REPLICA ONLINE CONSTANTA

22° Constanța Vin., 16 Aug. 2024
Anul XX Nr. 6823
22° Constanța Vineri, 16 August 2024 Anul XX Nr. 6823
 

Horia Constantinescu, reacție la sondajul PNL

Horia Constantinescu, reacție la sondajul PNL

Virgil STOIAN 3 iunie 2024 | 11:54 738

În urma sondajului lansat pe piață de PNL, biroul de presă al candidatului PSD la primăria Constanța, Horia Constantinescu, a emis un comunicat de presă:

Horia Constantinescu, reactie la sondajul PNLHoria Constantinescu

”Partidul Național Liberal (PNL) Constanța a lansat pe piață un sondaj de opinie, prezentând fragmente selective pentru a păcăli vigilența alegătorilor. Alegând doar rezultatele care îi convin, echipa PNL încearcă să modeleze percepția publicului într-un mod care le este favorabil.
Indiferent de încercările de manipulare, sondajul relevă două aspecte clare:
    1.    Peste 65% dintre constănțeni nu mai doresc actualul primar, Vergil Chițac.
    2.    Locul al doilea în sondaje este ocupat de Horia Miron Constantinescu, candidatul PSD, aflat la o mică distanță de Vergil Chițac.
Astfel, dacă voturile celor care doresc schimbarea s-ar îndrepta către Horia Miron Constantinescu, Vergil Chițac va părăsi Primăria Constanța.
Este, de asemenea, esențială o analiză a situației pentru locurile 3 și următoarele. Stelian Ion, candidatul ADU, și Ovidiu Cupșa, candidatul AUR, nu fac altceva decât să divizeze votul anti-Chițac.
Mai mult, prezența Feliciei Ovanesian, considerată „iepurașul” prietenului ei, actualul primar, pare a fi o strategie pentru a rupe voturile schimbării de la Horia Miron Constantinescu și Stelian Ion.
„Acest sondaj nu face decât să dezvăluie disperarea echipei PNL de a-și proteja grupurile de interese. Rezultatele arată că sunt 5 procente care mă despart de candidatul PNL, Vergil Chițac. Este acum responsabilitatea alegătorilor care susțin candidații aflați pe locurile 3, 4 și următoarele să decidă dacă doresc cu adevărat schimbarea în Constanța. Alegerile viitoare vor reflecta nu doar preferințele politice, ci și dorința de schimbare a electoratului constănțean”, a precizat Horia Constantinescu, candidatul PSD la Primăria Constanța.

Horia Constantinescu, reactie la sondajul PNL 

Vă reamintim, sondajul CSP PLUS CONSULT realizat în perioada 10- 19 mai 2024, la nivelul municipiului Constanța, pe un eșantion de 824 de repondenți, prin chestionare la domiciliul repondenților, arată că Horia Constantinescu, candidatul PSD la Primăria municipiului Constanța se poziționează pe locul 2 în preferințele electoratului, la o distanță de 3 procente de candidatul PNL, Vergil Chițac.
La întrebarea „PE DATA DE 9 IUNIE, DUMNEAVOASTRĂ PE CINE AȚI VOTA CA PRIMAR AL MUNICIPIULUI CONSTANȚA?” opțiunile repondenților au fost:
Vergil Chițac (PNL)- 26%
Horia Constantinescu (PSD)- 23%
Nu sunt hotărât- 18%
Stelian Ion (ADU)- 14%

Ovidiu Cupșa (AUR)- 9%
Nu votez- 3%
Alt partid/independent- 3%
Marius Mitulescu (SOS)- 2%
Gihan Eserghep (PUSL) 2%

Mai mult, în sondajul comandat de AUR prezentat, de asemenea, în cursul săptămânii trecute, situația se prezenta astfel:
Vergil Chițac (PNL)- 27%
Horia Constantinescu (PSD)- 24%

Nu știu/ altul – 14%
Ovidiu Cupșa (AUR)- 13%
Stelian Ion (ADU)- 11%
Felicia Ovanesian–5%

Toate sondajele netrunchiate arată un singur adevăr: Horia Constantinescu  este singurul care îl poate trimite acasă pe Vergil Chițac. Restul candidatilor doar fragmentează votul pentru a putea avea motive de negociere după alegeri. Cei 70% dintre constănțeni care NU îl mai vor pe Vergil Chitac în funcția de primar al Constanței trebuie să înteleagă că votul lor util trebuie să meargă către singurul candidat cu șanse reale. ”

Comandat de partidul PSD - Filiala Constanța
Executat de ROMEXTRA EXPRESS SRL – portal: www.replicaonline.ro
CUI mandatar financiar coordonator 21240002

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


REPLICA



LOTO

6/49
2353438259
5/49
33731101522
joker
5377104016