REPLICA ONLINE CONSTANTA

20.9° Constanța Mar., 17 Sept. 2024
Anul XX Nr. 6855
20.9° Constanța Marți, 17 Septembrie 2024 Anul XX Nr. 6855
 

Iată la ce școli din Constanța predau profesorii cu 3 și 4 la examenul de definitivat!

Iată la ce școli din Constanța predau profesorii cu 3 și 4 la examenul de definitivat!

Marieta ȘTEFAN 28 iulie 2023 | 00:00 10846

Jale la examenul de definitivat! Avem pretenții de la elevi să obțină note de trecere, dar cu așa profesori... n-ar trebui să ne mai mire rezultatele slabe de la examenele naționale. Mii de profesori din toată țara au dat examenul de avansare în cariera didactică, iar rezultatele au fost de-a dreptul rușinoase. La examenul de definitivat susținut în Constanța s-au prezentat 285 de candidați, dintre care 189 au obținut, la proba scrisă, note peste 8 și 65 dintre ei, peste 9. Dar, din păcate, s-a format și un clasament al rușinii, în care cea mai mică notă obținută de un cadru didactic la proba scrisă este 2.55.

Iata la ce scoli din Constanta predau profesorii cu 3 si 4 la examenul de definitivat!


Profesorii sunt părinții spirituali ai copiilor. Pe lângă materia pe care o predau și care trebuie să fie însușită în totalitate, ei trebuie să aibă o bună metodologie și să o facă din drag. Mulți dintre elevi îi iau drept exemplu în viață, deci comportamentul trebuie să fie impecabil. O parte dintre profesori au susținut examenul naţional pentru definitivare în învăţământ în această lună, pentru care proba scrisă a avut loc pe data de 19.

Anterior, s-au făcut câte două inspecții la clasă, notate, de asemenea, care au contribuit la media finală și s-a notat și portofoliul personal. Ponderea cea mai mare în rezultatul final o are nota obținută la proba scrisă, mai precis 70% și trebuie să fie cel puțin 8. La nivel național, proba scrisă a fost susţinută în 42 de centre de examen la 105 discipline, iar lucrările au fost evaluate în şapte centre organizate la nivel naţional. Dintre cei 8.485 candidaţi cu drept de participare, au fost prezenţi la proba scrisă 8.008 (94,38%), care au îndeplinit condiţiile prevăzute de metodologia de examen.

În prealabil, au efectuat un stagiu de predare în materia de specialitate de cel puţin un an, deţin pentru anul şcolar în curs calificativul „Bine” sau „Foarte bine” și au avut minimum 8 media aritmetică a notelor obţinute la cele două inspecţii la clasă şi la evaluarea portofoliului. La examenul naţional pentru definitivare în învăţământ, rata de promovare, înainte de contestaţii, este de 76,97%, în creştere faţă de anul anterior, iar 117 candidaţi au promovat cu media 10, conform statisticilor efectuate de Ministerul Educaţiei. În același timp, aproape 400 de profesori debutanți au luat note sub 5.

Rezultatele candidaţilor la proba scrisă au fost publicate pe site-ul dedicat, dar şi în centrele de examen. Au fost declaraţi promovaţi, înainte de înregistrarea şi soluţionarea contestaţiilor la proba scrisă, 5.905 de candidaţi cu medii între 8 şi 10. Dintre cei înscriși, 330 de candidaţi s-au retras, iar patru au fost eliminaţi pentru fraudă. Conform  prevederilor metodologice, două lucrări au fost anulate în centrele de evaluare. Din totalul celor 7.672 de candidaţi cu lucrări evaluate, 4.029 au obţinut note situate între 8 și 10. Dintre aceştia, 131 de candidaţi au fost notaţi cu 10, iar 421 de candidaţi au primit note între 9,50 şi 9,99. Dar 394 de candidați au fost evaluați cu note sub 5.

O medie de 10

La Constanța s-au prezentat 285 de candidați, dintre care 189 au obținut , la proba scrisă, note peste 8 și 65 dintre ei, peste 9. A fost înregistrată și o medie curată de 10, la disciplina Arte Vizuale, unui profesor de la Școala Gimanzială ”Grigore Moisil” din Năvodari, iar un alt profesor din Constanța, de la școala Gimnazială nr. 28 ”Dan Barbilian”, a obținut media finală 9.97, la matematică.

