REPLICA ONLINE CONSTANTA

28° Constanța Mar., 16 Iul. 2024
Anul XX Nr. 6792
28° Constanța Marți, 16 Iulie 2024 Anul XX Nr. 6792
 

Horia Constantinescu: Sondajul de opinie prezentat de Stelian Ion a fost făcut din agenda lui de telefon

Horia Constantinescu: Sondajul de opinie prezentat de Stelian Ion a fost făcut din agenda lui de telefon

Emilia BABU, Victor ROTARU 6 iunie 2024 | 00:00 7630

Horia Constantinescu, candidatul PSD la Primăria Constanța, s-a aflat miercuri, 5 iunie, în studioul Replica, unde a discutat despre contracandidații săi și proiectele pe care vrea să le implementeze dacă va ajunge în funcția de primar. De asemenea, Horia Constantinescu a discutat și despre unirea forțelor cu Adrian Bîlbă, candidatul PER pentru Primăria Constanța.

Horia Constantinescu: Sondajul de opinie prezentat de Stelian Ion a fost facut din agenda lui de telefon

În debutul interviului, Horia Constantinescu a detaliat cea mai recentă mutare de pe scena politică locală și anume susținerea pe care Adrian Bîlbă i-o oferă pentru alegerile din 9 iunie: „Este o certitudine! Am avut o discuție cu dânsul, o discuție în opinia mea, și a lui, mai multe decât constructivă. Trebuie să privim realitatea în față. La acest moment mă situez pe locul al 2 –lea în toate sondajele de opinie, cu excepția celor făcute pe genunchi. Mă aflu pe locul al 2- lea, la un procent foarte mic față de primarul în funcție. Pare deja că și echipa lui Vergil Chițac înțelege acest lucru, motiv pentru care, cei care nu vor să risipească votul util, cum l-am numit eu în ultima perioadă, mi-l transferă mie, măcar la nivel de idee. Nu putem vorbi de un transfer al unei cantități al unui produs. Cei aflați pe locurile 3 și următoarele, dacă chiar doresc să-l schimbe pe Vergil Chițac din funcție, trebuie să se concentreze pe cel care reprezintă șansa schimbării, un fel de tur al 2- lea în primul tur. Din discuțiile pe care le-am purtat, anumite obiective sunt comune. Fie că vorbim despre perdeaua verde din dreptul falezei, cea care înainte de 1989 exista pentru a proteja atât plaja cât și faleza, toate lucrurile acestea, regăsindu-se în fiecare dintre noi și înțelegând că trebuie să avem profesioniști în echipa viitoare din Consiliul Local, am acceptat ideea că dânsul mă va susține pentru funcția de primar, iar eu voi accepta toate proiectele lui pentru a proteja mediul înconjurător.

Constantinescu: Ei vor să rupă voturile anti-Chițac

Horia Constantinescu a discutat și despre sondajele care au început să fie din ce în ce mai dese în ultima perioadă, spunând faptul că Felicia Ovanesian și Stelian Ion vor să rupă voturile anti-Chițac: „Din păcate este aceeași caricatură. Este încercarea disperată de a atrage atenția asupra acestei formațiuni politice. Este vorba de un sondaj telefonic, probabil Stelian Ion a dat agenda lui de telefon către această asociație, absolut a nimănui, nu găsești nimic despre asociația care a realizat sondajul, am verificat această asociație. Stelian Ion depășește scorul partidului pe care îl reprezintă, alianței pe care o reprezintă, lucru absolut imposibil. Este un personaj obscur, un personaj fără realizări personale. Toate lucrurile arată o atitudine lipsită de logică. Toate aceste lucruri, poate chiar în favoarea lui Vergil Chițac, să atragă toți votanții nehotărâți, în jur de 20%. Am văzut un material cu o declarație a lui Stelian Ion despre cât de bine va lucra cu Vergil Chițac, iată că în 2024 pare că se atacă, exact așa cum face un alt candidat, Felicia Ovanesian. Ei vor să rupă voturile anti-Chițac, astfel încât să-mi diminueze șansele de a-l înlocui pe acesta din funcție. Ovanesian, după ce m-a atacat vehement, după ce am avut un dialog la un moment dat, la acest moment, în mod dovedit, ceea ce încearcă să facă este să fractureze votul împotriva primarului Chițac ținând captiv un procent între 3 și 5%. Eu sunt convins că niciunul dintre constănțeni nu este atât de naiv să nu înțeleagă aceste mișcări pe scena politică și în data de 9 iunie se vor concentra să-l schimbăm pe primarul în funcție și să dăm o nouă șansă orașului Constanța. Plecând de la buna credință a cetățenilor acestui oraș, cred că 9 iunie va însemna schimbarea primarului Vergil Chițac.“  

