REPLICA ONLINE CONSTANTA

24.4° Constanța Mar., 23 Iul. 2024
Anul XX Nr. 6799
24.4° Constanța Marți, 23 Iulie 2024 Anul XX Nr. 6799
 

Hoție de 50 de bani! Un tarabagiu ia bani pe sticla returnabilă chiar dacă nu e... returnabilă! Video

Hoție de 50 de bani! Un tarabagiu ia bani pe sticla returnabilă chiar dacă nu e... returnabilă! Video

Victor ROTARU 23 iulie 2024 | 00:00 382

Suntem în plin sezon estival, în ultimul weekend venind pe litoral peste 150 de mii de turiști care s-au bucurat de vremea bună pentru o bălăceală dar și pentru a prinde un bronz perfect. Și pentru că apa de mare te trage către masă, mulți oameni au decis să se retragă spre Satul de Vacanță pentru a se înfrupta din bucatele preparate pe grătar. În acest sens, la „Căsuța Argeșană”, patronii s-au gândit să mai scoată un ban pe lângă vânzarea de preparate și băuturi, fără prea mari eforturi, adăugând la fiecare sticlă de 0,5 l de bere garanția SGR, cu toate că nu apărea niciunde acel simbol și nici nu anunțau clienții să vină după ce servesc masa să își recupereze banii pentru garanția sticlei.

Hotie de 50 de bani! Un tarabagiu ia bani pe sticla returnabila chiar daca nu e... returnabila! Video Garanția SGR impusă pe bonul fiscal

Românul este învățat să scoată bani din piatră seacă, sau mai nou, din sticle goale. Astfel, profitând de faptul că mulți dintre clienți sunt turiști, iar în general turiștii nu prea se uită cât și pe ce cheltuie banii în concediu, un antreprenor din satul de vacanță, la „Căsuța Argeșeană” mai exact, s-a gândit să mai bage un „adaos comercial”, fiecare sticlă cumpărată fiind taxată cu 0,50 de bani, chiar dacă nu avea simbolul SGR pe ea, returnând banii doar clienților care îi cer acest lucru.

„Așa au venit de la SGR și au băgat pe casă”

Întrebat de către client de ce este taxată o sticlă cu 0,50 de bani chiar dacă nu are simbolul SGR pe ea, patronul a răspuns: „Îți dau banii pe ea, nu e nimic. S-a întâmplat, poate nu a avut, asta e. Vă dau banii, care e problema? S-a întâmplat. Așa a fost în navetă. Eu nu stau să le caut pe toate, cum îmi vine de la depozit. Așa e trecut în casa de marcat, așa vin ele, iar banii te duci și îi iei înapoi.

Hotie de 50 de bani! Un tarabagiu ia bani pe sticla returnabila chiar daca nu e... returnabila! Video Terasa „Casa Argeșană”

Așa fac toți clienții. Așa sunt trecute. Nu e de la mine, e de la ei, nu am făcut-o eu. Așa au venit de la SGR. Banii poți să îi iei înapoi. Eu am mai zis oamenilor să vină să-și ia banii, le-am mai spus, au mai venit oameni. Așa este inclus, așa vine. Acum au venit casele cu SGR. Am sunat și a venit cineva de la casele de marcat. Vine SGR automat. Eu plătesc sticlele ăstea. Eu le cumpăr.”

Ce spune Horia Constantinescu despre situație

Contactat de către reporterii de la Replica de Constanța, fostul președinte al ANPC, Horia Constantinescu, a transmis faptul că aici este vina producătorilor, care din cauza stocurilor foarte mari avute de dinainte de implementarea sistemului SGR, multe din produse sunt vândute au inclusă garanția pentru sticlă deși acelea nu au simbolul de garanție returnare: „Politica tuturor, și asta din cauza producătorilor, este de a trata și sticlele fără SGR ca și cum ar fi cu SGR. Eu spun pentru că cei care se plângeau de mult, nu de acum, erau producătorii, care înainte de implementarea acestui sistem aveau stocuri foarte mari. Nu aveau cum să eticheteze produse deja puse în depozit și cumva a apărut această formă de compromis. Nu pot retrage stocuri de alimente și de lichide îmbuteliate, asta ar însemna risipă alimentară, abia aia este o faptă care mie mi s-ar părea reprobabilă. Această poveste cu SGR-ul a dat naștere unor monștri, care răstoarnă tomberoanele prin toate orașele. Eu am propus la momentul la care acest act normativ să fie pus în operă, să nu poți să returnezi sticle oriunde vrei și să fie suficient bonul fiscal și sticla, produsul reciclabil. În acest moment sunt asaltate buticuri cu saci de sticle pe care nu le-au vândut.

Video:

Date despre firma Best Grill Expert SRL

În anul 2023, firma a înregistrat 0 cifră de afaceri, profit net de -970 de lei, datorii de 21.243 de lei, având un singur angajat.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
26274422417
5/49
28142710620
joker
1241143699