REPLICA ONLINE CONSTANTA

30.4° Constanța Mar., 16 Iul. 2024
Anul XX Nr. 6792
30.4° Constanța Marți, 16 Iulie 2024 Anul XX Nr. 6792
 

Horia Constantinescu vrea să scape campusul Henri Coandă de scandalagii! Video

Horia Constantinescu vrea să scape campusul Henri Coandă de scandalagii! Video

Mirela PASCAL 16 mai 2024 | 00:00 3026

Horia Constantinescu, candidatul PSD la Primăria Constanța, s-a aflat miercuri, 15 mai, în studioul Replica, unde a vorbit despre prioritățile sale în calitate de primar, dacă va câștiga alegerile din 9 iunie. Printre prioritățile sale se află și campusul social Henri Coandă. Nu vrea să-l mute, își dorește, în schimb, mai multă siguranță, chiar dacă asta înseamnă să scape de scandalagiii care nu pot fi cumințiți. Totodată, Constantinescu i-a răspuns și lui Stelian Ion, în urma declarațiilor făcute în studioul Replica, inclusiv despre sondajele care-l scot pe Ion umăr la umăr cu Chițac.

Horia Constantinescu vrea sa scape campusul Henri Coanda de scandalagii! Video

În debutul interviului, Horia Constantinescu a vorbit despre... primăria mobilă, o mașinuță care se plimbă din cartier în cartier pentru a strânge reclamațiile cetățenilor. „Recunosc că mulți știu deja mijlocul de transport, avem discuții din ce în ce mai deschise, îmi place să mă duc în zonele unde nu neapărat formațiunea politică din care fac parte este extraordinar de populară, conform rezultatul alegerilor din 2020, și să stau de vorbă cu oamenii care sunt fie indeciși, fie la un moment au luat decizia greșită de ai susține pe ceilalți. Avem de la zona Faleză Nord și, în general, să zicem zonele care s-au dovedit foarte liberale la ultimele alegeri. Cred că acolo trebuie să insistăm, să arătăm că proiectele PSD și, bineînțeles, ale mele vizează întreg spectrul social de la operatori economici, oameni de afaceri până la cei care sunt angajații altora sau cei care sunt la acest moment cu armele în cui și aici mă refer la pensionari - trebuie să stăm de vorbă cu fiecare dintre ei”, a spus Horia Constantinescu.

Constantinescu: Nu putem lua decizia mutării cartierului Henri Coandă...

Candidatul PSD la Primăria Constanța are în vedere și campusul social Henri Coandă, pe care nu vrea să-l mute din Tomis Nord. „Eu cred că deportările ar trebui să rămână în istorie. Înaintea unor astfel de decizii mai mult decât brutale și, părerea mea, total nepotrivite, ar trebui făcută o analiză a întregii situații. Am întâlnit acolo oameni minunați, am întâlnit acolo foști profesori, am întâlnit foști oameni angrenați în activități financiar contabile, multe categorii de oameni cu nevoi reale și unii dintre ei din păcate chiar cu nevoi speciale. Am întâlnit familii ale căror copii aveau probleme de sănătate majore, nu putem lua decizia mutării. Trebuie să înțelegem că acolo lucrurile trebuie aduse la un numitor comun pentru că sigur copiii noștri vor trebui la un moment dat să trăiască cu copiii celor de acolo”, spune Horia Constantinescu. Dar, ce facem cu scandalagiii? „Eu cred că  trebuie să găsim calea fie de a-i corija fie de a-i sancționa și, bineînțeles, este nevoie să facem o evaluare a întregii situații, să stabilim criterii clare prin care îți poți pierde locuința. Nu vin să încurajez această abordare cu siguranță, dar cred că dacă am fi dus acolo secție de poliție locală funcțională - ea este dar nu este neapărat funcțională la nivelul la care își doresc locatarii din cartierele învecinate - cu siguranță lucrurile s-ar îmbunătăți. Cartierul Henri Coandă trebuie să treacă într-o amplă reevaluare, cine și în ce condiții poate ocupa locuințe, ce nevoi există acolo, cum integrăm copiii care locuiesc acolo pentru a salva relația socială. (...)

Video 1:

Constantinescu: Ciolacu îmi spunea că sunt colegi de partid care nu mă plac foarte tare

Marcel Ciolacu s-a aflat, recent, la Constanța, unde a vorbit, printre altele, și despre Horia Constantinescu, despre care spune că este... dificil. E Horia Constantinescu dificil? „Dificilă a devenit fiecare persoană care încearcă să schimbe paradigma în care s-a scufundat România în ultimii 30 de ani. A ajuns fermitatea să fie privită ca răutate... sunt un om ferm, sunt un om care îmi susțin punctul de vedere argumentat, sunt un om care ascultă punctele altora de vedere și le ia în calcul în momentul în care acestea au o susținere inclusiv logică. Sunt un om atipic în sensul în care nu confund obediența exagerată cu respectul, știu să respect, dar asta nu înseamnă că mă pun preș în fața nimănui și poate lucrurile acestea pe unii dintre colegi i-au făcut să-mi creeze un profil dificil pe care la rândul lor l-au prezentat președintelui Marcel Ciolacu. Am avut discuții repetate cu acesta și să reținem și că a spus că sunt prietenul dânsului și un coleg de partid pe care îl apreciază. Nu au fost puține discuțiile în care îmi atrăgea atenția inclusiv că sunt colegi de partid care nu mă plac foarte tare”, spune Constantinescu.  Dar cine nu-l place din partid? „Nu mă plac cei care cred că lucrurile trebuie lăsate în inerția ultimilor ani. Ar trebui colegii de partid și membrii altor partide să înțeleagă că noi nu putem desfășura acțiuni de control în funcție de acționariatul economic, dacă are carnet cu roșu sau dacă are cu galben spargem ușa și toate lucrurile pe care alții și le-ar dori. Asta m-a făcut să par dificil în fața unora, a celor care încercau să mă sune și m-au determinat să spun pune mâna pe „mop, nu pe telefon”. Le transmit acest lucru tuturor celor care cred că, dacă voi ajunge primarul acestui oraș, mă vor suna dimineață înainte de cafea cu toate că este greu acest lucru, să-mi spună ce am de făcut în ziua următoare.

