REPLICA ONLINE CONSTANTA

30.4° Constanța Mar., 23 Iul. 2024
Anul XX Nr. 6799
30.4° Constanța Marți, 23 Iulie 2024 Anul XX Nr. 6799
 

I-auzi! Justiția a dat pe mâna firmei Tomis Marina Management încă 16 ani contractul pentru administrarea Portului Constanța!

I-auzi! Justiția a dat pe mâna firmei Tomis Marina Management încă 16 ani contractul pentru administrarea Portului Constanța!

Mirela PASCAL 23 iulie 2024 | 11:42 2344

S-a încheiat războiul dintre Compania Națională Administrația Porturilor Maritime Constanța și Tomis Marina Management, firmă din anturajul PSD, care a deținut monopolul pe Portul Turistic! După ce, preț de câțiva ani, societatea s-a zbătut să mențină valabil contractul de administrare a Portului Turistic, iată că, în final, Tribunalul Constanța a tranșat litigiul...în favoarea societății. În sensul că Portul Constanța a fost obligat la încheierea cu reclamanta Tomis Marina Management S.R.L. a contractului de închiriere infrastructură de transport naval, aferentă contractului de închiriere nr. 3849 – CHI – 01/17.12.2004, pentru o perioadă de 16 ani.

I-auzi! Justitia a dat pe mana firmei Tomis Marina Management inca 16 ani contractul pentru administrarea Portului Constanta!

Admite în parte cererea de chemare în judecată, precizată, formulată de reclamanta Tomis Marina Management S.R.L., în contradictoriu cu pârâta C.N.A.P.M. S.A. Constanţa. Obligă pârâta C.N.A.P.M. S.A. Constanţa la încheierea cu reclamanta Tomis Marina Management S.R.L. a contractului de închiriere infrastructură de transport naval, aferentă contractului de închiriere nr. 3849 – CHI – 01/17.12.2004, cu respectarea contractului cadru de închiriere, durata închirierii fiind până la data de 31.12.2040, la un tarif de 5.206 euro/lună + 0,5 euro/mp teren/lună, tarif actualizat anual, din anul 2020 la zi şi în continuare şi având ca obiect: dreptul de folosinţă a 19.190 mp teren domeniul public; dreptul de folosinţă a 19.190 mp platformă, suprastructură proprietate privată a C.N.A.P.M. S.A. Constanţa; punerea la dispoziţie a bunurilor domeniu public – cheuri, acvatoriu, diguri, muzuare, taluz; precum şi dreptul de utilizare neexclusivă a tuturor bunurilor de interes comun. Admite intervenţia accesorie în interes alăturat reclamantei, formulată de intervenientele Navis Maritime S.R.L., Bubalaza S.R.L., Bastet Trading S.R.L., Canal S S.R.L., Isalena Tasty S.R.L., Marina Buddha Bar S.R.L., Dost – Tek S.R.L., Pasticeria D*Italy S.R.L., Gazzo Distribution S.R.L., Japo Concept S.R.L., Beta Trade S.R.L., Filozofie Urbană S.R.L., Fila SH S.R.L., Mersin Turism S.R.L., Aqua Tomis Port S.R.L., în contradictoriu cu pârâta C.N.A.P.M. S.A. Constanţa. Respinge ca nefondată interevenţia accesorie în interes alăturat pârâtei, formulată de intervenienţii Municipiul Constanţa prin Primar şi Primarul mun. Constanţa. Obligă pârâta la plata către reclamantă a sumei de 33.940 lei, reprezentând cheltuieli de judecată (30.940 lei – onorariu avocat şi 3.000 lei – onorariu expert).”, se arată în soluția instanței, pronunțată marți, 23 iulie. Ce-i drept, decizia nu este definitivă, Portul Constanța urmând, cel mai probabil, să facă apel.

I-auzi! Justitia a dat pe mana firmei Tomis Marina Management inca 16 ani contractul pentru administrarea Portului Constanta!

Cum a ajuns Tomis Marina Management să pună monopol pe Portul Tomis!

