REPLICA ONLINE CONSTANTA

18.6° Constanța Vin., 27 Sept. 2024
Anul XX Nr. 6865
18.6° Constanța Vineri, 27 Septembrie 2024 Anul XX Nr. 6865
 

Hârburile Bolt și Uber, de la Flota I-Drive, scoase la licitație de lichidatori, la prețuri de chilipir

Hârburile Bolt și Uber, de la Flota I-Drive, scoase la licitație de lichidatori, la prețuri de chilipir

Deria ISLEAM 27 septembrie 2024 | 00:00 664

Într-un scenariu aproape simbolic pentru afacerile care au crescut pe spatele unor practici dubioase, Flota I-Drive SRL, cunoscută cândva pentru flota sa de mașini care circulau în ritm amețitor prin Constanța și București sub siglele Uber și Bolt, ajunge la un sfârșit umilitor. După ani de evaziune, dovedită chiar de autorități, probleme legale și o administrare dezorganizată, această companie, care a păcălit statul român și a ignorat regulile jocului economic, este acum în faliment. Tribunalul București a emis verdictul final, iar lichidatorul judiciar organizează licitația bunurilor mobile rămase în patrimoniul firmei. Iar dacă vă întrebați cum arată „moștenirea” acestui imperiu prăbușit, nu e nimic altceva decât câteva mașini uzate, ruginite și nefuncționale, scoase la vânzare la prețuri mai mult decât modeste. Aceasta este cronica falimentului inevitabil, o poveste despre aroganță corporativă și despre cum, în final, nimeni nu poate fugi de responsabilitate.

Harburile Bolt si Uber, de la Flota I-Drive, scoase la licitatie de lichidatori, la preturi de chilipirFlota I-Drive, căderea inevitabilă a unui imperiu al evaziunii: licitația ultimelor rămășițe ale unei afaceri prăbușite

Flota I-Drive, în colaps financiar

După ani în care a evitat cu dibăcie autoritățile și a creat un prejudiciu considerabil statului român, Flota I-Drive, faimoasa firmă de transport care a închiriat mașini pentru Uber, Bolt și FreeNow, este în sfârșit în pragul falimentului oficial. Compania, condusă de Mihaela-Cristina Botezan, și administrată de Cătălin Stoica, a intrat în colaps financiar, iar acum lichidatorul judiciar a anunțat licitația bunurilor rămase în patrimoniul societății, într-un ultim efort de a recupera măcar o mică parte din datoriile acumulate.

Harburile Bolt si Uber, de la Flota I-Drive, scoase la licitatie de lichidatori, la preturi de chilipirPortal / Tribunalul București

Au început procedurile de vânzare a bunurilor

Tribunalul București, Secția a VII-a Civilă, prin dosarul nr. 1893/3/2024, a pronunțat falimentul societății pe data de 12 iunie 2024. De atunci, lichidatorul judiciar, Eurolevel Partners SPRL, coordonat de practicianul Tita Ionuț-Aurelian, a început procedurile de vânzare a bunurilor societății pentru a satisface creditorii. Licitația se desfășoară chiar la Constanța. Printre bunurile scoase la licitație, găsim autoturisme într-o stare nu tocmai strălucită, care reflectă perfect modul în care firma și-a gestionat activitatea de-a lungul anilor.

Harburile Bolt si Uber, de la Flota I-Drive, scoase la licitatie de lichidatori, la preturi de chilipirPortal / Tribunalul București

Ce rable oferă compania spre licitație

Printre vedetele acestei licitații dezastruoase se numără un Volkswagen EOS din 2008, cu 186.829 de kilometri la bord și o lungă listă de defecțiuni: zgârieturi pe toată caroseria, acumulator lipsă și, ca să punem cireașa pe tort, mașina nici măcar nu pornește. Prețul de pornire? Doar 15.984 de lei, aproximativ 3.213 de euro. Dacă această ofertă este destul de convingătoare, sunt două modele de Dacia Logan disponibile la licitație: unul în stare „nesatisfăcătoare”, la prețul de 4.286 de lei (861 de euro), și unul funcțional, care începe de la 7.451 de lei (1.497 de euro). Ambele mașini se află într-o stare de uzură avansată, dar, din nou, cine ar fi surprins având în vedere istoricul companiei?

Harburile Bolt si Uber, de la Flota I-Drive, scoase la licitatie de lichidatori, la preturi de chilipirsite-ul Flotei iDrive

Ironia sorții este că toate aceste autoturisme, care altădată transportau clienți Uber și Bolt prin aglomeratele București și Constanța, acum nu reușesc nici măcar să pornească. Aceleași mașini care au fost cândva parte dintr-o schemă profitabilă de transport alternativ, se află acum în mijlocul unei licitații care pare să nu inspire decât resemnare.

Licitarea eșecului, un spectacol trist pentru creditori

Licitațiile vor avea loc în perioada 4-16 octombrie 2024, la biroul juridic al lichidatorului judiciar din Constanța, în Complexul Dacia, de unde cei interesați pot încerca să obțină un vehicul care a văzut probabil mai multe ore de reparații decât drumuri. Într-un mod aproape poetic, bunurile vândute vor fi libere de orice sarcini, dar, având în vedere starea acestora, se ridică semne de întrebare referitoare la cât de liberi vor fi noii proprietari de cheltuielile de reparație care îi așteaptă.

Harburile Bolt si Uber, de la Flota I-Drive, scoase la licitatie de lichidatori, la preturi de chilipirConform Google, locația este închisă

De la evaziune la faliment: povestea unei căderi inevitabile

Flota I-Drive nu a fost niciodată străină de controverse. În 2022, compania a fost investigată pentru faptul că avea 827 de persoane care desfășurau activități fără a avea contracte de muncă. În urma presiunii publice și a controlului intensificat, firma a reușit, în doar două zile, să facă 750 de contracte de muncă. Însă acest efort disperat de a evita o amendă de 200.000 de lei nu a fost suficient pentru a salva compania.

Harburile Bolt si Uber, de la Flota I-Drive, scoase la licitatie de lichidatori, la preturi de chilipirInspectoratul Teritorial de Muncă București

Cu toate acestea, istoria se repetă, iar sfârșitul acestei firme pare să fi fost scris cu mult timp în urmă. Acum, Flota I-Drive își încheie traseul printr-un faliment umilitor, într-o cameră de licitație, cu câteva mașini care nici măcar nu mai pornesc.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Marele manager din Constanta GHENA CRISTIAN. p.s. au deschis alta firma.stati voi linistiti
0
0

REPLICA


LOTO

6/49
32151394140
5/49
30224321027
joker
29202731364