REPLICA ONLINE CONSTANTA

18.4° Constanța Mar., 6 Aug. 2024
Anul XX Nr. 6813
18.4° Constanța Marți, 6 August 2024 Anul XX Nr. 6813
 

Horia CONSTANTINESCU: ATENȚIE la JUCĂRIILE SLIME şi MINGILE cu LICHIDE!

Horia CONSTANTINESCU: ATENȚIE la JUCĂRIILE SLIME şi MINGILE cu LICHIDE!

Replica API 22 decembrie 2021 | 00:49 2081

Luna cadourilor surprinde toţi românii în căutarea atenţiei potrivite pentru persoanele dragi lor. Întrebarea ce se află pe buzele tuturor părinţilor este „Ce jucării să cumpăr?”. Aceştia ar trebui să ştie la ce detalii să fie atenţi. Şeful Protecţiei Consumatorilor, Horia Constantinescu, ne dă câteva sfaturi utile cu privire la achiziţionarea corectă a darurilor pentru ca cei mici.

Luna decembrie este cunoscută ca fiind „luna cadourilor”. Majoritatea persoanelor se înghesuie, pe ultima sută de metri, la cozile interminabile formate în faţa magazinelor pentru achiziţionarea cadourilor potrivite pentru cei dragi. În fiecare an, părinţii se confruntă cu problema alegerii corecte a jucăriilor pentru cei mici.

Criteriile la care trebuie să fim atenţi atunci când alegem să achiziţionăm o jucărie

Părinţii trebuie să ţină cont de faptul că jucăriile au un rol important in dezvoltarea psihică, dar pot fi în acelaşi timp şi periculoase din punct de vedere fizic, întrucât acestea pot provoca leziuni micuţilor.

Şeful Protecţiei Consumatorilor, Horia Constantinescu, a precizat că părinții trebuie să fie atenți atunci când cumpără jucăriile și să citească avertismentele de pe ambalaje.

„Orice jucărie, atât timp cât are avertismentele corespunzătoare în sensul folosirii şi stabilirii grupei de vârstă ce poate utiliza această jucărie, poate fi comercializată şi dată copiilor spre a se juca. Părinţii trebuie să fie atenţi la avertismentele inscripţionate pe ambalajele în care sunt împachetate jucăriile, la faptul că unele jucării au componente ce se detaşează uşor şi pot fi înghiţite, unele folosesc corzi, şnururi ce pot duce la ştrangulare, în timp ce altele conţin substanţe fără a se cunoaşte compoziţia chimică a acestora şi odată ingerate de copii, poate reprezenta un pericol acţiunea în sine, cât şi faptul că nu ştim ce să dăm copiilor pentru a-i scăpa de eventuala intoxicare şi a-i pune în afara oricărui pericol.”, a conchis șeful OPC.

Mare atenţie la jucăriile de tip slime şi mingi cu lichide!

Acesta a ţinut să specifice că „trebuie evitată achiziţionarea acestora fără să ştim ce conţin, de unde provin, cine este producătorul şi cine este distribuitorul. Aceste date sunt importante pentru a ştii cine îşi asumă răspunderea cu privire la eventualele accidente. Odată ce aceste informaţii apar pe ambalaje, înseamnă că jucăria a fost verificată înainte de a fi pusă pe piaţă. Mare atenţie la jucăriile de tip slime şi mingi cu lichide! Există un sistem de alertă european numit RAPEX, unde fiecare dintre autorităţile similare cu ANPC transmit informaţii cu privire la tipurile de jucării ce sunt interzise. Ca părinte, vă spun că ar trebui să luăm copiilor numai jucării care să le poată mobiliza imaginaţia, logica, dorinţa de a asambla, de a-şi putea dezvolta gândirea şi nu jucării care să conducă la violenţă şi accidente neplăcute.”

M.O.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
ALUPIGUS tu si mamata
1
0
la smenurile pe care le faceti voi.
1
0
De ce mai existati? Luati salarii , fara sa va deranjati din birouri! Munca voastra este de teren , nu sa stati si sa-i acoperiti pe cei care nu respecta Legea! Au fost facute reclamatii, si v-ati facut ca nu intelegeti. Degeaba exista aceasta ANPC la Constanta!
3
1
Atentie la cacatul pe care l papi pentru ca daca o sa mai fii asa de idiot, o sa iti explodeze in mecla!
6
0
Poate ...atentie la MINGIILE cu lichide.
3
0
Horia, fii mai atent la adresele de raspuns catre petenti ! Citeste legislatia privind petitiile ! Analizeaza daca subordonatii au facut verificari obiective pe teren si daca sunt acoperiti de probe . Ai semnat niste raspunsuri catre petenti de te doare capu .. Subordonatii tai, tin partea celor care sunt reclamati, manaca si beau de la cei reclamati si stabilesc concluzii in favoarea acestora, fara sa mai revina la reclamant , sa-l intrebe daca mai are obiectiuni, observatii, completari de facut cu privire la ce a spus persoana reclamata .. Horia ! Fii profesionist ! Ce dracu !
4
2

REPLICA



LOTO

6/49
9322182036
5/49
169403822
joker
3542312303