În anul 2004, CNAPM, condusă la acea vreme de Gheorghe Moldoveanu, a concesionat Portul Tomis, până-n 2021, firmei Sisteme Internaționale de Afaceri –București SA. Între timp, rolul de antreprenor general a fost preluat de firma SC Tomis Marina Management SRL, numită înainte SC Sisteme Integrate de Afaceri. Inițial, singurul acţionar al firmei era chiar Sisteme Internaționale de Afaceri SA, ulterior schimbându-se acționariatul. În iunie 2006, contractul de închiriere a fost renegociat, iar printr-un act aditional s-a stabilit o nouă chirie, valabilă de la 1 decembrie 2005, de 3.224,5 euro / lună.

sediul SC Marina Tomis Management

În februarie 2008, Adunarea Generală a Acționarilor din firma Tomis Marina Management a decis cooptarea în afacere a SC Euromarina SA, firmă cu capital turcesc, reprezentată de Hasan Malik Kececioglu și Mustafa Nihat Demirel. Așa au apărut, pe cheiul portului Tomis, containere, construcții provizorii care au fost transformate în cafenele şi restaurante. Acestea au fost închiriate de Tomis Marina Management altor afaceriști.

I-auzi! Justitia a dat pe mana firmei Tomis Marina Management inca 16 ani contractul pentru administrarea Portului Constanta!

Printre acționarii societății s-a numărat și Valentin Gheorghe Ionescu

Societatea Tomis Marina Management este deținută de firma Euromateria (50 %), aceasta fiind controlată de turcii Suat Surmen (38%), Mehmet Kerim Kalgay (30%), Seref Surmen(28%), Mustafa Nihat Demirel (2%) Hasan Malik Kececioglu (2%. Al doilea acționar al SC Tomis Marina Management Aterina Global SRL (50 %). În 2019, Sisteme Internaționale de Afaceri SA s-a retras din acționariat. Firma Sisteme Internaționale de Afaceri SA este deținută de Valentin Gheorghe Ionescu, condamnat în dosarul Retrocedărilor.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Ce tare, bravo Chitac. Mare prinar ce mai.
2
2
cu banii astia inchiriezi maxim 50metri in oras, dar, nu sunt ei de vine ci putorile de constanteni care n au iesit la vot, gunoaie de oameni, ne meritam soarta, 38 la suta prezenta la vot, halala ,rusine acestor oraseni ord ina r ri
1
1
Nu justitzia a dat pe mana firmei Tomis Maria Management afministrarea portului Constantza pentru inca 16 ani ci nishte judecatori shpagari,dar cum in Romania nu este nimeni care sa cerceteze abuzurile din justzie si sa trimita la pushcarie judecatori coruptzi sau proshti dupa care sa recupereze de la ashtia prejudiciul adus statului,abuzurile din justitzia Romana au crescut de la un an la altul caci numai frica de lege apara tzara ori ce credetzi ca pe timpul comunishtilor erau judecatori mai buni decat ashtia de azi daca vorbim caliatea umana,nu ma nu erau mai buni dar erau legi care ii lasa fara nimic si ii trimiteau sa munceasca la canal pana mureau acolo si nu au fost multe cazuri cand directori de inteprinderi de stat,judecatori sau altzi dashtia cu gulere albe au intrat la pushcarie pentru ca dupa ce au vezut ce risca numai ishi batea nimeni joc de legislatzia din Romania.
3
0
Cand ia o atentie un doctor, bang pârnaie! Cand ia un judecator spaga, se prescrie! Sa tot traiesti in afroromania!
9
1
Plm si va mai plangeti ca nu sunt bani la buget. O spaga puternica unde a trebuit si s-a rezolvat, este? Va meritati soarta bah romanilor. Totul pe / cu japca.
7
1
si nimeni nu se sesizeaza.
7
1
Normal fiindca sunt la fel de corupti ca voi !
8
1
Încă un dosar pierdut de CNAPM SA. Nu se stie numărul dosarelor pierdute?
11
1

REPLICA

LOTO

6/49
26274422417
5/49
28142710620
joker
1241143699