REPLICA ONLINE CONSTANTA

21.4° Constanța Sâm., 10 Aug. 2024
Anul XX Nr. 6817
21.4° Constanța Sâmbătă, 10 August 2024 Anul XX Nr. 6817
 

Imagini de pe nava din Șantierul Midia, cu locul în care au murit patru oameni!

Imagini de pe nava din Șantierul Midia, cu locul în care au murit patru oameni!

Virgil STOIAN 10 august 2024 | 00:00 551

Au apărut primele imagini, după tragedia de joi, 8 august, de pe nava Amar Glyfada, pavilion Insulele Belize, aflată în reparații, la cheul Șantierului Naval Midia. Incendiul care s- ar fi fost declanșat de o scânteie produsă de  aparatura marinarilor care ar fi aprins reziduurile inflamabile dintr-un şanţ colector a lăsat în urmă dezastru și patru morți, găsiți în sala motoarelor. Reporterii Replica vă prezintă, în exclusivitate, imagini de la fața locului, atât cu una dintre victime, dar și cu zona unde s-a declanșat incendiul.

Imagini de pe nava din santierul Midia, cu locul in care au murit patru oameni!Una dintre victime

Incendiul, declanșat probabil de la o scânteie produsă de aparatura marinarilor, a provocat un fum dens, astfel că cele patru victime nu au avut nici o șansă. Cu toate că intervenția pompierilor a fost una promptă, temperatura atinsă în sala motoarelor a făcut imposibilă intervenția salvatorilor.

Imagini de pe nava din santierul Midia, cu locul in care au murit patru oameni!Sala motoarelor

Au fost deschise anchete

În urma incendiului mai multe instituții printre care  Poliția, Procuratura, Inspecţia Muncii și Garda de Mediu au deschis anchete pentru a afla care au fost cauzele exacte și în ce împrejurări a avut loc tragedia.

Imagini de pe nava din santierul Midia, cu locul in care au murit patru oameni!Urmele incendiului

Fără certificat GasFree

Potrivit informațiilor noastre, o eventuală cauză a incendiului ar putea fi lipsa certificatului de GasFree,  documentul ce era emis, de regulă, de către ANR pentru desfăşurarea în siguranţă a lucrărilor de reparaţii, dezmembrare şi/sau dezafectare, care certifică faptul că spaţiul inspectat al navei este liber de gaze inflamabile/nocive. Până de curând, ANR făcea o inspecție de GasFree la toate navele care veneau în porturile românești. Aceste nave erau inspectate de reprezentanții ANR de scurgeri de combustibil, amestecuri de uleiuri, substanțe inflamabile și altele. De două luni de zile însă, acest certificate nu mai este obligatoriu, ci doar la cererea armatorului.

Imagini de pe nava din santierul Midia, cu locul in care au murit patru oameni!Sigiliul pus de poliție

Rămâne de văzut ce vor constata anchetatorii și cine va suporta consecințele tragediei. Sau, dacă va plăti cineva pentru dezastrul de pe nava din Portul Midia!


Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Cat de nenorocit să fi Stoianele să pui foto cu așa ceva.mnezsii ma-tii de scursura umană.
0
0
Ultimile scursuri de jurnalisti ! Cum ma gunoaielor sa publicați asa ceva doar de dragul maruntilor pe care ii luati! Sa va fie rusine , gunoaie umane …
3
0
Sa va fie rusine. Nu aveti pic de empatie in voi, sunteti doar dupa vizualizari. Foame mare la rpl. Rusine!
5
0

REPLICA



LOTO

6/49
35128162337
5/49
22135243618
joker
36111623118