REPLICA ONLINE CONSTANTA

28.4° Constanța Vin., 16 Aug. 2024
Anul XX Nr. 6823
28.4° Constanța Vineri, 16 August 2024 Anul XX Nr. 6823
 

Iaşi: Liberalii organizează o gală pentru personalităţile emblematice din diverse domenii

Iaşi: Liberalii organizează o gală pentru personalităţile emblematice din diverse domenii

Victor ROTARU 25 mai 2024 | 00:00 46

Organizaţia Judeţeană a PNL Iaşi organizează Gala Iaşiului Liberal - "Reunim oameni, reunim valori", un eveniment a cărui primă ediţie este prilejuită de celebrarea a 149 de ani de la înfiinţarea PNL.

Iasi: Liberalii organizeaza o gala pentru personalitatile emblematice din diverse domenii Mihai Chirica

Potrivit unui comunicat transmis presei, evenimentul este organizat în semn de apreciere a personalităţilor emblematice din diverse domenii de activitate faţă de proiectele reuşite şi de viitorul comunităţii ieşene.

Gala Iaşiului Liberal încheie suita de evenimente pe care PNL le organizează în cadrul Săptămânii Liberale 2024 la Iaşi.

"Prin excelenţă, Săptămâna Liberală este o tradiţie pe care Partidul Naţional Liberal Iaşi o respectă şi o urmează an de an, pentru a celebra istoria, moştenirea şi rezilienţa în timp a liberalismului, de la părinţii fondatori şi până astăzi. Niciun alt partid politic din România nu are longevitatea, tradiţia şi istoria precum cea a Partidului Naţional Liberal. Tradiţia a demonstrat că Săptămâna liberală la Iaşi devine o scenă deschisă despre schimbul de opinii şi idei despre trecut, dar mai ales despre viitor, despre personalităţile liberale marcante care au modernizat România şi despre misiunea actuală şi de perspectivă a Partidului Naţional Liberal. De aceea, Gala Iaşiului Liberal, evenimentul fanion al Săptămânii Liberale, este despre aprecierea celor care fac cinste Iaşiului şi despre recunoaşterea implicării în binele comunităţii noastre", a declarat Alexandru Muraru, preşedintele PNL Iaşi, prin intermediul comunicatului de presă.

La rândul său, preşedintele Consiliului Judeţean Iaşi, Costel Alexe, le mulţumeşte celor care au contribuit la dezvoltarea judeţului.

"Iaşiul a fost dintotdeauna locul marilor începuturi! Unirea Principatelor, prima instituţie de învăţământ superior din ţară, prima Grădină Botanică din România, primul muzeu literar - Bojdeuca lui Ion Creangă, primul Teatru Naţional şi multe alte astfel de repere au luat naştere în Iaşi. În spatele acestor idei şi iniţiative au stat oameni de valoare de care judeţul Iaşi nu a dus niciodată lipsă. Cu astfel de oameni, comunitatea ieşeană se poate mândri şi astăzi, iar această gală este un mod de a le mulţumi pentru contribuţia lor. Prin Gala Iaşiului Liberal îi celebrăm pe cei care construiesc Iaşiul frumos, puternic, Iaşiul european. Ei sunt ambasadorii frumoasei noastre comunităţi. Împreună, scriem povestea de succes a judeţului Iaşi", a arătat Costel Alexe.

Primarul municipiului Iaşi, Mihai Chirica, a făcut trimitere la istoria liberalismului românesc şi cum acesta a pus bazele dezvoltării României de astăzi.

"Se spune că istoria reprezintă memoria generaţiilor, dar şi cea mai bună scoală a experienţei. Ne numim cu mândrie liberali şi privim cu imensă mândrie în urmă, la lunga istorie a partidului nostru. În pofida problemelor inerente, unele interne, altele externe, niciodată în istoria sa România nu a fost mai puternică şi mai prosperă decât astăzi. La Gală Iaşiului Liberal trebuie să-i onorăm pe toţi cei care, de-a lungul istoriei, au contribuit la dezvoltarea Iaşiului şi a României", afirmă Mihai Chirica, potrivit agerpres.ro.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA



LOTO

6/49
2353438259
5/49
33731101522
joker
5377104016