REPLICA ONLINE CONSTANTA

19.1° Constanța Sâm., 7 Sept. 2024
Anul XX Nr. 6845
19.1° Constanța Sâmbătă, 7 Septembrie 2024 Anul XX Nr. 6845
 

Horia Țuțuianu, despre finalizarea lucrărilor de la Mormântul pictat Hypogeu

Horia Țuțuianu, despre finalizarea lucrărilor de la Mormântul pictat Hypogeu

Georgiana BOGLEA 6 iunie 2024 | 11:50 521

Lucrările de salvare și protejare a Mormântului pictat Hypogeu, care este un monument istoric de o valoare inestimabilă pentru județul nostru și pentru patrimoniul cultural național, au fost finalizate. Inaugurarea a avut loc joi 6 iunie a.c. Fostul președinte al Consiliului județean Constanța, Horia Țuțuianu a ținut să precizeze și el că a avut o contribuție la această realizare.

Horia tutuianu, despre finalizarea lucrarilor de la Mormantul pictat Hypogeu

La eveniment au participat Mihai Lupu, președintele Consiliului Județean Constanța, Petre Enciu, vicepreședintelui Consiliului Județean Constanța, Elena Georgescu, director general al Direcţiei de Proiecte din cadrul Consiliului Județean Constanța, Delia Cornea, muzeograf al Muzeului de Istorie și Arheologie Constanța, Radu Petcu, arheolog.

Horia tutuianu, despre finalizarea lucrarilor de la Mormantul pictat Hypogeu

Horia Țuțuianu, deși nu a fost prezent la evenimentul de inaugurare al Mormântului pictat Hypogeu, a dorit să facă cunoscută contribuția sa la această realizare.

Horia tutuianu, despre finalizarea lucrarilor de la Mormantul pictat Hypogeu

Mă bucur să aflu că au fost finalizate lucrările de restaurare de la Mormântul pictat Hypogeu. Valoarea culturală a Constanței crește astfel inestimabil. Redat circuitului turistic, obiectivul va aduce un plus valoare extraordinar.Îmi reamintesc că primele demersuri pentru salvarea și punerea în valoare a Mormântului pictat Hypogeu le-am demarat în 2016, la scurt timp de la preluarea mandatului de președinte al Consiliului Județean Constanța. A fost un drum lung și anevoios  însă, la finalul mandatului, contractul pentru proiectare și execuție erau semnate. La fel și în cazul Edificiului Roman cu Mozaic.  Dacă dl. Lupu a uitat, eu nu uit și vreau să le mulțumesc, încă o dată, așa cum am făcut-o și în 2020, la semnarea contractului, tuturor colegilor implicați în acest proiect. În mare parte, această victorie a culturii constănțene vi se datorează!”, a declarat Horia Țuțuianu, deputat PSD.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


REPLICA


LOTO

6/49
3417262547
5/49
153224403139
joker
22178279