REPLICA ONLINE CONSTANTA

23.3° Constanța Sâm., 17 Aug. 2024
Anul XX Nr. 6824
23.3° Constanța Sâmbătă, 17 August 2024 Anul XX Nr. 6824
 

ICCJ dezbate contestaţia depusă de Dreapta Unită la decizia BEC de respingere a protocolului alianţei

ICCJ dezbate contestaţia depusă de Dreapta Unită la decizia BEC de respingere a protocolului alianţei

Victor ROTARU 19 martie 2024 | 08:29 468

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie va dezbate marţi contestaţia depusă de Alianţa Dreapta Unită la decizia Biroului Electoral Central de respingere a protocolului său de constituire.

ICCJ dezbate contestatia depusa de Dreapta Unita la decizia BEC de respingere a protocolului alianteiAlianța Dreapta Unită

Biroul Electoral Central a respins, duminică, protocolul de constituire a alianţei electorale "Dreapta Unită USR - PMP - Forţa Dreptei", la solicitarea reprezentantului PSD.

În esenţă, BEC a motivat respingerea protocolului prin faptul că, în Registrul partidelor politice, Cristian Diaconescu este cel care apare ca preşedinte al PMP, în timp ce protocolul de constituire a alianţei electorale a fost semnat de Eugen Tomac şi Ionuţ Simionca.

"Biroul Electoral Central va respinge protocolul de constituire a alianţei electorale dintre Partidul Uniunea Salvaţi România (USR), Partidul Mişcarea Populară (PMP) şi Partidul Forţa Dreptei cu denumirea 'Alianţa Dreaptă Unită USR-PMP-Forţa Dreptei', pentru următoarele motive: (...) Văzând menţiunile înscrise la poziţia numărul 62 din Registrul partidelor politice, preşedinte al Partidului Mişcarea Populară este Cristian Diaconescu, acesta fiind cel în drept să reprezinte PMP. Luând în considerare că, din partea PMP, protocolul de constituire a alianţa electorale 'Dreaptă Unită USR-PMP-Forţa Dreptei' a fost semnat de domnii Eugen Tomac şi Ionuţ Simionca, Biroul Electoral Central ia act de faptul că nici domnul Eugen Tomac şi nici domnul Ionuţ Simionca nu apar înscrişi în Registrul partidelor politice ca preşedinte al PMP. (...) În speţă, Biroul Electoral Central constată că se încalcă dispoziţiile art.144 lit.a) şi lit.c) din Statutul PMP, care dă dreptul preşedintelui să reprezinte partidul în relaţiile oficiale şi conduce negocierile politice purtate în numele partidului, inclusiv negocieri pentru încheierea de alianţe electorale", spune BEC.

Alianţa Dreapta Unită a depus luni la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie o contestaţie la decizia Biroului Electoral Central.

"Suntem într-o situaţie critică, iar astăzi pe umerii judecătorilor de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie stă viitorul democraţiei. Votul din BEC, la solicitarea PSD, este antidemocratic şi vizează excluderea Opoziţiei de pe buletinul de vot", a declarat preşedintele USR, Cătălin Drulă, într-un comunicat transmis luni AGERPRES.

El a reiterat că alianţa va continua "lupta pentru o Românie modernă, în ciuda blocajelor de la PSD şi PNL" şi că ţara "merită să scape de scumpiri, de taxe şi de jaful" din banii publici.

"Conform prevederilor legale, ICCJ trebuie să se pronunţe în termen de 24 ore. USR a mai trecut printr-o situaţie similară în 2019, când PSD-ul lui Liviu Dragnea a încercat scoaterea USR de pe buletinul de vot", se menţionează în comunicat.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
inaltei curti se afla numai iinfractori gen grebla nu te astepti la nimic.
2
0
Puciul lui Tomac pentru a prelua PMP nu a fost o lovitura antidemocratica ? Vreti ordine jucati cinstit ,publicati si hotararea judecatoreasca prin care se recunoaste ca Diaconescu este seful PMP
1
0

REPLICA



LOTO

6/49
20164714374
5/49
34336183913
joker
1452523620