Video 2:

Constantinescu: Stelian Ion s-a declarat bolnav pentru a obține o garsonieră

Horia Constantinescu a vorbit și despre Stelian Ion, dar și despre sondajele care-l scot pe acesta umăr la umăr cu Vergil Chițac. „Are niște tentative jenante și o să fie ultima oară când o să mai comentez despre personajul aflat pe locurile trei sau patru în clasament. Are aceeași abordare jenantă pe care a avut-o și lansând un sondaj de opinie, pe care nu a reușit să ne lămurească dacă l-a plătit sau l-a făcut sunându-și prietenii. (...) Nu am clasificat niciodată oamenii în funcție de rezultatele financiare, vin dintr-o familie fără posibilități financiare, am muncit și întregul meu parcurs și financiar poate fi verificat. (...) Aș vrea ca să înțeleagă candidatul pe care eu îl numesc hashtag nimic... dacă aș fi făcut ceva ilegal anii ce au urmat anului 2004, ar fi scos la lumină fiecare centimă făcută ilegal de către Horia Constantinescu, pentru că au fost ani în care familia Năstase a fost mai mult decât urmărită pentru orice altceva ar fi făcut. Andrei Năstase este nașul fetiței mele în anul 2007 la trei ani după ce tatăl lui nu mai era pe vârful, să spunem,  politicii românești, deci lucrurile au fost deja verificate în aproape 19 ani la centimă. Ceea ce am spus eu despre mine arată felul meu transparent cum, iată, Stelian Ion nu reușește să ne spună care a fost tratamentul ce l-a făcut să scape de TBC. Știm cu toții că s-a declarat bolnav pentru a obține o garsonieră, eu n-am luat de la statul român nici un metru pătrat, nici un dolar vreodată în raport cu acesta, lucrurile pe care mi le-am construit mi le-am construit muncind”, a subliniat candidatul PSD la Primăria Constanța

„După ce-l prinde din urmă pe candidatul Cupșa, Stelian Ion poate să încerce să apară în poza premianților pe podium“

Din păcate, s-ar putea să nu intre pe locurile trei, patru, conform sondajului pe care eu l-am făcut public. Sondajul lui Stelian Ion este unul mincinos și spun asta cu subiect și predicat și îl provoc încă o dată să ne pună la dispoziție modul în care a fost realizat, cine l-a comandat, cui l-a comandat. Este un sondaj în doi peri și mincinos și încearcă să atragă votul util către Stelian Ion în sensul în care cei care nu îl plac pe Vergil Chițac să-l voteze pe el. (...)  Acest candidat hashtag nimic nu a mai făcut absolut nimic notabil în viață, a fost  puțin consilier juridic al RADPP-ului în domnia lui Radu Mazăre după care a primit de la mama o garsonieră bonus, probabil la vârsta de 18 ani unii primesc mai târziu cadou de majorat și a ajuns aproape avocățel după a ajuns ceea ce își și dorește de fapt - din nou deputat. Ovidiu Cupșa este pe locul trei cu 13%, la egalitate cu Stelian Ion, dar nu știu de ce l-au pus pe Ovidiu Cupșa deasupra. Deci, după ce-l prinde din urmă pe candidatul Cupșa, Stelian Ion poate să încerce să apară în poza premianților pe podium. La acest moment top trei sunt cu totul altele pozițiile pe care le-a promovat.

Video 3:

Ce sfaturi i-a dat nașul Adrian Năstase?!


Și, pentru că tot a adus vorba despre Adrian Năstase, l-am întrebat pe Horia Constantinescu ce sfaturi a primit de la fostul premier, legate de candidatura sa la Primăria Constanța. „Sfaturile dânsului sunt de cumpătare, sunt de a fi mai puțin efervescent, de a încerca să privesc lucrurile cu un mai mare echilibru, cunoscându-mă că iau taurul de coarne, m-a sfătuit să mă las cunoscut înainte de a zgâlțâi taurul și de a da cu el de pământ”, a spus Constantinescu. Dar, în relația cu PSD ce sfaturi i-a dat Năstase?! „Mi-a dat același sfat în raport cu oricare dintre organizațiile politice: să-mi spun punctul de vedere, să mi-l susțin și este un sfat nu numai politic, este sfatul pe care mi l-ar da oricare dintre cei care mi-au fost de-a lungul vieții... fie părinți, fie părinți spirituali... pentru că ține de verticalitatea bărbătească de a spune lucrurilor pe nume și de a nu ataca cu mârșăvie în spațiul public spunând minciuni”, a precizat Constantinescu.

Video 4:

Interviul integral îl puteți urmări în materialul VIDEO de mai jos:

Comandat de partidul PSD - Filiala Constanța
Executat de ROMEXTRA EXPRESS SRL – portal: www.replicaonline.ro
CUI mandatar financiar coordonator 21240002

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


REPLICA

LOTO

6/49
46143034444
5/49
2310722517
joker
43736234510