REPLICA ONLINE CONSTANTA

29.4° Constanța Mar., 30 Iul. 2024
Anul XX Nr. 6806
29.4° Constanța Marți, 30 Iulie 2024 Anul XX Nr. 6806
 

Hotelul Rex din Mamaia va rămâne tot în paragină! Vezi de ce! Video

Hotelul Rex din Mamaia va rămâne tot în paragină! Vezi de ce! Video

Replica API 26 august 2022 | 00:00 5390

Hotelul Rex din Mamaia, lăsat în paragină de Carmen Palade, fosta soție a lui Dan Adamescu, nu are în prezent o situație foarte clară. La începutul anului se zvonea că imobilul ar fi fost vândut dezvoltatorului imobiliar cu capital israelian Hagag Development Europe, controlat de omul de afaceri Yitzhak Hagag. Deși reprezentanții companiei nu au confirmat, dar nici nu au infirmat informația, există totuși posibilitatea ca tranzacția să se fi efectuat, atâta timp cât la finele anului trecu a fost înființată firma Hagag Rex Mamaia. Ei bine, se pare că cea din urmă vrea să transforme hotelul în aparthotel. Potrivit informațiilor noastre, societatea a demarat procedurile în vederea schimbării destinației unității de cazare.

Hotelul Rex nu a mai primit clienți de peste 11 ani, mai exact de când a izbucnit un incendiu în zona podului şi a casei scării, care a distrus acoperişul pe toata suprafaţa sa şi a coborât la etajele inferioare prin coloanele de aerisire. Lăsat în paragină de proprietari, adică de familia Adamescu-Palade, complexul a fost scos la vânzare în 2018 de Carmen Palade fostă Adamescu la prețul de 18 milioane de euro dar nimeni nu a vrut să plătească suma cerută. Oferta cea mai bună a fost a lui Gigi Becali, 10 milioane de euro, respinsă de văduva lui Adamescu. Anul acesta, însă, au apărut zvonuri potrivit cărora imobilul ar fi fost vândut dezvoltatorului imobiliar cu capital israelian Hagag Development Europe, controlat de omul de afaceri Yitzhak Hagag, care ar urma să fie funcționeze pe societatea HAGAG REX MAMAIA, înființată în noiembrie anul trecut. Firmă figurează cu doi asociați, Shahar Machat și Ziv-AsherTetelman, acesta din urmă, fiind persoana împuternicită a societății comerciale.

Video:

Proprietarul vrea să transforme hotelul în apartamente d evacanță... dar nu prea poate

Potrivit informațiilor noastre, compania a demarat procedurile în vederea transformării hotelului în aparthotel. Proiectul a ajuns și în Direcția de Urbanism din Primăria Constanța. ”Avem nevoie să punem pe pauza dezvoltarea haotică din Mamaia (…) Se dorea transformarea hotelului în aparthotel. Ceea ce e în contradicție cu ce se întâmplă acum, el a funcționat ca hotel. Tot încearcă proprietarul, prin Direcția de Urbanism, dar a fost respinsă ideea. Nu se înțelege că dacă vrem să numim Mamaia stațiune estivală ar trebui să-i păstrăm caracterul. Apartamentele de vacanță nu sunt cu mult diferite față de apartamentele de locuit. Din fericire, consilierii locali vor vota și pe marginea oportunității proiectului. Această oportunitate poate fi înțeleasă într-un fel sau altul, dar e relativ. Direcția de Urbanism are și alte atribuții, domnul arhitect Leu are bază legală să refuze anumite proiecte”,a declarat Cristiana Popescu, consilier local USR și membru în Comisia Tehnică de Urbanism a Consiliului Local.

Video:

Mirela PASCAL

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
ce mizerie betonata si asfaltata,dupa mintea incultului de mazare si a machi retarzi.Cautati ba poze cu international mamaia,sa vedeti cum arata in 70,,bouarilor.Asa e bun ptr vedete si cocalari barbosi,se simt ca acasa,in zabrauti!
0
0
PUD ?! Adica il faci cum vor ei nu cum vrei tu ! Atunci dati si bani !
1
0
aum cand toata statiunea s-a umplut de blocuri va incordati muschii? Ce va deranjeaza cand acolo poate asigura parcare pentru toate masinile eventualilor proprietari comparativ cu zeci de cazuri de blocuri ce functioneaza la limita bunului simt! Lasati oamenii sa faca ce vor cu banii lor frustratilor!
1
1
Asa se intimpla cind unele imobile de prestigiu ale statului ajung pe mina unor neispraviti.
0
1

REPLICA



LOTO

6/49
17646484143
5/49
20164023815
joker
172536133513