REPLICA ONLINE CONSTANTA

24.4° Constanța Mie., 14 Aug. 2024
Anul XX Nr. 6821
24.4° Constanța Miercuri, 14 August 2024 Anul XX Nr. 6821
 

Huțucă: Constanța a obţinut finanţare pentru 2 spitale noi! Video

Huțucă: Constanța a obţinut finanţare pentru 2 spitale noi! Video

Andreea VREJOIU 23 februarie 2023 | 10:31 3917

Reprezentanții Filialei PNL Constanța au prezentat, în cadrul unei conferințe de presă, investiții majore în sistemul sanitar al Constanței. Peste 10% din fondurile alocate sănătății din România, prin PNRR, se îndreaptă către două obiective majore de investiții din Constanța. Două spitale noi construite în municipiu, de la zero, în următorii 3 ani.

Hutuca: Constanta a obtinut finantare pentru 2 spitale noi! Video

Prezenți la conferința de presă au fost deputatul Mircea Banias, senatorul Septimiu Bourceanu, primarul municipiului Constanța, Vergil Chițac, Preşedintele Organizaţiei Judeţene a PNL Constanţa, Bogdan Huţucă, Președintele Consiliului Județean Constanța Mihai Lupu, Prefectul Județului Constanța Silviu Coșa, dar și Marian Crușoveanu.

Huțucă: Constanța a obţinut finanţare pentru două obiective majore de infrastructură spitalicească!

Bogdan Huțucă a anunțat faptul că județul Constanța a obținut finanțare pentru două obiective majore de infrastructură spitalicească. ,,Unul aparține Consiliului Județean Constanța, altul Consiliului Local. Doar 27 de județe au fost selectate. Cele două proiecte câștigate de noi au o valoare ce ne duce undeva în fruntea clasamentului. Spitalele existente în Constanța au o vârstă foarte mare.”, a transmis acesta.

Lupu: Avem doar 19 paturi la pediatrie

Președintele Consiliului Județean, Mihai Lupu, a precizat faptul că în Spitalul Județean există doar 19 paturi dedicate pediatriei. ,,Suntem singurul județ din România care nu are niciun spital de pediatrie. În spitalul județean avem 19 paturi dedicate pediatriei.” a spus acesta.

Constanța va avea un Spital de Oncologie, de peste 100 milioane de euro

Primarul Vergil Chițac a precizat că noul spital va fi amplasat pe Bdul Aurel Vlaicu în zona Dacia Service pe un teren în suprafață de 19.660 mp. Acesta va avea două specializări: oncologie si cardiologie.

Dotarea se va face cu aparatură de înaltă performanţă asistată de personal medical de specialitate pregătit și instruit să ofere servicii de calitate la standarde europene.

Hutuca: Constanta a obtinut finantare pentru 2 spitale noi! Video

De asemenea, municipalitatea își dorește crearea unui spaţiu centrat în jurul nevoilor pacientului și crearea unui mediu terapeutic, capabil să reducă stresul generat de actul medical. Realizarea investiţiei presupune construirea unei clădiri cu regimul de înălţime D+P+3E şi o suprafaţă construită de 2.991,00 m2 și o suprafață desfășurată de 12.202,00 m2.

,,Într-o 100 de zile vom avea proiectul tehnic. Un proiect tehnic bun, te poate duce la un caiet de sarcini bun.
Durează evaluarea proiectelor, dar sunt și contestații pentru că în România constelația este un sport național.”,
a adăugat Chițac.

Proiectele de construcție a celor două spitale noi din Constanța au ca termen de punere în funcțiune, vara anului 2026.

Video:

Video:

 

