a încercat să vină cu mai multe soluții la problemele ridicate de către cetățeni, propunând construirea mai multor parcări supraetajate în diferite zone ale orașelor, însă locuitorii din zona Ștefan Cel Mare - Mircea cel Bătrân nu mai au nicio speranță și nici puterea să-și strige nemulțumirile. Nimeni nu-i aude!

Haosul din zona Teatrului Oleg Danovski i-a lasat pe unii fara glas si pe altii... fara ureche! Video

Se lucrează la foc automat în toată Constanța, fără a se ține cont de faptul că ne aflăm în plin sezon estival, numărul autoturismelor fiind cu mult mai mare decât în extrasezon, creându-se astfel ambuteiaje interminabile. Într-un final, nu știm când, lucrările se vor termina, dar problemele nu se vor rezolva. Autoritățile au uitat să ia în considerare necesitățile cotidiene ale cetățenilor, mult prea distrași de problemele actuale, care rămân fără soluție, pentru a le putea împărtăși viziunea fantasmagorică. Constănțenii sunt foarte nemulțumiți de faptul că după remodernizarea bulevardelor mare parte din parcări vor fi de domeniul trecutului, primăria având în gând să crească satisfacția cetățenilor creând piste de biciclete și lărgind trotuarele. 

„Ei au zis că întâi fac proiectul și după se gândesc”

Cei mai nemulțumiți, poate, sunt cei care locuiesc în zona teatrului Oleg Danovsky. Pe Mircea cel Bătrân toate parcările de lângă trotuar au dispărut, în aceste zile strada aflându-se în plin proces de reabilitare. De exemplu, în fața Colegiul Național „Mircea cel Bătrân”, trotuarul are dimensiuni aproape la fel de mari ca și partea carosabilă, porțiunii destinate pietonilor adăugându-se și o pistă de biciclete, foarte rar folosită de cele câteva persoane, care aleg să utilizeze acest mijloc de transport. Ba chiar mai mult, acaparând metri întregi de trotuar, tronează treptele unei scări ce duc la o intrare a unității de învățământ, dar care nu e utilizată niciodată. Pe Ștefan cel Mare, lucrurile stau asemănător, o porțiune din stradă urmând să devină esplanadă pietonală, iar locatarii care până nu de mult aveau un loc de parcare asigurat, nu știu încotro să o apuce, rând pe rând, parcările făcându-se nevăzute. 

Haosul din zona Teatrului Oleg Danovski i-a lasat pe unii fara glas si pe altii... fara ureche! Video

Teoretic, dacă vorbim de reamenajare, înseamnă că nu modificăm nimic, lucrăm pe suprafața existentă. Nu putem înființa spații verzi, de exemplu, așa cum figurează ”proiectul de reamenajare”, decât printr-o hotărâre de consiliu, aprobată de Consiliul Local, care este administratorul domeniului public și privat al Constanței.

Haosul din zona Teatrului Oleg Danovski i-a lasat pe unii fara glas si pe altii... fara ureche! Video

Lipsa locurilor de parcare din această zonă nu provoacă deranj doar trecătorilor, ce staționează pentru câte ore în apropiere, ci și locuitorilor din vecinătate, a căror activitate zilnică este puternic afectată. Riveranii au ajuns la capătul puterilor, fiind peste 70 de proprietari care au rămas fără un loc de parcare care să fie cât de cât mai apropiat de domiciliu.

Haosul din zona Teatrului Oleg Danovski i-a lasat pe unii fara glas si pe altii... fara ureche! Video

Pentru a putea înțelege gravitatea consecințelor pe care realizarea acestui proiect le poate avea și pentru a obține un punct de vedere a persoanelor domiciliate în apropiere, am contactat cu N. Munteanu, fost președinte de asociație de locatari din zonă, care a transmis faptul că s-au adresat în repetate rânduri reprezentanților primăriei, răspunsul fiind unul vag și deloc pe placul locuitorilor: „Noi, la blocul dintre Cuza Vodă și Ștefan cel Mare, dar este valabil și pentru toate celelalte blocuri de prin împrejurimi, care sunt până în Ferdinand, nu mai avem locuri de parcare. Pe Mircea nu mai este nici unul, Ștefan cel Mare a devenit pietonală, Cuza Vodă va deveni sens unic spre Gară, deci în mod automat nu va mai fi nici un loc de parcare. Cel puțin între Cuza Vodă și Ștefan cel Mare, suntem 74 de proprietari care am rămas în aer cu locurile de parcare. Eu am întrebat la primărie, legat de Ștefan cel Mare, ce se întâmplă cu parcarea, cu circulația. Ei au zis că întâi fac proiectul și după se gândesc. Nu știu cum au putut pune pe hârtie așa ceva, nu au nici o viziune, nu îi interesează cetățeanul. Am înghițit gălușca „fără mașini, circulație pietonală, pe bicicletă”, dar noi suntem aici, suntem locuitori. În plus de asta au extins zona peninsulară până la Ștefan cel Mare, ea întotdeauna a fost până la Republicii, până la Ferdinand. Ce considerente au luat în vedere nu știu, că dacă facem apel la istorie, nu a fost niciodată așa. Nu au gândire. Pe Ștefan cel Mare, pentru garaj, au găsit o modalitate, dar noi, aici în spatele blocurilor avem un spațiu amărât. Ar fi putut să ne găsească și nouă o ieșire cumva pe Mircea. Noi nu avem glas și ei nu au ureche. Nu au viziune și nu se gândesc la cetățeni.

