REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.6° Constanța Vin., 18 Oct. 2024
Anul XX Nr. 6886
11.6° Constanța Vineri, 18 Octombrie 2024 Anul XX Nr. 6886
 

Horia Constantinescu zice să avem grijă cu „promoțiile“ de Black Friday: Prețurile sunt majorate înainte...

Horia Constantinescu zice să avem grijă cu „promoțiile“ de Black Friday: Prețurile sunt majorate înainte...

Victor ROTARU 4 noiembrie 2023 | 00:00 3969

Cu aproape o lună avans, Black Friday-ul a început pe 2 noiembrie, într-o zi de joi, în mai multe magazine care se ocupă cu comercializarea produselor electronice. Evenimentul, preluat din Statele Unite, stârnește foarte multă agitație, întrucât este perioada din an cu cele mai multe reduceri, sau cel puțin așa se vehiculează. Pentru a veni în ajutorul consumatorilor, Președintele ANPC, Horia Constantinescu, a transmis pentru Replica de Constanța faptul că ANPC va desfășura mai multe controale în perioada următoare, iar el, personal, nu este un mare fan al Black Friday-ului. 

Horia Constantinescu zice sa avem grija cu „promotiile“ de Black Friday: Preturile sunt majorate inainte...Horia Constantinescu

Fenomenul Black Friday a început în SUA, și a apărut ca o necesitate a magazinelor ce se ocupă cu vânzarea de produse electronice să scape de produsele mai vechi, pentru că în general în perioada iernii, apar noile modele de produse tehnologice. Fenomenul a fost preluat și în țările occidentale, acolo unde Black Friday-ul durează o singură zi, fiind organizat în ultima vineri din noiembrie, de aici și numele. În România în schimb, comercianții s-au gândit să o țină în reduceri timp de mai multe săptămâni, în unele magazine, acestea începând pe 2 noiembrie, într-o zi de joi...

Horia Constantinescu zice sa avem grija cu „promotiile“ de Black Friday: Preturile sunt majorate inainte...Black Friday

An de an, reprezentanții ANPC atrag atenția cumpărătorilor să nu pice în vraja marilor reduceri, existând chiar și o legendă care spune că retailerii cresc prețurile cu câteva zile înainte de marile reduceri pentru a le reduce, de fapt, la prețul de dinainte de măriri. Șeful ANPC, Horia Constantinescu, a transmis pentru Replica faptul că vor fi organizate mai multe controale în perioada următoare: „Cu siguranță vom face controale în aceste perioade, în toate județele. Vom pregăti o tematică în acest sens.

Horia Constantinescu: Nu sunt un mare amator de gageturi ieftinite

Șeful ANPC a explicat și legenda legată de mărirea prețurilor și de ce legea nu prea are cum să lupte împotriva acestei metode: „Problema este că ceea ce circulă ca legendă urbană legat de faptul că sunt majorate prețurile înaintea de a începe această perioadă, din păcate se întâmplă acest lucru. Dar, atât timp cât este prețul cel mai mic din ultimele 30 de zile, legea nu face alte observații. Există unii operatori economici care cu 35 de zile înainte majorează prețurile, ca în perioada cu 30 de zile înaintea acestor reduceri masive să se alinieze unor prețuri mai mari decât așteptarea unor consumatori. Atât timp cât respectă legea, noi nu putem să facem altceva decât să-i sfătuim pe consumatori să urmărească aceste situații.” 

Horia Constantinescu zice sa avem grija cu „promotiile“ de Black Friday: Preturile sunt majorate inainte...Horia Constantinescu

Horia Constantinescu a mai transmis faptul că nu este un mare fan al reducerilor din această perioadă spunând că un lucru util trebuie cumpărat atunci când este nevoie: „Nu sunt un mare amator de gageturi ieftinite în această perioadă, de Black Friday. Îmi cumpăr în general lucruri utile și utilitatea lor stabilește care este momentul unei astfel de achiziții. Televizoarele pe care le are familia mea în casă sunt unele cumpărate acum câțiva ani sunt bune că sunt colorate, se aprind, nu vrem unul mai mare să nu știm să ștergem praful de pe el.

