REPLICA ONLINE CONSTANTA

22.4° Constanța Sâm., 3 Aug. 2024
Anul XX Nr. 6810
22.4° Constanța Sâmbătă, 3 August 2024 Anul XX Nr. 6810
 

IGPR: Sesizare înaintată la DIICOT privind atacul informatic al site-urilor guvernamentale din România

IGPR: Sesizare înaintată la DIICOT privind atacul informatic al site-urilor guvernamentale din România

Replica API 1 mai 2022 | 22:28 312

Poliţiştii din DCCO - SCCI s-au sesizat din oficiu, vineri, cu privire la faptul că mai multe site-uri guvernamentale din România, precum şi site-ul unei instituţii financiare au fost ţintele unui atac informatic de tip "Distributed Denial of Service - DDOS".

"Acesta este un tip de atac informatic prin care atacatorul încearcă să facă imposibilă livrarea unui serviciu, prin împiedicarea accesului la respectivul serviciu. De regulă, aceste atacuri se realizează prin suprasolicitarea unui sistem informatic cu cereri de date, sistemul în cauză fiind în imposibilitatea de a livra serviciile pe care le oferea în mod normal. Din datele obţinute până în prezent, a rezultat faptul că atacurile informatice în cauză au fost revendicate de o grupare infracţională cunoscută în mediul online cu denumirea KillNet. Astfel, pe canalul aparţinând acestei grupări (killnet_official) de pe platforma Telegram a fost publicat un anunţ prin care sunt promovate atacurile DDOS în cauză", informează IGPR, într-un comunicat, scrie Agerpres.

Conform sursei citate, sesizarea a fost înaintată către DIICOT - Structura Centrală, în vederea efectuării de cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de perturbare a funcţionării sistemelor informatice, faptă prevăzută de art. 363 Cod penal, şi operaţiuni ilegale cu dispozitive sau programe informatice, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 365 Cod penal.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA



LOTO

6/49
4022312423
5/49
141310402232
joker
1229312768