REPLICA ONLINE CONSTANTA

21.4° Constanța Dum., 4 Aug. 2024
Anul XX Nr. 6811
21.4° Constanța Duminică, 4 August 2024 Anul XX Nr. 6811
 

Horia Moculescu critică aparițiile lui Theodor Andrei, reprezentantul României la Eurovision 2023: „Îmi e jenă“

Horia Moculescu critică aparițiile lui Theodor Andrei, reprezentantul României la Eurovision 2023: „Îmi e jenă“

A.F. 11 mai 2023 | 00:00 868

Horia Moculescu l-a urmărit îndeaproape pe Theodor Andrei, reprezentantul României la Eurovision 2023, care va urca joi, 11 mai, pe scena de la Liverpool, în a doua semifinală. Compozitorul recunoaște calitățile vocale ale tânărului, însă nu îi apreciază deloc aparițiile.

Horia Moculescu critica aparitiile lui Theodor Andrei, reprezentantul Romaniei la Eurovision 2023: „imi e jena“

„Nu pot să comentez, îmi e jenă, i-am văzut aparițiile, l-am văzut îmbrăcat așa”, spune Horia Moculescu pentru Impact despre Theodor Andrei. Totodată, compozitorul Horia Moculescu l-a lăudat pe tânăr pentru vocea lui, mai ales că l-a și auzit des cântând live la diversele spectacole unde l-a jurizat. „Vocea e bună, eu l-am premiat la vreo patru concursuri, la festivaluri diferite. Dar pentru acest eveniment important, nu știu cum va fi, cum se va prezenta.

„Televiziunea Română trebuie să limiteze, să normalizeze, să nu exagereze”

Este vina organizatorilor și a acelora care l-au votat că l-au trimis. Legat de show-ul cu care se prezintă în festival, problema este ce are de spus Televiziunea Română. Ei trebuie să limiteze, să normalizeze, să nu exagereze. Poate că vrea să reprezinte LGBTQ, poate că așa vrea să adune voturi, din zona aceea. O să mă uit la Eurovision, în cea de-a doua semifinală, de joi, sigur mă uit, să vedem cum va fi solistul nostru pe scenă”, a susținut Horia Moculescu.

Horia Moculescu critica aparitiile lui Theodor Andrei, reprezentantul Romaniei la Eurovision 2023: „imi e jena“

„Am trimis conducerii TVR o scrisoare, în urmă cu ceva vreme, în care îmi exprimam dorința ca România să nu mai participe la Eurovision”

De-a lungul carierei sale de zeci de ani, Horia Moculescu nu a avut niciodată șansa de a compune pentru celebrul concurs internațional de muzică. „Pentru acest concurs, pentru Eurovision, nu am compus niciodată, nicicând nu am avut piese. Îi las pe cei tineri să vină, pe cei plini de talent.

Asta e, dacă nu iese nimic, dacă nu luăm premii, nu putem face nimic, nu ne putem opune noi. Am trimis conducerii TVR o scrisoare, în urmă cu ceva vreme, în care îmi exprimam dorința ca România să nu mai participe la Eurovision, însă nici în ziua de azi nu am primit răspuns”, a mai zis compozitorul pentru aceeași sursă.

Horia Moculescu critica aparitiile lui Theodor Andrei, reprezentantul Romaniei la Eurovision 2023: „imi e jena“

Horia Moculescu îl cunoaște pe Theodor Andrei de când avea 15 ani

Într-un alt interviu, pentru aceeași sursă, Horia Moculescu a susținut că solistul Theodor Andrei este un răsfățat al premiilor de specialitate, în concursurile de profil din întreaga țară. „Îl cunosc de când avea 15 ani. Acum are aproape 19 ani, dar a cui voce este oare pregătită vreodată? Îl încurajăm, desigur, ca pe orice reprezentant al României. Mi-a făcut mereu o impresie bună, în noiembrie anul trecut, a fost la Festivalul de la Focșani, unde eu fac parte de mulți ani din juriu. A luat mereu foarte multe premii.

L-am rugat însă să nu-mi mai cânte o anume piesă, căci a cântat-o la 5 festivaluri și m-a plictisit. Este modern, este altceva. Nu ne mai ducem cu un bariton, ca în alți ani, ne ducem cu el de data asta. Depinde ce vrem, ce dorim, ce se caută la un astfel de eveniment.

La Eurovision, singurul solist român care avea șansa reală să câștige Trofeul Eurovision, dar nici nu l-am trimis măcar, este Laurențiu Cazan, cu piesa „Say Something”. Se clasase pe loc secund, în 1993, la finala națională. Noi nu avem o pregătire muzicală, ca popor. Ne trag înapoi și show-urile din spatele artistului”, a mai declarat Horia Moculescu pentru Impact.ro.

Theodor Andrei a câștigat Selecția Națională Eurovision România 2023 în 11 februarie, fiind desemnat prin votul exclusiv al publicului să reprezinte țara noastră la Eurovision Song Contest de la Liverpool, cu piesa sa „D.G.T. (Off and on)”, citează Libertatea.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA



LOTO

6/49
4022312423
5/49
141310402232
joker
1229312768