„72% dintre constănțeni nu îl mai vor pe primarul Vergil Chițac“

Constantinescu a lansat o propunere contracandidaților săi, să vină alături de cel care are cele mai multe șanse de a-l schimba pe primarul Vergil Chițac: „Sondajul celor de la PNL, ce-l creditează pe primarul în funcție cu doar 28%, ceea ce încă o dată arată că 72% dintre constănțeni nu îl mai vor pe primarul Vergil Chițac. Problema este a fracturării celorlalte variante. Toți ceilalți contracandidați ar trebui să se pună umăr la umăr cu cel care are cele mai mari șanse, și așa cum arată sondajul celor de la PNL, sunt eu. Indiferent de încărcătura emoțională, frustrări, cea mai mare șansă o are reprezentantul celei mai puternice formațiuni politice din România ultimilor 30 de ani. Să negăm realitatea, să pretindem că ADU a depășit în sondaje PSD, este o abordare efectiv jenantă. Mi-aș dori să fie o prezență mare la vot. Se numește responsabilitate civică în momentul în care cetățenii înțeleg că este nevoie să-și exprime votul, indiferent care este acesta.”

Legat de schimbările pe care vrea să le facă dacă va ajunge primarul Constanței, Horia Constantinescu a enumerat principalele 3 proiecte: „Am avut în ultima vreme o discuție a celor mai importante 3 proiecte: reorganizarea Primăriei, stabilirea unor criterii de performanță, calificarea profesioniștilor pentru a ocupa funcțiile de conducere. În spațiul public sunt aruncate tot felul de fumigene, cum că aș veni să dau afară funcționarii din Primărie. Este o tâmpenie mai mare decât cei ce au lansat aceste petarde. Și la autoritatea pe care am condus-o de curând, cu echipa pe care am găsit-o acolo, am făcut performantă. Nu vin să dau pe nimeni afară, vin să facem performanță. Trebuie să manifestăm o mult mai mare deschidere către cetățenii care locuiesc în cartierele constănțene. Să putem fi acolo, nu numai pentru a le fi aproape ci și pentru a implementa proiectele Primăriei și a le supraveghea. Ducem acolo biroul Primăriei, Poliția Locală, dispensarul atât de util. Un al 3 – lea proiect este cel al magazinelor „Respect”. L-am numit așa pentru că sunt obișnuiți constănțenii cu această denumire. La inițiativa colegilor mei social democrați, Primăria a întins o mână celor cu venituri reduse, vârstnicilor din Constanța. Le vom deschide în piețele constănțene, produse locale, la prețuri mai mult decât accesibile, la prețuri pe care le-ar percepe producătorul la poarta curții la care el își produce tot ceea ce vinde. Sunt mulți care știu că dacă voi ajunge în funcția de primar al acestui oraș, voi avea un cuvânt greu de spus și voi da o șansă schimbării pe care toți o dorim.

