REPLICA ONLINE CONSTANTA

33.4° Constanța Mar., 16 Iul. 2024
Anul XX Nr. 6792
33.4° Constanța Marți, 16 Iulie 2024 Anul XX Nr. 6792
 

Iată cum va arăta Teatrul de Vară din Mamaia, după renovare!

Iată cum va arăta Teatrul de Vară din Mamaia, după renovare!

Andreea VREJOIU 13 mai 2023 | 00:00 4783

Aflat la intrare în stațiunea Mamaia, fostul reper al litoralului, Teatrul de Vară, căci despre el este vorba, zace înghițit de gunoaie și buruieni, clădirea aflându-se într-o stare destul de avansată de degradare. După mai multe tentative eșuate de a aduce din nou culoare zonei, Consiliul Județean Constanța a lansat procedura de licitație pentru furnizarea serviciilor de proiectare, asistență tehnică și execuția lucrărilor pentru reabilitarea și modernizarea Teatrului de Vară. Pentru ca acest lucru să fie posibil, Consiliul Județean Constanța a pus la bătaie nu mai puțin de 15 milioane de lei.

Iata cum va arata Teatrul de Vara din Mamaia, dupa renovare!așa ar urma să arate Teatrul de Vară din Mamaia

Lăsat în paragină de ani de zile, Teatrul de Vară din Mamaia a reintrat în atenția Consiliului Județean Constanța. Mai exact, oficialii au publicat un anunț de licitație publică pentru achiziționarea serviciilor de proiectare (documentații avize, DTAC, DTOE, Proiect Tehnic), servicii de asistență tehnică din partea proiectantului și execuția lucrărilor pentru obiectivul de investiție ,,Reabilitare și Modernizare Teatru de Vară Mamaia”. Consiliul Județean Constanța a alocat 15.476.792 de lei, fără TVA, banii provenind din bugetul local al UAT județ Constanța, aprobat prin HCJ nr. 52/28.02.2023. Durata contractului este de 16 luni de la data semnării contractului.

Iata cum va arata Teatrul de Vara din Mamaia, dupa renovare!așa ar urma să arate Teatrul de Vară din Mamaia

Palatul Festivalului Mamaia, aşa cum a fost numit în 1963, atunci când a fost construit, este astăzi înconjurat de gunoaie şi buruieni. Sala teatrului care găzduia odinioară turiști veniți atât din țară cât și din străinătate a rămas acum în paragină, iar scena care uimea prin jocuri de lumini și prin artiștii care au cântat aici a ajuns o pânză tristă acoperită de graffiti. Se pare însă că aceste imagini dezolante vor dispărea în viitor.

Iata cum va arata Teatrul de Vara din Mamaia, dupa renovare!așa ar urma să arate Teatrul de Vară din Mamaia

Scopul obiectivului de investiții prevede reabilitarea imobilului, proces ce presupune consolidarea elementelor de rezistență afectate ale corpurilor CJ și C2, inclusiv a scărilor de acces, cât și amenajarea locurilor în sala de spectacol și a rampelor de acces pentru persoanele cu dizabilități. Se urmărește de asemenea izolarea corespunzătoare a elementelor de construcție, refacerea instalațiilor electrice, sanitare, hidranți interiori și exteriori, alături de dotările aferente, asigurarea iluminatului de siguranță și a sistemelor de detecție incendiu.

Iata cum va arata Teatrul de Vara din Mamaia, dupa renovare!Teatrul de Vară din Mamaia, în prezent

O serie de proiecte de reabilitare eșuate

În septembrie 2016, Consiliul Judeţean Constanţa a organizat o dezbatere publică privind „Complexul de agrement Teatrul de Vară Mamaia”, propunându-și ca prin accesarea de fonduri europene, să refacă aleile aflate în apropierea clădirilor și reamenajeze grădinile suspendate atât prin amenajarea de spaţii verzi, cât şi a unor locuri de joacă pentru copii sau pentru petrecerea timpului liber. Se propunea de asemenea, o reconsolidare majoră a clădirii, pornind de la scările de acces până la lumini, sunet, ziduri sau acoperiş. Valoarea maximă a proiectului era de 5 milioane de euro.

Iata cum va arata Teatrul de Vara din Mamaia, dupa renovare!Teatrul de Vară din Mamaia, în prezent

Reamintim și faptul că la începutul anului 2019 fosta conducere a Consiliului Județean Constanța a anunțat demararea procedurilor pentru reabilitarea și renovarea acestui edificiu. În ședința CJC din luna iulie pe ordinea de zi a fost inclus proiectul de hotărâre privind aprobarea indicatorilor tehnico-economici aferenți obiectivului „Reabilitare și modernizare Teatru de Vară Mamaia”, însă consilierii judeţeni s-au abţinut la votarea proiectului privind reabilitarea Teatrului de Vară Mamaia. Documentația tehnico-economică a fost realizată de către SC NIDE COM – SERV SRL, iar valoarea totală a investiției ajungea la 6.080.647,77 de lei.