Dar, din păcate, au fost destui care au obținut puțin peste media 4 sau 5, nota la proba scrisă fiind dezastruoasă. Astfel, un profesor de la Școala Gimnazială nr. 1 Ion Corvin, care a susținut proba scrisă la Limba și Literatura Română și Matematică, a obținut 3.45 și media finală, 5.41. Un alt cadru didactic, de la Școala Gimnazială nr. 1 din Lumina, care a dat definitivatul la Limba și Literatura Română, a obținut nota 4.55, iar media finală 6.18. Același lucru s-a întâmplat și cu un profesor de la Școala Gimnazială nr. 1 Rasova, care a obținut, la proba scrisă, la Limba și Literatura Română, nota 3.75 și media, 5.62.

Iata la ce scoli din Constanta predau profesorii cu 3 si 4 la examenul de definitivat!

Alt candidat, profesor la Școala Gimnazială ”George Enescu” din Năvodari, și care și-a dat definitivatul la Limba și Literatura Română, a obținut nota 4.65 și media 6.18.

Lista continuă cu o notă la Educație fizică și Sport, de 4,15 și o medie de 5,9, pentru un profesor de la Școala Gimnazială nr. 22 ”I. C. Brătianu” Constanța și tot la Educație fizică și Sport, o notă de 2.6, cu o medie de 4.82, pentru un profesor de la Școala Gimnazială ”Dan Barbilian” Constanța.

Note un pic mai răsărite a luat un profesor de la Liceul Tehnologic din Topraisar, - 4.05 și respectiv 5.83. Tot sub 5 a obținut un cadru didactic de la Liceul Tehnologic ”Gheorghe Duca” Constanța, Liceul Tehnic ”Pontica” și Școala Gimnazială 39, care tot la Educație fizică și Sport a luat 4.8 și media 6.36. Ultimii doi în clasamentul rușinii sunt tot la Limba și Literatura Română, unde, la Școala Gimnazială ”Emil Gârleanu” din Bărăganu s-au obținut 3,5 și respectiv 5.45, iar la Școala Gimnazială 22 ”I.C. Brătianu” Constanța 2,55 și respectiv 4.78. Conform calendarului aprobat, contestaţiile s-au depus la centrele de examen, până miercuri, 26 iulie, la ora 12.00. Rezultatele finale se vor afișa în centrele de examen şi pe site-ul anterior menţionat în data de 1 august. Cadrele didactice promovate dobândesc dreptul de practică în învăţământul preuniversitar.
 

Iata la ce scoli din Constanta predau profesorii cu 3 si 4 la examenul de definitivat!