Haosul din zona Teatrului Oleg Danovski i-a lasat pe unii fara glas si pe altii... fara ureche! Video

„Nu avem acces la unitate, luăm gunoiul cu punga”

Nici agenții economici din zonă nu sunt prea încântați de lucrările ce se desfășoară în zonă, un patron declarând pentru Replica faptul că aprovizionarea se realizează foarte greu, având probleme chiar și cu aruncarea gunoiului: „Este afectată toată afacerea. Nu avem acces la unitate, luăm gunoiul cu punga, nu mai poate intra nici o mașină, nimic. Așteptăm să se termine lucrările. Așteptăm să se termine, pentru că după vor fi nevoiți să ne asigure o cale de acces, pentru marfă, pentru gunoi. Avem proprietate, nu ne pot lăsa așa. Acum chiar nu avem cum să intrăm.

Haosul din zona Teatrului Oleg Danovski i-a lasat pe unii fara glas si pe altii... fara ureche! Video

Referitor la scoaterea locurilor de parcare, patronul a spus că nu se poate pronunța, existând posibilitatea ca, odată cu modificările aduse străzii Ștefan cel Mare, oamenii se vor plimba mai mult pe acolo, existând astfel posibilitatea ca vânzările să crească: „Legat de locurile de parcare, nu știu ce să zicem. Dacă funcționează foarte bine Ștefan cel Mare și se umple de oameni care să circule pe acolo s-ar putea să ne crească numărul de clienți. Deocamdată ne afectează, nu avem ce să facem.

Video

Bulevardul Tomis, zona Sala Sporturilor, ticsit de mașinile parcate în fața teraselor

Și pentru că pe Mircea cel Bătrân nu se mai poate parca, bulevardul Tomis, zona Sala Sporturilor s-a transformat într-o mare parcare de mașini.

Haosul din zona Teatrului Oleg Danovski i-a lasat pe unii fara glas si pe altii... fara ureche! Video

Și nu sunt riveranii, ci clienții teraselor și localurilor din jur. Inclusiv clienți care, cândva, obișnuiau să se relaxeze la cafenele de pe strada Mircea cel Bătrân dar care s-au reorientat, tocmai din pricina lipsei locurilor de parcare.

Haosul din zona Teatrului Oleg Danovski i-a lasat pe unii fara glas si pe altii... fara ureche! Video

Pentru că nu se mai poate parca în fața localurilor de fițe, precum cele de lângă parc.

Haosul din zona Teatrului Oleg Danovski i-a lasat pe unii fara glas si pe altii... fara ureche! Video

Este o situație cu care constănțenii, riveranii, dar și operatorii economici din zonă, și nu numai, trebuie să se obișnuiască. Soluții nu mai sunt, pentru că municipalitatea, pentru implementarea unor proiecte de o asemenea anvergură, nu a luat în calcul particularitățile locale, iar proiectele de mobilitate urbană nu fac decât să-i încurce, în loc să-i... descurce.

Video:

