REPLICA ONLINE CONSTANTA

29.4° Constanța Sâm., 3 Aug. 2024
Anul XX Nr. 6810
29.4° Constanța Sâmbătă, 3 August 2024 Anul XX Nr. 6810
 

Hotel Palace a ajuns vedeta agențiilor imobiliare din Constanța!

Hotel Palace a ajuns vedeta agențiilor imobiliare din Constanța!

Replica API 18 aprilie 2022 | 22:39 1582

Hotelul Palace, localizat în inima Constanței, rămâne în continuare vedeta siteurilor dedicate anunțurilor de imobiliare. De ani de zile, hotelul este scos la vânzare, dar nimeni nu se încumetă să-l cumpere. Între timp, gradul de degradare al imobilului crește de la o zi la alta.

Scos la vânzare de ani de zile și nedorit de nimeni, Hotelul Palace din Constanța, simbolul orașului, se degradează de la zi la zi. Anunțul de vânzare a imobilului a fost reactivat, dar se pare că nimeni nu se încumetă să-l achiziționeze. Să fie oare de vină stadiu de degradare sau pur și simplu nu mai reprezintă un interes pentru investitorii imobiliari?

Hotelul Palace este situat în Constanța, pe strada Remus Opreanu nr.5-7. Acesta este lângă portul turistic Tomis și foarte aproape, de asemenea, sunt: Portul Comercial Constanta, plaja Modern și Cazinoul din Constanța, toate situate în partea veche a hotelului.

Palace Hotel este o clădire care are 6 etaje de la malul mării și 5 etaje de la marginea străzii. La fiecare etaj sunt 7 camere single, 20 camere duble și 6 apartamente. Există 33 de camere pe fiecare etaj, în total 99 de camere. Restaurantul este de aproximativ 250 mp, balconul restaurantului este de 90 mp, iar bucătăria este de 160 mp. La parter, în afara clădirii, există o terasă pentru restaurant de aproximativ 190 mp, cu acces direct din stradă, restaurant și hotel. La parter se află recepția, magazinul de cafea (100 mp), bar de zi (81 mp), precum și o serie de alte spații comerciale.

Istoria Hotelul Palace

Hotelul Palace are o istorie destul de lungă. În anul 1912, primăria a organizat o licitație pentru concesionarea Cazinoului din Constanța, iar câștigătorul a fost baronul Edgar de Marcay. Administraţia l-a obligat pe baron să construiască un hotel care să deservească clienții Cazinoului. Drept urmare, baronul l-a angajat pe Daniel Renard să se ocupe de construcția hotelului Palas.

În anul 1914, a fost inaugurat Hotelul Palas (Palace), făcut în stil eclectic, specific Rivierei Franceze, cu o fațada simetrică și detalii art-nouveau. Pe timpul funcţionării sale din perioada interbelică, hotelul a fost grevat de cheltuieli substanţiale. La data de 8 mai 1928 Societatea Marilor Stabilimente, care deţinea proprietatea localului, a luat decizia de a vinde hotelul avocatului Toma Boată, cu obligaţia că acesta să-i achite datoriile. În anul 1939 acesta încă mai avea încă de plătit datorii. Clădirea a fost ipotecată prin Societatea de Credit Financiar Urban Iaşi. După începerea celui de-al doilea Război mondial odată cu venirea trupelor germane la Constanţa şi până în anul 1944 hotelul a fost rechiziţionat de germani. După 23 august 1944 a fost preluat de trupele sovietice.

După retragerea ocupaţiei sovietice clădirea a fost pustiită. În anul 1957, a devenit spaţiu de cazare pentru mecanizatorii agricoli. Începând cu anul 1964, a fost transformată în imobil de locuit. A devenit un loc sordid şi s-a degradat, potrivit wikimapia.org. În anul 1972, clădirea a fost renovată şi a reintrat în circuitul hotelier.

Andreea VREJOIU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA



LOTO

6/49
4022312423
5/49
141310402232
joker
1229312768