REPLICA ONLINE CONSTANTA

24.4° Constanța Mie., 14 Aug. 2024
Anul XX Nr. 6821
24.4° Constanța Miercuri, 14 August 2024 Anul XX Nr. 6821
 

I-auzi! Hotelierii din Bulgaria renunță la all-inclusive din cauza scumpirilor

I-auzi! Hotelierii din Bulgaria renunță la all-inclusive din cauza scumpirilor

Andreea POPA 7 octombrie 2023 | 00:00 2663

Mai mulți hotelieri din Bulgaria vor renunța din 2024 la pachetele all-inclusive, din cauza scumpirii fără precedent a alimentelor, anunță o asociație a hotelierilor din Varna. Pachetele all-inclusive au reprezentat dintotdeauna cel mai important motiv pentru milioanele de români care au decis de-a lungul anilor să-și petreacă vacanțele pe litoralul Bulgariei. 

I-auzi! Hotelierii din Bulgaria renunta la all-inclusive din cauza scumpirilor

Unii hotelieri din Bulgaria nu vor mai avea pachete all-inclusive anul viitor, din cauza creșterii prețurilor la alimente, potrivit Asociației Bulgare de Hoteluri și Restaurante din Varna. Totuși, alți experți din industrie spun că, pentru a fi competitivi pe piața turistică, hotelierii trebuie să furnizeze în continuare servicii all-inclusive. 

„Există o neînțelegere generală a ceea ce este all-inclusive. În Turcia, de exemplu, sunt multe hoteluri care preferă strategia all-inclusive pentru că sunt situate în mijlocul deșertului. Nu este nimic de văzut în apropiere, deci serviciul lor este axat pe menținerea turiștilor în complex. 

Grecia a respins all-inclusive în majoritatea locurilor, pentru că grecii își prețuiesc tavernele și au spus că vor să păstreze economia locală cu ele. Stațiunile noastre de la Marea Neagră au fost create pe bază de all-inclusive, deoarece nu era loc pentru oaspeți să mănânce în afara hotelului. 

All inclusive este în Bulgaria de mai bine de 60 de ani și va continua să existe, unde serviciul funcționează pentru beneficiul hotelierilor”, a declarat la BNT Rumen Drăgănov, director al Institutului de Analiză și Evaluare a Turismului, potrivit Profit. 

I-auzi! Hotelierii din Bulgaria renunta la all-inclusive din cauza scumpirilor

Cât a ajuns să coste o cameră cu all-inclusive la bulgari

Serviciul all-inclusive crește însă constant ca preț, iar acest lucru crește prețurile pentru vacanțele la mare. Prin urmare, hotelierii oferă acum doar micul dejun sau micul dejun și cina. 

„Anul acesta, prețurile au ajuns la 700 până la 900 de leva (circa 1.780 – 2.290 lei) pe cameră cu pachet all-inclusive. Vrem să fim mai competitivi, vrem să oferim turiștilor posibilitatea de a alege, pentru că sunt turiști care la prânz preferă să meargă în excursie, să fie în afara complexului hotelier”, a declarat președintele Asociației Bulgare de Hoteluri și Restaurante din Varna, Pavlin Kosev. 

Potrivit experților din industrie, echilibrul între preț și calitate al ofertelor all-inclusive este dificil. Din cauza creșterii prețurilor la alimente, vacanța de vara viitoare va costa cu aproximativ 5-10% mai mult.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Mai bine e in romania
0
0
Au mai cotoito si bulgariii in turism , dar cu toate astea ,tot mai bine e la ei ,Slava Bulgaria !
3
0
au renuntat pe dracu presapulii ro.
4
1
frumos, foarte frumos, In Grecia n ai sa vezi Bolt, n ai sa vezi Lidl si Kaufland in mijlocul orasului, pentru ca tot asa, isi pretuiesc antreprenorii locali, adica, grecii sunt cu grecii, romanii? ROmanii sunt nemtii Lidl, etc natii
2
6
BULGARII NU S-AU GANDIT CA ROMANUL POATE MANCA DE CONTRAVALOAREA CAZARII,CU CE MAI PRIMESC IN PLUS,BAUTURA ,SEZLONG,PISCINA HOTELULUI ,UN SPA,IES PE PLUS, SE INTORC SI SATUI SI CU COSTUL CAZARII COMPENSATE,NU MAI SPUN CA FOLOSESC APA EXCESIV,LA UN UNITATE CU ALL INCLUSIV PER CAPITA CA SA FIE IN MARJA DE PROFIT TREBUIE SA NU DEPASEASCA 20-25 LA SUTA UTILITATILE,CEI CARE NU AU INTRERUPATOR GENERAL IN CAMERE LASA AERUL PORNIT TOATA ZIUA,SI AJUNG LA CONSUMURI DE 2 MC DE APA ,EI AVEAU MODELUL TURISTULUI NORDIC CARE E CUMPATAT,LA NOI DE DRACI CA TU ITI SCOTI BANI DE PE URMA LUI SE CULCA CU MACHIAJ SI SETUL DE LENJERIE E COMPROMIS SAU SE CULCA CU PARUL UD SI CULOAREA DE LA PAR SE TRANSFERA PE FATA DE PERNA SI PILOTA,IN PLUS AU O FURIE IN A DISTRUGE ORICE INTRA IN RAZA LOR DE ACTIUNE CAPETE DE DUS SCAPATE PE JOS SI SPARTE ,CHIUVETE CIOBITE DE CADEREA UNUI PARFUM DE PE POLITA SAU A UNUI BORRCAN DE CREMA ETC,DACA VOUCHERELE DE VANCANTA AR MERGE SI LA BULGARI FARA ARTIFICII, AR EMIGRA BULGARII
20
5
Nu renunta, au anuntat ca o sa mareasca cu 5-10% preturile sa acopere scumpirile de alimente, mare branza
13
0
iar v-a dat zeita tomiris niste bani sa ziceti ca la bulgari e o catastrofa ? Ce bine si ieftin e la mamaia !
23
1

REPLICA



LOTO

6/49
2353438259
5/49
33731101522
joker
5377104016