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Asa va trebuie, Mazare nu era bun. Na poftim de-aici altul muuuult mai bun, v-a linistit pe toti. Hastagisti si penelisti si guri sparte care urlau ca vor schimbare, sper ca v-ati luat ce meritati. Si din cauza voastra Constanta arata ca dupa bombardamente, ati primit ce ati votat. Acum ciocul mic, ca oricum nu sunteti in stare de nimic, oras de lasi.
2
1
ce va opreste sa pedalati pana va ies ochii din cap? Si de ce nu va tineti pasiunea doar pentru voi?
2
0
E greu sa civilizezi o ciorba de oras... nu se lasa, tin cu dintii de un loc de parcare, ca e al lor, de pe vremea lu Decebal, nu vor pe bicicleta ca le iese micul pe nas, ameninta si urla in toate postarile. Sper sa zboare masinile de pe Mircea, de la capitol la vale...e parcare la spital goala.
6
5
Sa va luati biciclete!
2
4
Dle Primar, mergeti pe Mircea sa vedeti in ce stare sunt bordurile, acum inainte de asfaltare. Este inadmisibil ca niste borduri praspat inlocuite integral sa fie nealiniate, deplasate de pe pozitie, ciobite, sparte. In dreptul hidrantului de la Crazy trotuarul este deja deformat!!! Bordurile mici spre spatiile verzi sunt un dezastru. Lucrari execrabile
7
1
Lasa babalacule ca la anu sunt alegeri , sa va mai prind cu faina si ulei pt pensionarii fomisti ca va dau foc dispari fmm cu tot cu managerii tai spagari
6
0
STIU CA O SA MA INJURE MULTA LUME ,INSA NOI SUNTEM DEPENDENTI DE MASINI SI DACA AM PUTEA AM INTRA CU MASINA IN RESTAURANT, SE POATE DOAR LA MC DRIVE,INSA IN PORTUL TOMIS ATUNCI CAND ERA RESTRICTIE DE CIRCULATIE,TERASELE ERAU CAM GOALE,IN HONG KONG NU ITI POTI CUMPARA MASINA FARA SA FACI DOVADA CA AI UNDE SA O PARCHEZI,S-A LICITAT PE UN LOC DE PARCARE ,SUNTEM DIN CE IN CE MAI MULTI, SPATIUL ESTE MAI MIC INSA AVEM PRETENTIA SA DISPUNEM DE SPATII LARGI SI PE CARE SA NU LE IMPARTIM CU ALTII,SE VEDE CE CERTURI SUNT PE LOCURILE REZERVATE ATUNCI CAND PARCHEZI ZIUA, CAND AI VOIE
15
18
Ca afara...vinieta/sticker in parbriz pentru proprietarii rezidenti persoane fizice in CT, cu parcare gratuita prioritara, ca de-aia platesc taxe si impozite in CT, pentru restul, cei veniti din afara municipiului, parcare exclusiv cu plata si ridicarea masinii daca ocupa locul unui rezident CT.
22
5
Cu un singur lucru nu sunt de acord la cei care comenteaza si anume ca a fost "lipsa de gandire " a celor care au initiat aceste proiecte ! Total gresit ,a fost o foarte mare gandire si grija de a se fura cat mai mult din acesti bani .Cum altfel au fost acordate lucrari de zeci de milioane de euro unor firme cu 8 salariati si fara utilaje ,cum s-au facut plati anticipate nejustificat de mari (ptr.inceperea lucrarilor zic ei ),cum sa accepti demontarea instalatiei de iluminat public modernizata numai cu 8 ani in urma ,cum sa inchei contracte ce prevad termeni care sunt in defavoarea beneficiarului ,etc ? Toate astea sunt facute stiind ca sunt protejati de autoritatile cu rol de control
20
1
SE DOVEDESTE CA AU DOPURI IN URECHI 4 ANI,CAND INTRA IN CAMPANIE ELECTORALA, SUNT CETATEANI AI ORASULUI CARE SUNT IN TEMA CU PROBLEMELE, SUNT SOLIDARI, PROMIT TOT ,CA NU II DOARE GURA, STIU CA IMPORTANT E SA AJUNGI PE SCAUN ,RESTUL E O POVESTE CARE SE TOT REPETA, NU II MAI VEZI 4 ANI,DACA NU INTELEGEM ASTA SI II APLAUDAM CAND FAC TUMBE ELECTORALE PRIN PARCURI SI HORE ANIVERSARE,PROBLEMA E LA NOI,NU LA EI
14
0
Locuitori din centru au locuințe aici domnule primar nu vin in vizita!!Platim impozite!Nici macar un abonament pentru parcare nu exzistă!!Noi nu suntem companie ,magazin etc. aici locuim!!Nu poti plati un abonament mai mare decât ipozitul casei pe an!!Domnul primar................
21
1
" noi nu avem glas" ,ce vorbesti? Din 4 in 4 ani sunt alegeri libere,acolo se reflecta vocea cetateanului. In 2024 o sa avem 4 randuri de alegeri,vreau sa vad aceste nemultumiri exprimate in voturi nu in mass media in comentarii inutile.Injuraturile nu-i afecteaza pe politicieni ,sunt imuni la lături, dar voturile da.Un vot negativ dat PNL ului care sa-l aduca la 5% si chiar sub acest prag ar rezolva situatia, s-ar sfâșia intre ei ,ar incepe denunțurile si dosarele penale. Fără guvernare,fara Cotroceni ,amiralul facut de Basescu la apelul bocancilor ar fi un trofeu in vitrina DNA.Ar deveni primul amiral de la Rahova . PS.Deja este urmarit penal intr-un dosar,restul o sa vina dupa alegeri