Video 1:

Horia Constantinescu, mesaj către contracandidați

Horia Constantinescu s-a adresat și electoratului contracandidaților săi, Felicia Ovanesian, Stelian Ion și Ovidiu Cupșa, îndemnându-i pe cei intrați în cursa pentru Primărie să ajungă la un consens cu el: „Felicia Ovanesian: este jenantă abordarea pe care o ai în raport cu șansele pe care noi discutam la un moment dat că trebuie să le aibă o candidatura împotriva lui Vergil Chițac. Nu știu dacă ți-ai dat arama pe față sau lucrul acesta a fost completat la un moment dat de naivitatea mea, de bună credință, dar azi se dovedește clar că prietenia ta cu Vergil Chițac este mult mai importantă decât interesele acestui oraș, motiv pentru care le transmit alegătorilor tăi să înlocuiască chimia personală, să concentrăm voturile împotriva actualei administrații publice locale pe un singur candidat pentru a maximiza șansele schimbării celui aflat azi în funcție. Mă adresez lui Stelian Ion și electoratului acestuia: trebuie să privim realitatea în față. Toate sondajele de opinie pe care le-ai dat presei, știi foarte bine că sunt elaborate jenant, au la bază interviuri telefonice, plecând probabil de la agenda ta de telefon sau date de la colegii tăi de partid. Doar 30%, pretinzi tu, te doresc. Este momentul, dacă vrem o schimbare în Constanța, să tratăm soarta acestui oraș cu o maturitate, punând în aceeași direcție toate voturile simpatizanților, membrilor de partid ai fiecăruia. Rămâne să mă adresez lui Ovidiu Cupșa: cred cu tărie, așa cum le transmiteam și primilor 2, să transmitem un mesaj constructiv de schimbare electoratului constănțean. Este momentul să spunem clar pe nume care este varianta câștigătoare și împreună să aducem schimbarea de care acest oraș are nevoie.

În finalul interviului, Horia Constantinescu a ținut să le transmită alegătorilor de ce ar trebui să voteze cu echipa PSD la alegerile locale: „În 2019 am avut un accident cumplit de mașină, unul dintre medicii care au stat la căpătâiul meu a fost Cătălin Grasa, așa cum înțeleg că s-a întâmplat în cazul foarte multor familii constănțene a căror soartă a stat în mâinile medicului Cătălin Grasa. A fost o duminică de primăvară, în care discutând cu președintele organizației județene, cu președintele organizației municipale și cu un alt coleg de partid, analizând care ar fi cea mai bună variantă pentru Consiliul Județean, am căzut toți de comun acord că ne trebuie un medic, pentru că medicilor, cred eu, nu le putem reproșa nimic, ei fiind un fel de reprezentanți ai lui Dumnezeu pe pământ, și gândindu-ne la ce medic ar fi mai potrivit, ne-am gândit la Cătălin Grasa, pentru că are reputația unui om care a făcut foarte mult bine multor constănțeni. Este momentul în care trebuie să înțelegem că trebuie să însănătoșim județul, tot ceea ce reprezintă azi deriva în care acesta se află. Trebuie să înțelegem că nu neapărat schimbarea, dar prezența unui om bine pregătit, atât din punct de vedere profesional, cât și din punct de vedere al spiritualității, reprezintă clar un plus valoare adăugată Consiliului Județean. Acum mă adresez celor care trebuie să aleagă un reprezentant al formațiunii politice din care și eu fac parte azi, Partidul Social Democrat, la Consiliul Local. Avem o echipă reprezentativă, sunt toți colegii mei reprezentativi pentru societatea constănțeană. Fiecare din structurile cele mai mici au făcut propuneri structurilor intermediare și toate au venit în față cu o listă de nume bine elaborată. La acest moment, candidatul pentru funcția de primar sunt eu, după cum probabil marea majoritate a constănțenilor știu, vin să aduc un plus de mare valoare, am demonstrat că pot, am schimbat destinele multor consumatori în bine, făcând din autoritatea pe care am condus-o o luptătoare în favoarea drepturilor cetățenilor, de ce nu și constănțeni. Eu mă aflu pe a 2-a poziție pe buletinele de vot. Suntem ca în fabula cu iepurașul Chițac și broasca țestoasă Horia Constantinescu. S-a tras în mine, am carapacea destul de tare și voi câștiga această cursă.

Video 2:

Interviul integral poate fi urmărit în video-ul de lai jos:

 

Comandat de partidul PSD - Filiala Constanța
Executat de ROMEXTRA EXPRESS SRL – portal: www.replicaonline.ro
CUI mandatar financiar coordonator 21240002

 

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


REPLICA

LOTO

6/49
46143034444
5/49
2310722517
joker
43736234510