REPLICA ONLINE CONSTANTA

32.7° Constanța Mar., 16 Iul. 2024
Anul XX Nr. 6792
32.7° Constanța Marți, 16 Iulie 2024 Anul XX Nr. 6792
 

Iar au făcut-o de oaie! Patronii de la Nikos Greek Taverna, executați pentru 600.000 de euro!

Iar au făcut-o de oaie! Patronii de la Nikos Greek Taverna, executați pentru 600.000 de euro!

Mirela PASCAL 11 iulie 2024 | 00:00 5150

Nikos Greek Taverna, unul dintre cele mai cunoscute localuri grecești din Constanța, funcționează pe societatea Sufro Company SRL. Patronii, printre aceștia regăsindu-se fostul șef al Gărzii Financiare, Mihail Ciprian Fronea, au reușit rapid să se extindă, având nu mai puțin de 11 restaurante în București, Sectorul 3, și în Constanța. În ultimii ani, afacerea pare să fi înflorit, iar vânzările merg atât de bine, încât patronii își deschid puncte de lucru pe bandă rulantă. Cel mai recent, este cel deschis în București, Sector 1, pe strada Băneasa. Însă, puțini știu că patronii de la Nikos Greek Taverna au ajuns să fie executați silit pentru o datorie imputată de niște persoane fizice din Capitală, care le-au închiriat spațiul din Sectorul 3. Societatea a funcționat aici din 2019 și, teoretic, contractul expira în septembrie 2024. În 2020, și-a strâns băgăjelele și a plecat, fără, însă, a-și achita chiria, susțin foștii colaboratori care invocă un debit de 600.000 de euro.

Iar au facut-o de oaie! Patronii de la Nikos Greek Taverna, executati pentru 600.000 de euro!

Pe 4 septembrie 2019, între El Solh Kaled Mohamed Fawzi, EL Sohl Talal și EL Sohl Lana, în calitate de  locatori și Sufro Company a fost încheiat contractul de închiriere având ca obiect transmiterea dreptului de folosință asupra unui imobil situat în Bucureşti, sector 3, în Centrul Vechi, compus din teren în suprafaţă de 231,83 mp şi construcţia edificată pe acesta, pentru o durată determinată de 5 ani cu începere de la data de 4 septembrie 2019 până la 3 septembrie 2024, fără posibilitatea denunţării în mod unilateral a acestuia. Chiria lunară datorată în temeiul contractului de închiriere a fost stabilită la 11.500 de euro/lunar. Prin 2020, undeva prin luna iunie, părţile au convenit modificarea contractului de închiriere, sub aspectul cuantumului chiriei datorate, pentru o perioadă limitată, hotărând că, pentru luna iunie 2020 chiria lunară datorată să fie în cuantum de 6.000 de euro/lună, iar începând cu luna iulie 2020 şi până la 31 decembrie 2020, chiria lunară datorată va fi în cuantum de 7.000 de euro/ lunar. O lună mai târziu,  a fost semnat un alt act adițional, prin intermediul căruia părțile au convenit modificarea contractului de închiriere, sub aspectul cuantumului chiriei datorate, pentru o perioadă limitată, hotărând că, pentru lunile august - septembrie 2020 chiria lunară datorată va fi în cuantum de 6.000 de euro/lunar.

localul din București

Numai că, începând cu luna noiembrie 2020 societatea nu și-a mai îndeplinit obligațiile de plată asumate, deși între părți nu a intervenit o cauză de reziliere și niciun acord de încetare a acestuia, iar contractul nu prevedea posibilitatea societății de a-l denunța în mod unilateral. Pentru luna noiembrie 2020, Sufro Company a efectuat doar o plată parțială în cuantum de 3.461 de euro din suma totală datorată de 7.000 de euro, iar ulterior, din decembrie 2020 nu a mai achitat nicio sumă. Pe 31 decembrie 2020, Sufro Company a părăsit în mod voluntar spațiul și s-a mutat într-un alt imobil, din Centrul Vechi. Ulterior, în data de 5 februarie 2021, proprietarii au transmis societății declarația de reziliere unilaterală a contractului cu efect imediat de la data transmiterii respectivei Declarații.