28
4
Văd că au uitat toți, toate aceste proiecte au fost aprobate pe repede înainte de primarul Făgădău și conducerea PSD a orașului. Actuala conducere, dacă face modificări proiectului, pierde finanțarea. Ce se poate reproșa actualei conduceri este prostul management. Nu există o gândire și ordine a lucrărilor pe șantiere. Șos. Mangaliei s-a frezat anul trecut și a rămas așa. Se blochează câte o bandă de circulație cu un utilaj sau grămadă cu nisip și nu se sesizează nimeni. Reamenajările de pe IC Brătianu și Mamaia ar trebui începute după ce vedem utilitatea transformărilor de pe Lăpușneanu, Mangaliei și Ferdinand. Cred că mai mult or să încurce traficul auto
22
7
Legea spune clar ca primaria trebuie sa asigure un loc de masina per apartament. Doriti mai multe locuri, cumparati mai multe apartamente.Restul sa si puna masinile in cap.
16
6
Pe lapusneanu, in zona parcului, nu se vor mai putea parca masini. Deja s-au montat indicatoare care arata ca prima banda este pt autobuze. Cum mai ajungem in parc? Este primul pas in distrugerea parcului. Primarul v.c. vrea sa il mute la boreal si sa se faca blocuri. In acest sens , pnl a si dat o lege acum cateva sapt care prevede ca se poate distruge un parc dc se face altul la marginea orasului. Distrugerea parcului este visul cel mare al lui. Cel mai tare tun imobiliar posibil.Jos v.c.! In wc-ul istoriei cu tine, jeg ordinar!
27
4
Din păcate pe Mircea o sa fie dezastru. De la Dabo doner se strânge circulația pe o singura banda de autoturisme și una dedicată autobuzului. Deci, din 3 benzi câte sunt acum, va fi una pt autoturisme și una pt autobuze. Bravo tata
21
1
Primaria Constanta lucreaza impotriva intereselor constantenilor.
28
0
Initiatorii acestor idei dezastruoase, sa nu uitati ca au fost ex city manageru si horica protectorul, iar kitzaila a fost de acord pt ca il doare in kour de noi!! FMM lor, ne-au distrus orasul!
17
2
pai sa parcam la primarie si prefectura.angajatii de acolo au parcare si generoasa si gratuita.ca ei sunt smecheri
18
0
Vine ANPC -ul și inchide tot dau amenzi și protejează cetățeanul
13
0
Gandirea romanului ma fascineaza pe zi ce trece. Oamenii cer spatii verzi, piste de biciclete, transport public eficient etc. Cand se fac aceste lucrari, din pacate proaste nu am ce zice, dar se face o incercare nu e bine. Nu avem locuri de parcare, dar avem 2-3 masini per apartament si ne asteptam ca primaria sa ridice intr-o zi o parcare supraetajata. Sa luam exemplu parcarea de la Judetean, este goala mai tot timpul, de ce oare, pentru ca are un pret, 2 lei/h si nimeni nu este dispus sa dea aceasta suma. Cred ca in timp lumea se va obisnui cu treaba asta, nici pe tomis si pe Mamaia pe o portiune buna nu mai sunt locuri de parcare si lumea s-a impacat cu idea.
17
28
Singura varianta in care cineva ne va lua in calcul este neplata impozitului auto. Nu mai platim impozit si taxe de parcare si cu siguranta ne vor baga in seama! Altfel…
27
1
Arestati-l pe tuciuriul balos !
15
0
interesant va fi cand, majoritatea masinilor vor fi electrice. Intrebam si noi asa de ...amorul artei....pe alea unde le parchezi caci nu polueaza deci.....cum ramane neicusorule? aud? aud?
22
2
Mergeti pe jos,veniti cu mijloacele de transport/trotinete/biciclete ce vreti voi.Eu locuiesc chiar la Irish pub si ma bucura situatia asta,m am saturat sa respir gazele de esapament a masinilor voastre obosite
19
33
Bai h4ndic4patilor din PNL, voi nu va dati seama ca nimeni nu va vota dupa dezastrul lasat de Chit chit in Constanta???
38
3
amirale ai reysit si ai distrus acest oras, mos ne bun , parazit , venit din neo litic rabla de om ce esti
36
4
frumos, stanga dreapta in spic, gratuit, ca-s prin pnrr, doar n-o sa stam sa ne uitam la ele.
32
2
Dar totodata masinile care parcau acolo nu se evapora. Ar fi trebuit gandita o solutie si pentru ele, o parcare in zona centrala supra sau subetajata. La fel si cu piata ovidiu, o inchizi, ok, dar trebuie asigurate locuri de parcare pentru masinile scoase de acolo. Altfel e doar o miscare facuta fara cap care nu o sa aduca plusuri nimanui
22
6

REPLICA

LOTO

6/49
46143034444
5/49
2310722517
joker
43736234510