REPLICA ONLINE CONSTANTA

22.4° Constanța Dum., 28 Iul. 2024
Anul XX Nr. 6804
22.4° Constanța Duminică, 28 Iulie 2024 Anul XX Nr. 6804
 

Hotel Egreta din Venus funcționează clandestin pentru muncitori. Video

Hotel Egreta din Venus funcționează clandestin pentru muncitori. Video

Cristina BĂRBUCEANU 11 februarie 2023 | 00:00 7013

Hotelul Egreta din Venus, cândva perla stațiunii, a ajuns în ultimul stadiu al degradării. El a fost lăsat de izbeliște de către Administrația Publică Locală din Mangalia, în prezent hotelul fiind un real pericol pentru trecători deoarece este ușor înclinat din cauza solului moale, și ar fi primul care s-ar prăbuși, în cazul unui seism. În plus, se pare că acolo ar fi cazați muncitori, mai ales în sezonul estival, aceștia fiind trimiși acolo ilegal de către angajatori.

Hotel Egreta din Venus functioneaza clandestin pentru muncitori. VideoHotelul Egreta din Venus

Stațiunile din sudul litoralului sunt foarte aglomerate și înfloritoare în timpul sezonului estival pentru că aici turiștii găsesc suficiente hoteluri în care să se cazeze și au suficiente activități recreative de care se pot bucura.

Hotel Egreta din Venus functioneaza clandestin pentru muncitori. VideoSe vede clar că imobilul este părăsit

Ce-i drept, în ultimii ani tot mai multe spații de cazare au fost reabilitate, în timp ce altele au început să se ridice.

Hotel Egreta din Venus functioneaza clandestin pentru muncitori. VideoSe vede clar că imobilul este părăsit

Cu toate acestea, în frumoasele stațiuni din sudul litoralului sunt și hoteluri-ruină, care au fost lăsate în paragină de proprietari, din varii motive.

Hotel Egreta din Venus functioneaza clandestin pentru muncitori. VideoEgreta - o ruină

Așa este și cazul Hotelului Egreta, din stațiunea Venus. Felul în care acesta a ajuns să arate nici nu poate fi ignorat, dat fiind faptul că hotelul are 11 etaje și este ușor-vizibil din orice colț al stațiunii.

Hotel Egreta din Venus functioneaza clandestin pentru muncitori. VideoHotelul arată deplorabil din orice parte am privi

Imaginea de ansamblu este dezolantă. Felul în care hotelul arată în prezent creează un peisaj de-a dreptul straniu: el este aplecat, cu geamuri sparte și terenul care împrejmuiește imobilul este plin de gunoaie.

Hotel Egreta din Venus functioneaza clandestin pentru muncitori. VideoHotelul arată deplorabil din orice parte am privi

Nu este ceva actual. Problema cu acest hotel care se află în grija Administrației Publice Locale a Primăriei Mangalia este de vreo 20 de ani, însă nimeni nu se ocupă de această problemă până când, cel mai probabil, hotelul nu o să cadă pe cineva.

Hotel Egreta din Venus functioneaza clandestin pentru muncitori. VideoHotelul arată deplorabil din orice parte am privi

El nu mai funcționează de ani de zile. În trecut, acolo era cazat personal care lucrează pe litoral.

Hotel Egreta din Venus functioneaza clandestin pentru muncitori. VideoHotelul arată deplorabil din orice parte am privi

Conform surselor noastre, și acum hotelul este folosit pentru cazarea la negru a unor persoane.

Hotel Egreta din Venus functioneaza clandestin pentru muncitori. VideoTerenul hotelului este înconjurat de gunoaie

Sunt aduși muncitori, însă, când constată în ce loc mizer trebuie să stea, aceștia protestează în fața celui care i-a adus acolo. Pe hârtie, în schimb, hotelul este închis.

Hotel Egreta din Venus functioneaza clandestin pentru muncitori. VideoGunoaie și mizerie

Se pare că, de atâția ani, nimeni din conducerea Primăriei Mangalia nu a făcut nimic pentru acest hotel, cândva înfloritor.

Hotel Egreta din Venus functioneaza clandestin pentru muncitori. VideoGroapă de gunoi a ajuns parterul hotelului

Problema principală a imobilului este construcția în sine, care s-a înclinat și stă să cadă oricând, mai ales în caz de cutremur. În urmă cu mai mulți ani, el a fost al unui privat și a fost trecut în administrația Primăriei Mangalia.

Update: În legatura cu articolul publicat în data de 11.02.2023 în ziarul Replica sub titlul ,, Hotel  Egreta din Venus funcţionează clandestin pentru muncitori,,  APL Mangalia - Direcţia Gospodărire Urbană şi Servicii de Utilităţi Publice dorim să formulăm următorul răspuns :

Ce zice Administratia Publica Mangalia despre hotelul Egreta, lasat in paragina!Hotel Egreta, Venus

În ceea ce priveşte hotelul Egreta, acest imobil se află în proprietatea statului  şi în administrarea Consiliului Local al Municipiului Mangalia, dar reabilitarea totală sau demolarea  şi construirea unui nou complex hotelier sunt decizii care se pot lua numai la nivelul administraţiei publice centrale, întrucât reprezintă un proiect de investiţii important. Administraţa Publică locală prin compartimentul de specialitate - Direcţia Gospodărire Urbană şi Servicii de Utilităţi Publice – gestionează acest imobil în limita competenţelor specifice şi întreţine terenul şi spaţiul verde aferente hotelului, afirmaţiile dumneavoastră privind lipsa de întreţinere fiind formulate cu rea-credinţă.

Totodată, afirmaţiile jurnaliştilor sunt eliptice, întrucât deşi aceştia  afirmă că hotelul este închis, ceea ce este adevărat, totuşi se face referire la cazarea ilegală a unor muncitori aduşi de angajatori pe timpul sezonului estival.

Această afirmaţie este total neadevărată fiind publicate fapte a căror veridicitate nu a fost stabilită.  Apreciem că jurnaliştii responsabili au pus accent pe viteză şi nu pe acurateţe, şi au publicat un material nedocumentat, cu fapte total neadevărate, fiind  încălcate principiile de etică jurnalistică, acurateţea şi verificarea faptelor, motiv pentru care vă rugăm să procedaţi în mod operativ la rectificarea articolului şi aserţiunilor jurnaliştilor responsabili.

 

 

Video:

 

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Hotelul a fost exploatat si si-a scos banii. A trecut la un privat cam intuim in ce mod si la fel,a fost exploatat suficient. Nu inteleg de ce primaria si-a luat pe cap cladirea deja intr-un hal care necesita cheltuieli enorme pentru o consolidare si mai bine faci alt hotel,dupa ce-l demolezi pe asta compromis. Nu e monument al arhitecturii,e bine sa fie demolat ca si alte cladiri roase de timp si periculoase de folosit.
2
0
Hotelul este situat pe panza freatica. Nici un investitor nu l ar cumpăra și datorita gradului de risc, probabil ca nimeni nu poate locui în el. Sunt inconștienți cei ce se cazează aici chiar și la n***u. Oricând se poate întâmpla ceva. Primăria într adevăr trebuie sa găsească soluții, dar dacă nu ies bani de acolo, nu e un interes pentru Radu Cristian și alții. Ce poți face pe un teren cu panza freatica. Nici o vila ceva, nu?
3
1
Sa vedeti la hotel Rozeta din Poarta alba cati sunt cazati clandestin!
8
1

REPLICA



LOTO

6/49
4219716334
5/49
91935222527
joker
51729436