Executat pentru 600.000 de euro

Foștii colaboratori nu au stat cu mâinile în sân și au executat firma constănțeană, prin care au solicitat contravaloarea sumelor datorate în temeiul Contractului de locațiune. În septembrie 2022, Judecătoria Constanța a admis cererea de executare silită înaintată de către un Biroul al Executorilor Judecătorești din București și a încuviințat executarea silită în toate modalitățile prevăzute de lege în vederea recuperării sumei imputate în valoare de 662.000 de euro, reprezentând chiria datorată (din care 156.000 de euro, contravaloare chirie datorată de debitoare pană la data închirierii spațiului către noul locator, la care se adaugă suma 348.600 de euro penalități de întârziere și 157.500 de euro creanţă rezultată din diferența dintre contravaloarea chiriei datorată de debitoare și noul locatar, până la finalul perioadei contractuale.

De precizat că Sufro Company nu a avut probleme doar cu partenerii de afaceri, ci și cu Primăria Sectorului 3. Pe 19 august 2021, reprezentanții Sufro Company SRL au fost sancționați pentru că au amenajat o construcție provizorie pe domeniul public și privat al municipiului București, Sector 3, fără autorizație. Potrivit unor surse, patronii Nikos Greek Taverna ar fi solicitat încă din luna iunie 2021 autorizația pentru intrarea în legalitate, însă reprezentanții primăriei nu au dat curs solicitării.

Practici înșelătoare...

În 2021, localurile au fost „călcate“ de inspectorii OPC. Inspectorii au verificat cum și dacă legislația care reglementează drepturile consumatorului este respectată și au constatat, în urma controlului, în privința produselor tzatziki și maioneză, înscrise în lista de meniu, că localul utilizează practici comerciale înșelătoare.

Iar au facut-o de oaie! Patronii de la Nikos Greek Taverna, executati pentru 600.000 de euro! localul din City

Acestea conțin informații false sau, în orice situație, inclusiv în prezentarea generală, induc în eroare consumatorul în raport cu principalele caracteristici ale produsului, cum ar fi avantaje, fabricarea, compoziția, disponibilitatea, modul și data fabricației. Concret, sunt acuzați că nu ar fi respectat rețeta originală de preparare a produsului tzatziki și, în loc de iaurt se folosesc grăsimi vegetale. Nemulțumită că a fost sancționată cu sancționată cu 7.000 de lei, societatea în baza căreia funcționează localul, Sufro Company, a mers în instanță, contestând plângerea contravențională.

Justiția din Constanța a dat câștig de cauză OPC-ului

Societatea a fost sancționată de OPC, și s-a dispus  „Încetarea practicii comerciale incorecte - practică comercială înşelătoare, constatată la SC Sufro Company SRL. A mers în instanță, iar Tribunalul i-a dat câștig de cauză, în decembrie 2022. „Admite cererea formulată de către reclamanta SC Sufro Company SRL, în contradictoriu cu pârâtul COMISARIATUL REGIONAL PENTRU PROTECTIA CONSUMATORILOR REGIUNEA SUD - EST (GALAŢI). Dispune anularea Deciziei nr. 94/10.12.2021 emisă de către Comisariatul Regional pentru Protecţia Consumatorilor Regiunea Sud - Est (Galaţi). Dispune înlăturarea măsurii dispuse privind „Încetarea practicii comerciale incorecte - practică comercială înşelătoare, constatată la SC Sufro Company SRL, CUI 32552860, J13/2574/2013, cu sediul în Municipiul Constanţa, bd. Elisabeta nr. 28, zona Poarta 1, etaj 1, judeţ Constanţa, în conformitate cu art. 13 alin. (1) lit. a) din Legea nr. 363/2007”, se arată în minuta Tribunalului. Mai departe, instituția de control a formulat apel și... surpriză. Pe 20 noiembrie, Curtea de Apel Constanța a dispus „Admite recursul. Casează în tot sentința recurată și rejudecând respinge cererea ca nefondată. Definitivă”.

