REPLICA ONLINE CONSTANTA

32.7° Constanța Mar., 16 Iul. 2024
Anul XX Nr. 6792
32.7° Constanța Marți, 16 Iulie 2024 Anul XX Nr. 6792
 

ICCJ sesizează Curtea Constituţională în legătură cu legea pensiilor speciale

ICCJ sesizează Curtea Constituţională în legătură cu legea pensiilor speciale

A.F. 29 iunie 2023 | 17:50 1714

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a decis, joi, sesizarea Curţii Constituţionale a României în legătură cu Legea pentru modificarea şi completarea unor acte normative în domeniul pensiilor de serviciu, dar şi referitor la actul normativ privind creşterea vârstei de pensionare, au precizat surse judiciare.

ICCJ sesizeaza Curtea Constitutionala in legatura cu legea pensiilor speciale

Camera Deputaţilor a adoptat, miercuri, decizional, proiectul legii pensiilor speciale.

Au fost înregistrate 209 voturi "pentru", 27 "împotrivă" şi 17 abţineri.

Luni, Camera Deputaţilor adoptase acest proiect pentru a se reîntoarce la Senat pe motiv că mai multe amendamente aprobate "generau deosebiri majore de conţinut juridic" faţă de forma adoptată anterior de Camera superioară. Senatul a aprobat miercuri aceste amendamente, iar proiectul a fost adoptat în aceeaşi zi, decizional, de Camera Deputaţilor, scrie Agerpres.

Actul normativ vizează calcularea pensiilor de serviciu plecând de la vechimea în specialitate, reducerea procentului de calcul raportat la venitul obţinut şi alinierea stagiului de contributivitate minim la cel aplicat în sistemul public de pensii.

Proiectul se referă la pensiile speciale ale magistraţilor, militarilor, diplomaţilor, funcţionarilor parlamentari, personalului Curţii de Conturi, aeronautic.

Proiectul nu prevede desfiinţarea acestor pensii, ci trecerea treptată, eşalonată, la pensii pe bază de contributivitate până în 2043, a precizat preşedintele comisiei, Adrian Solomon (PSD).

Printre cele adoptate, procurorii şi judecătorii se vor putea pensiona până în 2028 în aceleaşi condiţii ca până acum, adică indiferent de vârstă, dacă au 25 de ani vechime, şi beneficiind de o pensie în cuantum de 80% din indemnizaţia brută şi sporurile din ultima lună de activitate. De aceleaşi condiţii de pensionare prevăzute de legile în vigoare vor beneficia şi pensionarii militari, în următorii cinci ani. Totodată, pensiile mai mari de 4.000 de lei net vor fi impozitate cu 15%. 

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
JUSTITIARII GRUP INFRACTIONAL ORGANIZAT,RUSINE bai nehalitilor.
1
0
vermusii au sarit ca arsi cu maxima celeritate in cazul asta. in alte cazuri stau dosarele zeci de ani pana se prescriu. balanta e legata la ochi iar justitia danseaza goala la bara.
11
1
Totul se calculează din net inca din 2017 luna septembrie, ardetii pe aia care au iesit inainte cu 115%, sa va vad civililor daca vi s-ar calcula pensia din net, aberația psd-ista, ce lupa mea de pensie ati mai lua, cârciumile vor da faliment, boschetarilor
6
1
Judecatorii sunt direct interesati ca aceasta lege sa nu treaca , si daca trece....va trece in alta forma ! Vor gasi ei o solutie ca sa nu le fie afectate conturile prea tare !
10
3
Mai bine judeca si sfatul batranilor care era pe vremuri decat astia care se lauda ca au nu stiu cati ani de scoala;atunci aia cu patru clase il intrebau pe hotul prins:"ai furat ma sau nu ai furat"la fel si cu shoferi care au intrat pe contrasens si au omorat oameni nevinovati,sau pe astia care au vandut active ale statului de miliarde cu cateva milioane,speciali astia sunt speciali pentru ca fac hoti,corupti,evazionisti fiscali,soferi criminali din culpa sau alti infractori scapati motivul principal pentru care a ajuns Romania de dupa 1990 in halul asta,caci daca nu este pedeapsa sau este cu suspendare sau foarte mica dece sa nu fure tot ce este de furat din tara asta fiecare cat poate de la hoti de buzunare la patroni evazionisti si corupti din institutiile statului centrale sau locale.
9
3
Integritatea, moralitatea, verticalitatea, cinstea si onoarea sistemului juridic sunt, din nou, stirbite de atitudinea suprema fata de ceilalti, ceilalti reprezentand cetatenii onesti care trudesc pentru un venit “indecent” si o pensie mizera. Criminali in libertate, dosare care treneaza de zeci de ani, corupti de milioane care ne tin lectii de moralitate, dreptate acordata banului. Chiar nu exagerati!? Puteti sa ne priviti in ochi fara sa rositi!? Daca da, inseamna ca nu mai avem nicio sansa ca natie. Special esti in activitate, dupa esti un cetatean, un oarecare om, un pensionar. De ce sunteti mai speciali decat multi altii care lucreaza in conditii mult mai speciale!? Rusine, rusine, rusine!!!
12
2
Intreaga natie asteapta sa ramaneti fara specialele nemuncite gunoaielor. Toti infractorii scapa prin prescriptie sau cu suspendare jeguri nenorocite.
16
2
Astia sunt marii rechini nu prea ai ce sa le faci..
12
2
Nu va este rusine deloc pentru sentintele pe care le dati ? Depun la dosar probe scrise, probe foto, aduc martori, sunt reprezentat de avocat si imi respingeti actiunea intr-un mod adacadabrant interpretand legile dupa cum vreti ? Directivele Uniunii Europene nu le luati in considerare si dati castig de cauza institutiei publice care mi-a produs un abuz si care nu a fost reprezentata in instanta depunand numai un inscris de cateva randuri ? Adica eu ca simplu cetatean nu trebuie sa am castig de cauza impotriva unei institutii publice ? Si vreti sa inchidem ochii la nenumaratele drepturi pe care le cereti: salarii de 20.000 lei, pensionare anticipata si pensii speciale ? Adica eu platesc taxe si impozite pentru „drepturile voastre” ca sa judecati stramb ? Dati-va demisia si lasati persoane cinstite si morale care sa judece. Mai corect se judeca pe timpul lui Stefan cel Mare.
21
3

REPLICA

LOTO

6/49
46143034444
5/49
2310722517
joker
43736234510