REPLICA ONLINE CONSTANTA

23.4° Constanța Mar., 13 Aug. 2024
Anul XX Nr. 6820
23.4° Constanța Marți, 13 August 2024 Anul XX Nr. 6820
 

Hotărârea care prevede că asociaţiile de proprietari trebuie să întreţină spaţiile verzi NU va fi MODIFICATĂ

Hotărârea care prevede că asociaţiile de proprietari trebuie să întreţină spaţiile verzi NU va fi MODIFICATĂ

Replica API 11 iunie 2021 | 10:44 3515

Consilierii Locali ai municipiului Constanţa s-au întrunit vineri, 11 iunie, în şedinţă extraordinară, susţinută în mediul online. La şedinţă au participat 25 de consilieri.

Proiectul de hotărâre de pe ordinea de zi este modificarea H.C.L.77/2021 privind Regulamentul pentru îmbunătăţirea activităţii de gospodărire, protecţia mediului, întreţinerea şi înfrumuseţarea municipiului Constanţa.

Dumitru Caragheorghe: “Ne aflăm în situaţia în care administraţia a ajuns să notifice asociaţiile de proprietari în baza unor hotărâri locale ilegale. Noi venim cu modificări la Regulament. Vrem ca la Art. 5, Alin. 2, să înlocuim sintagma “să asigure curăţenia” cu “să menţină curăţenia”. La Alin. 5, să înlocuim cu sintagma “cu excepţia asociaţiilor de proprietari”, pentru a nu se mai face abuzuri întrucât le intervin obligaţii care nu le sunt atribuite. La Alin. 7 dorim aceeaşi modificare. Asociaţiile de proprietari trebuie să nu mai fie nevoite să intre în chestiuni care le depăşesc atribuţiile. Acum, administraţia locală nu face faţă cu întreţinerea spaţiilor verzi”.

Costin Răsăuţeanu: “Asistăm la un moment ridicol. PSD solicită abrogarea HCL 77. Trebuie să ne întoarcem cu faţa către oraş, trebuie să avem un regulament care să fie discutat cu cetăţenii, instituţiile publice, asociaţiile de proprietari, agenţii economici, toţi să fie consultaţi. Avem asociaţii cu proprietari care au pensii modeste, nu au putere, nu putem accepta ca asociaţiile de proprietari să aibă anumite obligaţii care depăşesc cadrul legal”.

Dumitru Caragheorghe: “Abrogarea acestui regulament ne duce la aplicarea vechiului regulament din 2013, care are aceleaşi prevederi”.

Proiectul de hotărâre nu a fost aprobat întrucât au existat 9 voturi împotrivă, 9 voturi pentru şi 7 abţineri.

Video

D.M.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Vand motorina furata de la tir,am depozitata in Opel Meriva CT 37 SON parcata langa garaj CNE,zona Penny Cernavoda!
3
0
Aha, deci intretinem spatiile verzi dar platim si taxa de habitat ? Asta doar in mintea lui chitac poate sa mearga.
7
1
USL-ul in orasul Constanta.
4
0
A ajuns un oras,judet blestemat .De la revolutie ,lovitura de stat, nu a avut conducator care sa se gandeasca la neoile orasului si locuitorilor lui.Au fost numa capuse
8
0
Caporal Chitac si cu limbricul de Constantinescu au facut orasul praf. Stau si ma gandesc cum o sa arate la sfarsitul mandatului. Sper sa ajunga si ei langa Nicusor, Raducu. Cu siguranta este un loc si pt ei!
10
0
Am crezut ca acest militar de cariera are ordinea si disciplina in sange. L-am votat degeaba. Daca puneam primar un om de la tara , cu gospodarie, cred ca ala cu logica lui simpla , facea mai multe decat acest ins.
23
0
Acest amendament este gandit de Omocea ,colegul meu ,un mare bou cu B mare
12
0
Suntem pe cont propriu. Nu stiu de ce avem nevoie de administratie locala. Probabil doar sa ne manance banii din impozite si amenzi. Au idei putine dar fixe.
26
0
la mine in spatele blocului vin toti din cartier cu potaile sa se cace. ma intreb sunt eu obligat sa tund iarba..sa greble sa le iau rahatu in picioare? de ce? sa nu le gadile pe potai la bot? cum poti obliga pe cineva sa ingrijeasca un bun care NU ii apartine?? rufe nu ai voie sa usuci da te duci sa muncesti pe plantatia altuia.
27
1
Daca ei nu au resit,eu zic sa iesim in strada sa le aratam ca avem putere deschimbare mai mare ca ei
29
0
Puteam sa jur ca nu exista idioti mai mari ca Mazare si Fagadau...dar domnul Chitac ne contrazice in orice zi
54
0
Amiralul de vase mici viseaza sa aduca pesedeaua inapoi Asta este placerea lui vinovata, ce sa-i faci?
36
0
si atunci care mai e rostul primariei? doar sa colecteze taxe? ca oricum nu face nimic altceva in orasul asta. ca sa nu mai pomenim de banioi care se duc degeaba catre "asistatii sociali", si nu vorbesc de batrani sau asistentii maternali, pe care primaria ii tine in brate de atatia ani si pe care nu-i scoate la o munca in folosul comunitatii.
42
2
Vine PSD uuuuul
21
5
Mos Teaca ne scoate pe toti in strada. Nu pot sa cred ca am fost atat de idiot sa-l votez pe dobitocul asta, cu speranta ca va repara golaniile psd-ului.
61
5
Psd si Pnl acelasi rahat! Cum ma sa te abtii??! Ori da ori ba!
39
6

REPLICA



LOTO

6/49
2353438259
5/49
33731101522
joker
5377104016