REPLICA ONLINE CONSTANTA

24.4° ConstanÈ›a Mie., 14 Aug. 2024
Anul XX Nr. 6821
24.4° ConstanÈ›a Miercuri, 14 August 2024 Anul XX Nr. 6821
 

Iancu Stavrositu, acuzat că ține la secret structura acționariatului Coremar SA

Iancu Stavrositu, acuzat că ține la secret structura acționariatului Coremar SA

Ana Maria LIPAN, M.P. 30 octombrie 2023 | 00:00 7694

MocneÈ™te un scandal de proporÈ›ii în celebra firmă Coremar SA, firmă controlată, cu 55 % din acÈ›iuni, de unul din cei mai controversaÈ›i afaceriÈ™ti constănÈ›eni, Iancu Stavrositu. MulÈ›i acÈ›ionari ai companiei îl acuză că refuză să le emită un certificat privind structura integrală ÅŸi detaliată a acÅ£ionariatului. De aproape 7 ani a început războiul È™i pare departe de a ajunge la final.

Iancu Stavrositu, acuzat ca tine la secret structura actionariatului Coremar SAMaria și Iancu Stravositu

În interiorul compania Coremar SA, deÈ›inută în parte de familia Stavrositu, se produce un adevărat război intern, după ce mai mulÈ›i acÈ›ionari au dat în judecată societatea, dar È™i pe Iancu Stravositu, aducându-i acestuia acuzaÈ›ii grave. Prin dispoziÈ›ia lui Iancu Stavrositu, le-ar fi fost fost ignorată cererea de emitere a unui certificat privind structura integrală È™i detaliată a acÈ›ionariatului. În consecință, aceÈ™tia au mers în instanță solicitând transmiterea documentului, comunicarea  tuturor persoanelor ce deÅ£in acÅ£iuni la societate, inclusiv a numelui ÅŸi prenumelui, data ÅŸi locul naÅŸterii, numărul de acÅ£iuni deÅ£inute. Mai mult decât atât, nemulÈ›umiÈ›ii vor să È™tie dacă există sechestre, ipoteci, alte garanÅ£ii instituite asupra acÅ£iunilor deÅ£inute, inclusiv cele de natură penală, precum ÅŸi procentul din totalul acÅ£iunilor emise de societate.

Iancu Stavrositu, acuzat ca tine la secret structura actionariatului Coremar SAfoto cu rol ilustrativ

SimÈ›indu-se nedreptățiÈ›i de refuzul lui Stravositu de a le divulga aceste informaÈ›ii, acÈ›ionarii au solicitat È™i obligarea companiei la comunicarea copiilor de certificate de pe registrul ÅŸedinÅ£elor ÅŸi deliberărilor adunărilor generale începând cu data de 01.01.2010 la zi, dar È™i a copiilor de certificate de pe registrul obligaÅ£iunilor, care să arate totalul obligaÅ£iunilor emise ÅŸi al celor rambursate, precum ÅŸi numele, prenumele, denumirea domiciliul sau sediul titularilor, când ele sunt nominative.

Cine-l acuză pe Stavrositu?!

Printre reclamanți se numără Dan Mihalache, Iancu Cușu, Gheorghe și Maria Bălășescu, Mihaela Fulea, profesor universitar și fost decan la Ovidius, care e acționar și la Canal Sea Services SRL și Irina Miron.