Nikos Taverna folosește yo-fresh, în loc de iaurt natural, care conține grăsimi vegetale

Cei de la Nikos Taverna, în apărarea lor, spun că în cuprinsul listei de meniu, pentru preparatul tzatziki au fost detaliate toate ingredientele în procesul de preparare, respectiv: yo-fresh, castravete, usturoi, ulei de măsline extravirgin. Ce conține, de fapt, yo-fresh? Yo-fresh conține: apă, grăsimi vegetale hidrogenate, ulei de cocos - 10%, lapte praf degresat de vacă, proteine din lapte, amidon modificat de tapioca și amidon de porumb, gelatină, conservant-sorbat de potasiu. Cât despre neregulile din... maioneză, cei de la Nikos Taverna spun că aceasta nu este preparată de ei, fiind considerată un accesoriu culinar și menționat în secțiunea sosuri.

Consumul produselor care conţin grăsimi vegetale poate afecta sănătatea, atrag atenţia medicii. Cei mai expuşi sunt copiii, bolnavii cronici şi vârstnicii. Și, având în vedere că cei mai mulți clienți ai localului sunt tineri și copii, atunci avem motive de îngrijorare.

Mai grav este că mai toate restaurantele de acest tip folosesc astfel de practici, și de foarte puține ori inspectorii OPC ajung la ele.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Mai tovarashilor de la "r*****a"lasatzi comentariile libere la Nicushor Constantinescu sa afle si el cat de iubit este de constantzeni ca poate ii creshte si lui moralul acolo la parnaie si rezista mai bine in locul ala unde s-a vindecat de cancer in faza terminala"asha declara inainte sa fie inchis"pana iese afara,sau shtie el ce parere au constantzeni despre el si v-a cerut sa nu lasatzi loc la comentarii.
2
0
sa se fure si intre ei, nu numai pe clienti. poate vedem si o reglare de coturi cu iatagane.
8
0
Să vezi și să nu crezi! Foștii mahări din ANAF Constanța învață ce înseamnă să fii hingherit de instituțiile de control ale statului. Na belea! Nici instanțele nu mai țin cu ei. Fwtw-vă-n gură, așa meritați. Să-l sune Fronea din nou pe Dan Emil Manolachi ca să-l întrebe cum e la penitenciar, că în urmă cu 10 ani îl suna Dan Emil Manolachi pe Fronea să-l anunțe că e urmărit de DNA. Așa vă trebuie reptilelor. Erau ei șmecheri până a pus DNA mână pe Manolachi și s-a spart treaba.
20
1
Este evident ca acest gen de ”antreprenori”, fosti functionari cu atributii de control GF, ANAF, OPC, nu sunt decat niste paravane pentru adevaratii patroni! Daca nu este asa...inseamna ca alegerea lor pe acele pozitii a fost o greseala!
12
1
Ce simplă era treaba în vremea gărzii financiare! Țac-pac, 10 firme controlate a 1000 €/ bucata, și nu mai trebuia bătaie de cap cu firme, angajați, chirii, OPC, marfa alterată,etc. Ce vremuri! Fără o șpăguță de câteva sute de euro la alimentara din colț, nu se pleca! Aia viață! Pormă cum naiba să nu prosperi. Investiția în afacere din șpăgile luate cu japca de la agenți economici, case, vile, mașini bengoase, proprietari de hoteluri, vacanțe în locuri exotice și toate cele. Toți zic, omu' e barosan! Păi normal că e barosan dacă ani de zile au belit agenții economici de i-au falimentat. Și când vine vremea să-și conducă propriile afaceri, încep să dea țepe că e greu pentru ei să fie cinstiți.
36
1

REPLICA

LOTO

6/49
46143034444
5/49
2310722517
joker
43736234510