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
e si ru sulica gagiu cu porsu din palazu - ciorbaru semianalfabet implicat in proiect? si feliciu? si chitzi? a pai gata ma. ABIA ASTEPT sa asfalti 2 bulevarde facute terci si in36 luni sa faceti 2 SPITALE si sa va votez! =)))))) la puscarieeeeeeeeeeeeeeee ba
4
0
Nu va mai voteaza nimeni, stati linistiti cu vrajeala asta ieftina,..ca ati facut, ca ati obtinut, ce veti face , eyc,eyc,,dar voi nu faceti nimic , doar o delegati pe Ovanesian sa se ocupe .. Pai noi am votat-o pe FELICIA?orice proiect este delagata ea?DE CE ? Noi am votat primar nu city manager? Sa va luati de mana si sa va duceti la CONSTANTA ALTFEL, si Chitac si Feliciu///la palazu mare cu voi sau socola , ca numai pacaliti lumea sa va voteze...mars
3
0
am inteles. Cele doua spitale vor fi construite la Mamaia, la Pescarie!
5
1
daca se ocupa tot Lupu, Chitac si mai ales Ovanesian.... doar se mai sapa ceva santuri pe bulevarde!
6
0
Felicitari ptr aceasta realizare D-lui Hutuca a carui atitudine pozitiva, constructiva este total diferita de mistocareala in straie si expresii a D-lui Bourceanu! D-l Hutuca poate ii da ceva de lucru D-lui senator si ii va interzice acel postcad al carui protagonist etaleaza saracie mare de idei si lexic!!!
5
8
CU AUTOSTRAZILE ALEA CE SE AUDE DA CU ECONOMIA AIA BETON. DA CU FAMILIILE ALEA CARE O SA O DICA BINE CUM RAMANE? SA VA SCUIP IN GURA DE MINCINOSI
8
0
Mesajul dumneavoastra
5
0
Vand cartofi galbeni
6
0
praful sa se aleaga de voi tradatorilor
9
0
Sunt dezamagit de voi, am votat ca un natang acest partid si am facut o alegere p*****a. Am un trai inconjurat de saracie si lipsuri, desi la vot partidul liberal mi-a promis un trai decent, la urmatorul vot o sa va intorc spatele asa cum este normal si o sa votez partidul socialist democrat. Rusine liberali!
16
2
UE PNL
8
1
Bai voi chiar visați frumos! Auzi 2 spitale! Deci nu 1 ci 2 ma Deci n ați asfaltat un bulevard in 2 ani iar acum faceți 2 spitale ? Hai ca gata ne ați convins , va votam pe cuvânt de pionier Mai ales de urâțenia aia Ovanesian specialista in conducerea orașului
15
2
Mi-ar fi rusine sa fac conferinta cand am distrus invatamantul si sanatatea constanteana prin punerea in functiile cheie si sustinerea neconditionata dupa nenumarate fapte de coruptie, a unor oameni total incompetenti!!!! Voi stiti ca copii nostri stau in frig in scolile din centrul Constantei, din luna noiembrie si pana in prezent????? Voi stiti cum rabda constantenii fara caldura si apa calda in fiecare saptamana, cate doua-trei-patru zile?????Ce masuri ati luat domnilor?????? Nu va pasa decat de votul dumneavoastra! Va pregatiti acum terenul ca mai vreti cate un mandat!
13
0
Cine s-a implicat??? Bourceanu?? Ha! Ha! Ce minciuna gogonata! S-a implicat in podcasturi si procacaturi, DA!! Iar caracteristica lui principala este tradarea!!! Aveti putinica rabdare si veti vedea! Deja il sapa pe sef! Nu va este rusine sa va laudati cu munca altora??
8
2
pentru ,, bravo”: un eveniment trebuie respectat prin ținută , discurs și conduită eleganta( fără a epata). Cât despre politicienii cu șt**e vechi, sant niște specialiști fără pereche: au ajuns la performanța de a minți , mai des decât respiră! Foarte tare!
10
0
Daca nu se face nu e bine,daca se face un spital sau doua ,se fura,iar senatorul Bourceanu chiar s-a implicat pt aceste spitale.Restul e politica.PUNCT
0
17
Emisiunea: Unda Vesela prezintă: Să râdem cu PNL-iștii Constănțeni !!!!!!!! Voi, prin,, măiastrul, celebrul, gospodarul cel mai , dintre cei mai” ,…etc, nu ați reușit decât sa faceți praf Constanta și destinele multor constănțeni, veniți și spuneti vrăjeli? Pe o scara de la 1-10 cât de inteligenți și aburitori vă credeți? Și tot pe o scara de la 1-100 ce IQ crede că avem , ca sa mai votam? Ne spuneti ca in 3 ani de zile vor fi construite 2(două) SPITALE DE LA ZERO? Adica domnul Vergil mai vrea un mandat? Doar dacă măsluiți ( mai abitir ca in lumea a patra) mașinăriile de numărat voturi!!!!!! Mergeți acasa , și dacă va puteți uita in oglinda, după acest ,,eveniment marcant pentru PNL-iști ,dați-ne de știre!!!