Concursul de definitivat reprezintă un examen de intrare și avansare în cariera didactică. Examenul poate fi susținut de cadrele didactice care au cel puțin un an vechime în învățământ și este obligatoriu pentru obținerea gradelor didactice. Procedura de acordare a definitivării și a titlului de profesor cu drept de practică în învățământul preuniversitar reprezintă recunoașterea competențelor necesare pentru exercitarea profesiei didactice.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Buna seara! Dragi jurnaliști, datorita profesorilor ați ajuns unde ați ajuns, așa e? Înainte să aruncați cu noroi in ei, mai bine v-ați interesa și de subiectele care se dau la examen, pentru că acele subiecte nu sunt in concordanță cu programa școlară, pe nivel primar, gimnazial, liceal. De exemplu: la preșcolar , doamna nu le povestește Amintiri din copilărie - de Ion Creanga, la primar, la disciplina matematică doamna nu le p***a aria robului, aria dreptunghiului, volumul cubului sau exerciții cu puteri, s.a.m.d. Înainte da a publica un articol, mai întâi să vă întrebați de ce?, apoi sa vă interesați și de subiecte. Apropo, cu ce drept ați publicat numele unor persoane, aveți acordul lor? Nu cred că aveți acel acord.... Seara frumoasa!
2
0
Modul în care ați prezentat faptele au făcut cititorul să creadă că cele două cadre didactice care predau in Lumina respectiv Rasova predau Limba și literatura r*mână. Daca verificați lista pe care ați postat-o se poate observa foarte clar faptul că , cele două persoane au susținut definitivatul pentru educatori.
4
1
Ma zisristilor ce ati zice sa dati si voi un concurs cu subiecte facute de oamenii de la jurnalistica ....cati dintre voi ati lua peste 5 ?...:))) Da voi aia care ii jigniti pe profesorii slab pregatiti ....daca ati da si voi concurs la locul de munca....cati dintre voi ati lua peste 5 ma imbecililor.....:))). E asa de greu sa intelegeti ca oamenii valorosi se duc sa munceasca pe bani multi nu pe salarii de mizerie? E asa greu de inteles ca aceasta profesie este cea care care capaciteaza oameni dezvolta constiinte si ridica nivelul valoric al unei societati? Pai voi vreti profesori de 8 9 si 10 care sa ia salariu minim pe economie ma imbecililor? Voi vreti profesori pregatiti care sa fie bataia de joc a secaturilor din minister a distrusilor de parinti care nu s capabili sa si educe copiii? Pai n o sa se intample asta ma cretinilor ....tb sa va treziti sa va uitati bine in oglinda si inainte sa jigniti sa va intrebati: ba da eu daca as fi profesor as fi mai bun ma .....
9
1
Oare atât de greu este pentru un jurnalist să înțeleagă un text scris? Confundați disciplinele la care unii candidați au susținut examenul, semnele de punctuație reprezintă, pentru dumneavoastră, o necunoscută!
10
0
Dar voi cu articolele voastre gen : Nu se poate plati cu cardul la piata, Diferenta de 23 ani, ce nota va dati ? Nu mai vorbesc ca nu suflati o vorba despre dezastrul din oras.
6
1
Eu am pensia de doua ori mai mare decât salariul lor de după grevă, la net ma refer. Pai cine draq sa muncească pe mărunțiș? Apropo, aștept cu nerăbdare mărirea de 50%.
5
6
Ce poate ieși?...tot analfabeti
4
1
Salariile oferite , atrag candidati pe masura . Asa ca lasati-o mai moale cu jignirle domnilor si doamnelor care comentati . Bine ca se prezinta si astia .
9
5
Idiotii astia aveau pretentii de mariri salariale? Ii astept sa spele w.c.-uri cu mine pe minim
8
6
Am dori sa vedem niste oameni valorosi,bine educati,adevarate exemple de urmat,care sa alcatuiasca Parlamentul,Guvernul, sa fie si un presedinte de tara cu care sa ne mandrim. Nu avem asa ceva,nu am avut,mai mult ca sigur nu vom avea. Corect,prin multimea de impostori si neica nimeni,vor fi mereu si oameni de certa valoare pentru tara. Asa a fost mereu,altfel nu se explica faptul ca mai existam ca romani. Noi ca populatie,suntem obositi,cu sperante decedate,asa ca,ramane ca potentatii sa faca cumva sa nu piara din lipsa popurului. Afara,toti stiu ca sunt p******e. Ramane ca totusi sa aiba grija sa mentina acest umil popor,sa nu-l anuleze,ca se anuleaza si pe ei.. Poporul? Doarme! Doarme si nu mai cere decat mici,bere,manele,cacaturi ieftine. Vrem o tara ca afara!
6
2
articol cu multe greseli unii dintre candidati nu erau la Limba si Literatura Romana, in tabel scrie altceva, inteleg ca e greu cu ortografia dar nu stim nici macar sa citim? Dar ce pretentii sa ai de la jurnalisti care nu stiu daca au luat Bac-ul ... asta nu scuza rezultatele profesorilor dar rade ciob de oala sparta.
12
0
Pretentii nemasurate fara sa le pese de realitate! Sa faca un schimb de experienta cu privatul si atunci sa vedem cine mai are tupeul sa ceara mariri salariale! Saracutii de ei!
9
8
Pai tocmai dasta,sa ishi poata justifica pregatirea submediocra,caci daca profesorul este tantalau cum poate sa fie elevul pe care il invata profesorul respectiv.
3
6
Profesorii și învățătorii, scuze
0
1
Profesori și învățători care au luat aceste note au beneficiat de măririle de salarii și au participat la grevă?
12
4
liste cu nume, nu cu coduri? greseala fantastica, ha,ha, ha!
6
4

REPLICA


LOTO

6/49
3861614329
5/49
2842529181
joker
17411423166