REPLICA ONLINE CONSTANTA

21.2° Constanța Dum., 1 Sept. 2024
Anul XX Nr. 6839
21.2° Constanța Duminică, 1 Septembrie 2024 Anul XX Nr. 6839
 

Hotel din Eforie Nord, închis de ANPC. Vezi de ce!

Hotel din Eforie Nord, închis de ANPC. Vezi de ce!

Victor ROTARU 23 iulie 2024 | 16:40 7083

În urma unei sesizări primite de la un consumator, în care acesta reclama faptul că s-a intoxicat de la mâncarea primită la Hotelul Amalia din Eforie Nord, unde era cazat pentru tratament, Comandamentul Litoral 2024 - structură a Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor (ANPC), special creată pentru a supraveghea piața în zona litoralului Mării Negre, în sezonul de vacanță -  a desfășurat o acțiune de control la unitatea respectivă.

Hotel din Eforie Nord, inchis de ANPC. Vezi de ce! Imagini de la controlul ANPC

Precizăm că afecțiunea acuzată de consumator a fost menționată și pe biletul de ieșire din spital, pus la dispoziție în urma investigațiilor medicale realizate din această cauză.
După verifcările derulate, comisarii ANPC au constatat o serie de abateri de la legislația în vigoare, fapt care a dus la aplicarea următoarelor sancțiuni:
-    amenzi contravenționale în valoare de 25.000 lei
-    oprirea temporară a prestării serviciilor, până la remedierea deficiențelor, și relocarea persoanelor cazate, pe cheltuiala operatorului economic.

Neregulile înregistrate sunt:
În blocul alimentar:
-    folosirea unor produse alimentare cu data limită de consum depășită
-    utilizarea unor agregate frigorifice neigienizate
-    depozitarea la temperaturi necorespunzătoarea produselor alimentare finite
-    folosirea unor ustensile de bucătărie neprofesionale și a unor coșuri fără capac cu acționare la pedală

Hotel din Eforie Nord, inchis de ANPC. Vezi de ce!

În spațiile de cazare:
-    folosirea unor dușuri cu baterii exfoliate, oxidarte, cu garniture ale căzilor de duș mucegăite
-    lipsa saltelelor de protecție sau a protecțiilor pentru perne
-    depozitarea, la parterul clădirii, în lipsa balconului a diverse materiale
-    lipsa mapelor de informare a turiștilor, în camera.

Menționăm că unitatea, clasificata 3 și 4 stele, funcționează cu circuit închis, meniul fiind prestabilit de Casa de Pensii. La momentul controlului se aflau cazate 100 de persoane pentru care Casa de Pensii a asigurat suma de 2.500 lei/persoană pentru 16 zile, incluzând cazare, masă și tratament, în funcție de pensia fiecărui consumator, aceștia acoperind diferența sejurului.

În urma acțiunii de control, ANPC va trimite o informare către Ministerul Economiei, Antreprenoriatului și Turismului solicitând desclasificarea unității din Eforie Nord.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Mari frustrări au câte unii maneliști care nu au fost o zi în vacanță , râgâie a patru ieftin și vorbesc de stațiuni . Mare bou p***t handicapat mai ești
1
1
Cum se face ca numai unul s-a intoxicat ? Ceilalți turiști unde au mâncat ? Sigur s-a supărat că-și lua mâncare la pachet în cameră . Trebuie să ne mai spălăm pe mâini și să ne îngrijim de igiena personală .
3
1
Și care mai sunt ca astea în Eforie Nord. Este cea mai romanizată stațiune,cea mai urătă și jegoasă..plin de r*****s,șpăgari,melteni,...nu știu cum prostii de locuitori au ales același primar incapabil care nu a tăiat o frunza în stațiune...p****i locuitori
0
5

REPLICA


LOTO

6/49
19621262040
5/49
9302172127
joker
137928365