16
0
Bai hutuca sper ca le construieste gigi stefan spitalele sa nu dai lucrarea altcuiva ca te aresteaza dracu ala nevinovat.
11
1
bwahahahahahaahahahahahah
5
1
Se vede ca se apropie alegerile, iar se construiesc spitale, autostrazi si scoli, cel putin pe hartie. Poate stranepotii nostri vor vedea aceste spitale. Poate.
14
0
Mi se pare total inadecvata ptr acest eveniment tinuta senatorului Bourceanu! Alte haine nu are ca veniturile parlamentarilor au crescut substantial!??
14
1
Vad PNL si imi vine sa vomit, cine naiba ii mai voteaza pe nenorocitii astia nu stiu. GHi-NI-ON PNL ..!..
23
1
Ba, toți politicienii mint. Dar ăștia zici ca sunt inventatorii minciunii, frate. Ce draq sa mai faceți, mă, ramolitilor, voi în aproape 3 ani de mandat nu ați reușit să asfaltați 2 m de bulevard. În 2024 vi se termină pentru totdeauna mandatul.
24
0
In 3 ani 2 spitale puse in functiune? Pai, voi nu ati terminat nici cativa metri de strada pe drum drept in 2 ani jumate, ahahahaha...
21
0
Haideti ca vi se termina mandatul , n-ati terminat nici proiectele incepute cu ani in urma , ce sa mai vorbim de spitale parcuri etc..Aveati planuri marete de Centre Tehnologice , Incubatoare, HUB-uri IT , Parcuri Industriale , SMART ..etc Se vede pe fetele domniilor voastre ca sunt deja idealuri pierdute.. Firmele locale nu va intereseaza , decat la SPIT sa plateasca impozite...
23
0
Toti mintiti cu nerusinare si nonsalanță,nici macar nu mai e o noutate,e un mod de viata al politicianului roman si constantean mai ales….imi doresc doar ca voi sau familiile voastre sa aveti nevoie de spitalele astea la modul urgent si pe nepregatite…cu siguranta atunci veti simti toata neputinta omului de rand pe care l ati mintit zeci de sni….
18
1
Mâncătorie de campanie dacă era un market într-un an era gata Când e vorba de spitale e multă gargară Acum cinci ani era vorba de un spital regional unde e Dați din gură mult fapte 0 Modernizați gara pană atunci urcați în tren spre București Aici nu e sigurantă in spitalul județean De multe ori ești repezit parcă te prinde controloarele fără bilet în autobuz Intri in spital că n-ai încotro
16
3
Nu avem Spital de Boli Infectioase prin grija lui mos teaca, dar construim altele. Daca de la Bucuresti nu se vede: mos teaca nu face nimic pentru orasul Constanta !!! Asa ca termenul de 2026 va fi probabil 2036. Asta daca il mai tine-ti mult in brate pe mos teaca !
26
3
Aoleu! Cum? Au facut conferinta de presa fara partenerii de smangla HU S R?
13
1
Frate, la ce foame avem ne lipim și de hAUR dacă e nevoie. De la revoluție nu am fost niciodată la ciolan. Acum e prima data și se pare ca o sa dureze puțin.
7
0
Ptr:CAPUL DE PORC:Te reorientezi când busola ta mai merge și când n a atacat o magnetul.Altfel,mai,măi.Sper ca nu ți trecea ceva prin cap,legat de psd,magnetul permanent.
6
6
Banias,v au ,trebuit 34 de ani sa vedeți ca exista doar 19 paturi la pediatrie?De nu veneau banii ăștia prin PNNR,cum continuau treburile p aici?Zi tu,asta ales.J ******r.
14
0
Poate va puneti problema si cine va deservi aceste marete realizari! In Boli infectioase ingropati bani (chiar daca sunt europeni!)! Nu ma pricep dar ...RMN, CT la infectioase...urmarim bacilii? Si chiar daca, aducem pacientii cu izoleta din cladirea spitalului la Modular??? Hutuca, poate era mai bine la MF! Stai linistit e plin de doctori in jurul tau !
8
1
A-TI OBTINUT FINANTARI , VA-TI IMPARTIT BANI PE LUCRARI . LUCRARI CE NU RESPECTA TERMENE , CALITATE , CINE VERIFICA : POLITIA LOCALA , PRIMARIA , INSPECTORATUL DE STAT IN CONSTRUCTII. DACA FIECARE INSTITUTIE ISI FACEA TREABA ,LUCRARILE SU SE MAI TARAGANEAU.
14
2
În 2024 cu PNL-ul o sugem băieți. Haideți sa ne reorientam.
21
2

REPLICA



LOTO

6/49
2353438259
5/49
33731101522
joker
5377104016