REPLICA ONLINE CONSTANTA

24.4° Constanța Mie., 14 Aug. 2024
Anul XX Nr. 6821
24.4° Constanța Miercuri, 14 August 2024 Anul XX Nr. 6821
 

I-auzi! Mai nou, drogații vor să își plătească amenzile în rate

I-auzi! Mai nou, drogații vor să își plătească amenzile în rate

Victor ROTARU 2 noiembrie 2023 | 00:00 1437

În luna august a anului 2023 a avut loc un accident rutier care a șocat toată țara. Accidentul a avut loc pe 19 august, pe DN39, în apropierea localității Vama Veche, acolo unde un șofer în vârstă de 19 ani, Vlad Pascu, a spulberat 2 tineri, acesta aflându-se sub influența mai multor droguri. De atunci, oamenii legii au început să fie mai atenți la dealerii de droguri, dar și la consumatori, cei din urmă ajungând în fața instanței să aibă pretenții cel puțin amuzante. 

I-auzi! Mai nou, drogatii vor sa isi plateasca amenzile in rateFoto cu rol ilustrativ

România se confruntă cu o mare problemă atunci când vorbim de droguri, acest lucru fiind afirmat chiar și de către ministrul Afacerilor de Interne, Cătălin Predoiu declarând în luna august faptul că „bătălia cu drogurile la categoria adulți este pierdută”, iar prioritară este „salvarea tinerei generații”. Astfel, Ministerul Afacerilor de Interne a pornit un război împotriva traficanților de droguri și consumatorilor, fiind inițiat chiar și un proiect legislativ, „Legea 2 Mai”, ce prevede închisoare cu executare pentru traficanții de droguri.

Vor să plătească amenzile în rate, după ce au cheltuit banii pe droguri

Până intră în vigoare „Legea 2 Mai”, consumatorii de droguri care au ajuns în fața instanțelor au început să ceară eșalonarea plății amenzilor penale. Un consumator a fost condamnat la pedeapsa de 8.000 de lei amendă penală, pentru săvârșirea infracțiunii de deținere fără drept, de droguri de risc, pentru consumul propriu. Consumatorul a formulat o cerere prin care a cerut eșalonarea plății amenzii penale, magistrații admițând cerere acestuia, iar individul urmează să plătească, pe o perioadă de 24 de luni, în rate fixe, câte 333,33 de lei. 

I-auzi! Mai nou, drogatii vor sa isi plateasca amenzile in rateFoto cu rol ilustrativ

Un alt individ a formulat o cerere pentru eșalonarea plății amenzii penale, în valoare de 4.500 de lei. Magistrații au admis cererea, consumatorul urmând să plătească, pe o perioadă de 3 luni, în 3 rate lunare, câte 1.500 de lei.

Un alt consumator a formulat o cerere pentru eșalonarea plății amenzii penale, motivând faptul că este în imposibilitate de a achita integral amenda penală deoarece nu are venituri constante și o are în îngrijire pe mama sa bolnavă. Consumatorul fusese condamnat la pedeapsa principală a amenzii de 1.800 de lei. Magistrații au admis cererea formulată, acesta urmând să plătească, pe o perioadă de 18 luni, în rate fixe, câte 100 de lei. 

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
I-auzi cainii cum mai latra la femeia bagaboanta.... iaaaaaaaa .....
0
0
E perfect pentru jupuitul ala de Rafte Cate un leu cate un leu ca asa e cu bogatii astia care au dar nu mai are acum ca ia dat pe toti pe spaga sa scape
0
0
Victore ai facut si tu un articol. Acum poti sa ti iei pauza de inghețată. Bravo.
4
1

REPLICA



LOTO

6/49
2353438259
5/49
33731101522
joker
5377104016