REPLICA ONLINE CONSTANTA

20.9° Constanța Mie., 7 Aug. 2024
Anul XX Nr. 6814
20.9° Constanța Miercuri, 7 August 2024 Anul XX Nr. 6814
 

Harry şi Meghan consideră că scuzele tabloidului The Sun reprezintă ''doar o acţiune de PR''

Harry şi Meghan consideră că scuzele tabloidului The Sun reprezintă ''doar o acţiune de PR''

A.F. 26 decembrie 2022 | 00:00 249

Prinţul Harry şi soţia lui, Meghan, au declarat că scuzele publicate de tabloidul The Sun după un editorial în care Jeremy Clarkson o critica virulent pe ducesa de Sussex nu reprezintă "nimic altceva decât o acţiune de PR", informează AFP şi DPA.

Prinţul Harry şi soţia lui, Meghan

Săptămâna trecută, Jeremy Clarkson, unul dintre prezentatorii fostei emisiuni TV "Top Gear", a scris în acel editorial că visa la ziua în care Meghan urma "să fie adusă goală pe străzile din toate oraşele din Regatul Unit în timp ce mulţimea strigă 'Ruşine!' şi aruncă spre ea cu excremente", citează Agerpres.

The Sun a anunţat vineri că regretă publicarea textului, pe care l-a retras de pe site-ul său şi din arhivele sale, iar editorul tabloidului s-a declarat "sincer dezolat".

"Faptul că The Sun nu a contactat-o pe ducesa de Sussex pentru a-şi prezenta scuze arată intenţiile lor. Nu este nimic altceva decât o acţiune de PR", a reacţionat un purtător de cuvânt al cuplului Harry-Meghan.

Articolul din The Sun a declanşat un număr record de plângeri (peste 20.000) la Autoritatea britanică de reglementare a presei, precum şi numeroase condamnări din partea unor personalităţi publice.

Jeremy Clarkson a invocat "o referire neinspirată la serialul 'Game of Thrones'".

În una dintre secvenţele cele mai marcante din "Game of Thrones", un personaj feminin, regina Cersei, este supusă "Marşului Ruşinii", în timpul căruia este forţată să meargă goală pe străzile unui oraş în timp ce localnicii aruncau spre ea cu gunoaie şi excremente.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA



LOTO

6/49
9322182036
5/49
169403822
joker
3542312303