Horia Constantinescu zice sa avem grija cu „promotiile“ de Black Friday: Preturile sunt majorate inainte...Paul Anghel

Paul Anghel: Reducerile mari de preț sunt binevenite atât pentru consumatori, cât și pentru operatorii economici

Și Directorul General al ANPC, Paul Anghel, a transmis câteva recomandări de care trebuie să țină cont consumatorii în această perioadă: „Reducerile mari de preț, într-o anumită perioadă, sunt binevenite atât pentru consumatori, cât și pentru operatorii economici. Pentru a beneficia de aceste reduceri și a le fi respectate interesele economice, consumatorii trebuie să se informeze cât mai complet asupra produselor pe care intenționează să le achiziționeze și să acorde atenție tuturor detaliilor, în special în perioada marilor reduceri de prețuri, cum este Black Friday. De asemenea, recomandăm verificarea prețurilor prin consultarea site-urilor care afișează prețuri comparative pentru același produs, practică ce a dus la îmbunătățirea constantă a modalităților de prezentare a prețurilor și reducerilor de către magazinele electronice. Pentru cumpărături avantajoase în perioada ofertelor de Black Friday, citiți cu atenție caracteristicile produsului și verificați dacă acesta corespunde cu adevărat dorințelor și nevoilor dvs.” 

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Da cu dosarul ala de la dna deschis de primaria constanta ce ai mai făcut? Te bagi tu în seama
1
1
mergi la ala cu peste ca va impacati bine
1
4
Marile magazine fac parte din profitsharing, adica azi Altex are discount la un produs si preturi mari la restul, iar Emag are pretul mare la acel produs. Ca sa cumperi 3 produse, trebuie sa mergi prin tot orasul. Daca cumperi 2 din acelasi magazin, ai iesit in pierdere. Altex face si altceva, scot produsul de la vanzare 2 sapt, apoi il pun la loc. Asta ca sa para ca e stoc nou, cu alt pret. Mai nou, teapa la SSD Kingston NV2, unde si producatorul da teapa - au varianta de Taiwan, care e bun, am cumparat. Apoi aduc varianta de China, il tin incuiat in vitrina, desi la raft au de 2TB (mai scumpe). Cand sa cumpar, il duc ei la casa, sa nu apuci sa vezi ambalajul si direct platesti. Factura zero, iar ciudat, doar chitanta. Acasa compar cu cel de Taiwan, fara sa desfac si l-am returnat. Ciudat iar, au printat factura dupa retur. Mi-au dat banii inapoi. A doua zi nu mai era pe stoc, desi aveau mai mult de 8 ssd-uri din astea.
0
0
Odata am cumparat si m-am lecuit . Hota a veni fara un bec , frigiderul unde ar trebui sa tin legume , ingheata , masina de spalat topaia ca apucata chiar daca am cautat sa o fixez cat mai bine . Nu mai spun ca au venit fara facturi si garantii . IN ROMANIA CAM TOT CE SE VINDE, SUNT PORCARII . Incepand cu alimentele , haine , electrocasnice , combustibili si ulei auto . PORCARII . Nu se vrea sa se puna stop la inselatoriile aste , nu ca nu se poate . Au in schimbn grija sa bage mana in buzunarul omului acest stat mafiot
5
2
Horia Constantinescu doar ca nu a spus:"avezi grije dragi consumatori sa nu va luazi tzeapa cu promoziile astea cum azi patzit si ani trecutzi"pentru ca avertismentul asta pe care il da el nu este ceva nou care v-a aparea anul asta pentru prima data in Romania.
5
0
ha,ha, ha, asta da !e o stire stiuta de unii ,altii dau navala la ...tigai si suspensoare de p****i! e foamete de prostie si se ...mananca pe paine din coca congelata !
4
0
ALTEX este lider la majorat preturi inainte de black-friday!
6
0
Cum adică!?!…ce vorbă mai e și asta:”nu vrem unul mai mare să nu știm să ștergem praful de pe el.” Au apărut televizoare ultra slim wireless(adică fără cablu de alimentare) groase cât rama de la ochelari,incorporat cu sistem inteligent de glisare automata să nu pice pe gresie(sau parchet laminat) mochetă,carpeta și tot așa,găsiți pe net,pls search…ceva din viitor,nici o glumă. Ne-am săturat de micșunele și controale după sprânceană,gogoși pentru curioși. Cine știe să șteargă praful la un televizor Diamant?
2
5
Iar șmenarii din magazine umfla prețul înainte și când vine black fraierii le va de la prețul normal
6
0
are iinfractorul de noi !!!
13
3
BlegFraierDai bani ca proștii prețurile sânt așezate dinainte Mai rău poate te lipești de niște ciurucuri cu defect In toată țara e foame de bani nimeni nu vinde nimic ieftin Cum tara e plină și de papagali se agață mulți de rafturi
14
1

REPLICA


LOTO

6/49
18411739468
5/49
739244635
joker
630232677