REPLICA ONLINE CONSTANTA

20.4° Constanța Vin., 26 Iul. 2024
Anul XX Nr. 6802
20.4° Constanța Vineri, 26 Iulie 2024 Anul XX Nr. 6802
 

Hoțul care a dat spargerea la Liceul „C.A. Rosetti“ din Constanța, condamnat la 8 ani și 8 luni de închisoare!

Hoțul care a dat spargerea la Liceul „C.A. Rosetti“ din Constanța, condamnat la 8 ani și 8 luni de închisoare!

Victor ROTARU 26 iulie 2024 | 00:00 307

Ciprian Furdu, un infractor cunoscut din Constanța, s-a ales cu o pedeapsă record după ce a făcut colecție de mai multe condamnări. Cea care i-a pus capac a fost o spargere dată la Liceul Tehnologic „C.A. Rosetti” din Constanța, de unde a sustras mai multe bunuri în valoare de peste 800 de lei.

Hotul care a dat spargerea la Liceul „C.A. Rosetti“ din Constanta, condamnat la 8 ani si 8 luni de inchisoare!

Ciprian Furdu a pătruns prin efracție, prin smulgerea unei gratii de la o fereastră aflată la etajul I, în sediul Liceului Tehnologic „C.A. Rosetti” din Constanța, provocând mai multe distrugeri la ușile de acces în sălile de clasă, cabinet chimie și sala de festivități, iar din interiorul imobilului a sustras o motocoasă, două butelii de aragaz, un cuptor cu microunde, o cafetieră, un blender și un mixer, cauzând un prejudiciu total de 809 lei.

Administratorul Liceului Tehnologic C.A. Rosetti Constanța a transmis faptul că a fost anunțat telefonic de către femeia de serviciu despre faptul că s-a prezentat la serviciu în jurul orelor 07:25 și a observat urme de talpă de încălțăminte pe ușa secretariatului, cabinet și laborator chimie. S-a prezentat la sediul Liceului în jurul orelor 08:30, unde a observat că cele spuse telefonic de femeia de serviciu corespund realității, în continuare observând că în sala de festivități ușa este deschisă, iar la etaj, unde se află două camere, sala proiectări filme educative și respectiv în magazie cu două ferestre, la una dintre acestea gratia fiind smulsă din interiorul ei fiind sustrasă o motocoasă.

Liceul este prevăzut cu sistem de alarmă, monitorizat de către o firma de pază, iar camerele de supraveghere sunt montate atât în interiorul cât și în exteriorul liceului, înregistrările acestora urmând a fi puse la dispoziția organelor de poliție.

Hotul care a dat spargerea la Liceul „C.A. Rosetti“ din Constanta, condamnat la 8 ani si 8 luni de inchisoare!

Fiind audiată în calitate de martor, femeia de serviciu a declarat că atunci când a venit la locul de muncă, situat în cadrul Liceului Tehnologic C.A. Rosetti Constanța, a dezactivat sistemul de alarmă, apoi a mers să deschidă ferestrele de pe holuri, ocazie cu care a observat că ușa de la sala de festivități era deschisă, iar în interior se afla praf de var de la zugrăvit. A verificat apoi ușile de acces în sălile de curs, laboratoare și cabinetul de chimie, observând urme de talpă pe ușă și urme de forțare, neputând preciza dacă au fost sustrase bunuri din interior.

Magistrații din cadrul Judecătoriei Constanța au decis să îl condamne pe Ciprian Furdu la 2 ani de închisoare pentru săvârșirea infracțiunii de furt calificat. Întrucât Ciprian Furdu avea și alte condamnări, magistrații au decis să îl condamne în final la 8 ani, 8 luni și 20 de zile de închisoare, cu executare. Sentința nu este definitivă.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA



LOTO

6/49
4219716334
5/49
91935222527
joker
51729436