Stavrositu, obligat să emită certificatul privind structura acţionariatului

De 7 ani se chinuie acÈ›ionarii minoritari să afle datele privind structura acÈ›ionariatului, acÈ›iunea în instanță fiind depusă în 2017. DeÈ™i, în instanță, Iancu Stavrositu, soÈ›ul fostului deputat Maria Stavrositu, È™i societatea Coremar au încercat să convingă magistraÈ›ii că acÈ›ionarii reclamanÈ›i, în mod mincinos, au susÅ£inut că le-a fost refuzată furnizarea informaÅ£iilor solicitate prin cererea de chemare în judecata ÅŸi de asemenea că le-a fost interzisă primirea cererilor prin care solicitau comunicarea acestor înscrisuri, din dispoziÅ£ia lui Stavrositu, care le-ar fi restricÅ£ionat ilegal furnizarea de informaÅ£ii, iată că instanÈ›a nu a fost de aceeaÈ™i părere È™i a dispus, în 2021, obligarea lui Stavositu È™i a societății Coremar la emiterea unui certificat privind structura acÅ£ionariatului Companiei de Remorcare Maritimă COREMAR SA, cuprinzând numărul de acÅ£iuni ÅŸi procentele deÅ£inute, cu protejarea datelor cu caracter personal ale acÅ£ionarilor prin anonimizare.

Iancu Stavrositu, acuzat ca tine la secret structura actionariatului Coremar SAMara Stavrositu, soția lui Iancu Stavrositu

Anterior, È™i Tribunalul a dispus aceeaÈ™i măsură în 2018.  Iată că, Iancu Stavrositu È™i Coremar insistă să È›ină la secret structura acÈ›ionariatului, pentru că au formulat apel, pe 26 octombrie. Primul termen de judecată a fost stabilit pentru 24 februarie.

Informații despre compania Coremar SA

Coremar SA este una din cele mai mari companii de remorcaj din sud estul Europei, are aproape 200 de salariaÈ›i, o flotă de 17 remorchere È™i 3 pilotine. Încă din 1957, societatea a furnizat servicii portuare de remorcaj către navele maritime care intrau în porturile româneÈ™ti ConstanÈ›a, Mangalia È™i Midia. A fost deÈ›inută integral de statul român È™i a fost singura companie românească prestatoare de servicii de remorcaj. În anii ‘90, compania a fost privatizată. Aceasta încă este considerată  un actor tradiÈ›ional zona Mării Negre, în porturile maritime ConstanÈ›a, Midia, Mangalia È™i are clienÈ›i permanenÈ›i de prestigiu cum ar fi: Ministerul Apărării NaÈ›ionale, Șantierul Naval ConstanÈ›a, Șantierul Naval Daewoo Heavy Industries Mangalia.

În anul fiscal 2022, Coremar a înregistrat o cifră de afaceri de  32.174.557, profit ce se ridică la suma de 14.548.910 de lei, dar È™i datorii de 2.096.255 de lei.  Compania este administrată de  Cusu Iancu, Stavrositu Iancu-Adrian, LaurenÈ›iu Mironescu, Niculai Brânzoi, Trandafir Marius Sorin.
 

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Avocatul Ramazan Alper a fost condamnat de Curtea de Apel Bucuresti la 1 an de inchisoare, cu amanarea aplicarii pedepsei pentru un termen de supraveghere de 2 ani, in dosarul in care a fost trimis in judecata de procurori pentru ultraj judiciar. Acesta este acuzat ca si-a agresat o colega in timp ce isi exercita atributiile de serviciu.
0
1
Articole idioate si pline de minciuni. Marca Replica. Eu personal agit apele, chiar daca stiu ca nu se pot da datele pe care le cer din cauza GDPR. Dar ventilam si noi ce putem prin haznaua de ziar
1
0
Toti membri familiei duntem actionari la Coremar societate furata de acesti excroci care nu au dat de 30 ani nici-un divident! In tara asta deeptate e ca la palestininieni!
12
1
stoiene , de ce stergi comentarile ? lasa sa vada lumea ce profi esti
4
0
stiri cu huni pe unde trec ramane nimic si tot al lor
16
1
mara asta are un amant de care barbasu nu stie, saracul de el
18
0
Eu se scalda in bani si la oameni nu dau nici un divident sa le fie rusine, dumnezeu nu doarme
21
1

REPLICA



LOTO

6/49
2353438259
5/49
33731101522
joker
5377104016