Licitaţia organizată pentru implementarea proiectului a fost anulată întrucât nu s-a înscris decât o singură firmă. Serviciul achiziţii a considerat că aceasta nu îndeplineşte condiţiile pentru a fi desemnată câştigătoare, urmând apoi anularea licitaţiei.
În 2020, Consiliul Județean Constanța a scos la licitație din nou contractul privind serviciile de proiectare și execuție a proiectului "Reabilitare și modernizare Teatru de Vară Mamaia". Valoarea estimată a lucrărilor era e 4.034.222,27 lei, Finanțarea urmând să fie asigurată din fonduri bugetare. Și de data aceasta, însă, licitația fost anulată.

Iata cum va arata Teatrul de Vara din Mamaia, dupa renovare!
Festivalul Mamaia revine... de la vară, în Piațeta Perla

Constanța va fi repusă pe harta festivalurile importante de muzică din țara noastră! Anul acesta, după o întrerupere de 11 ani, ar urma să se desfășoare din nou Festivalul Mamaia. În anul 2023 se împlinesc 60 de ani de când, pe scena Teatrului de Vară de la Mamaia, s-au lansat artiști care au scris istoria muzicii ușoare românești. După 11 ani de absență, Festivalul Mamaia ar urma să fie readus publicului, fiind organizată o ediție aniversară doar cu recitaluri și concerte susținute de nume care s-au lansat pe scena Teatrului de Vară. Evenimentul ar urma să aibă loc în perioada 25 – 27 august 2023, în Piațeta Perla din stațiunea Mamaia. Organizatorul festivalului va fi Consiliul Județean Constanța, prin Centrul Cultural Județean ,,Teodor T. Burada”.  

Iata cum va arata Teatrul de Vara din Mamaia, dupa renovare!Piațeta Perla

,,Anul ăsta, ținând cont de timpul relativ scurt, se va organiza o ediție aniversară cu toți cei care au câștigat trofeul. Anul acesta va lipsi și secțiunea de concurs, tocmai din cauza faptului că timpul este scurt.”, a transmis purtătorul de cuvânt al Consiliului Județean Constanța, Marian Cioacă, pentru Replica de Constanța.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Daca femeile makidoance sunt bagate in institutii pe spaga si barbatii makidoni sunt pe teren la furat, putem spune ca avem de aface cu un sistem mafiot organizat?
5
0
Primaria Constanta si institutiile din Constanta sunt pline de makidoni
5
0
Cam mult spatiu verde in jurul teatrului de vara.La desenat suntem cei mai buni.Probabil acelasi a desenat si OZNurile Piata Tomis 3 so Grivitei:))))).Mama voastra de hoti.
4
0
Daca 100 000 de cetateni nu mai platesc impozitul sobolanii din primarie nu o sa mai aibe cascaval
3
0
Frumos desen ! Cu stadionul aveți sau cu sala polisportiva dar tot așa., color !!!
9
0
tu si numai tu, din munca si banii tai, ai tai, iti faci casa ta daca sta sa cada peste tine. Din munca ta, nu din a altora. NU DIN MUNCA ALTORA. E treaba TA, nu a statului si a nimanui altcuiva. Nu mai scrie prostii, POMANAGIULE PUTUROS.
6
1
Nu mai am incredere in niimic in ce se mai face in Constanta. Incompetenta si bani parandarat. Atat
9
0
Ptr stadion si teatru de vara s-au gasit multe milioane; ptr ajutorarea cetatenilor amarati care nu-si permit consolidarea caselor si blocurilor facute inainte de 77 dupa norme seismice gresite nu; nu exista nici macar un program de ajutorare de expertizare a tuturor constructiilor suspecte; iar la primul cutremur mare jegurile din primarie, parlament si guvern vor da vina pe proprietari si vor spune ca era obligatia lor legala si nu a escrocilor de la stat; iar unii dintre noi vor muri sau vor ramane fara case cu aceasta obligatie legala in brate
3
6
cta comunista, oferea turistilor mai multe ca acum: festivalul de la mamaia(rusine, amara functioneaza), luna operei si baletului, spectacole de teatru, muzica, turnee sportive(fotbal, volei, handbal, minusa litoralului, etc), spectacole folclorice, vizite la obiectivele turistice, 2-3 zile in delta la un sejur. ce oferim acum? preturi mari, mizerie, orasul intors pe dos de un mosneag pensionar, un oras fara stadion, sala de sport, etc.
9
1
Ce ne trebue nouă teatru dacă avem în fiecare zi la televizor Las Fierbinți? Ști ce zic?
7
1
Kkt teatru facem blocuri de lucs
9
0

REPLICA

LOTO

6/49
46143034444
5/49
2310722517
joker
43736234510