REPLICA ONLINE CONSTANTA

33.4° Constanța Mar., 16 Iul. 2024
Anul XX Nr. 6792
33.4° Constanța Marți, 16 Iulie 2024 Anul XX Nr. 6792
 

Imagini dezolante cu fostul cămin studențesc Energetic, ajuns o ruină. Video

Imagini dezolante cu fostul cămin studențesc Energetic, ajuns o ruină. Video

Maria ONICA 4 martie 2023 | 00:00 2611

Căminul studențesc care a găzduit, ani la rândul, sute de studenți, zace în paragină! Internatul dezafectat din spatele Liceului Tehnologic Energetic se află în posesia Serviciului Român de Informații de mai bine de 7 ani. Odată cu trecerea anilor, clădirea a fost dată uitării... deși este situată într-o zonă bună a orașului, la doi pași de Mamaia, pe un teren de 1.900 de metri pătrați. Iar imaginile dezolante vorbesc de la sine!

Imagini dezolante cu fostul camin studentesc Energetic, ajuns o ruina. Video
Printre cele mai vechi orașe din țară se numără și orașul Constanța. Conturat cu imaginea de ansamblu a clădirilor cu arhitectură vechi, Constanța mai găzduiește și construcții din anii '60 ce au fost uitate cu trecerea timpului. Printre acestea se numără și fostul cămin studențesc Energetic.

Imagini dezolante cu fostul camin studentesc Energetic, ajuns o ruina. Video
Clădirea cu trei etaje este situată între Delfinariu şi Pescărie, într-o zonă retrasă, în spatele Colegiului Tehnologic Energetic Constanţa, instituţie de care a aparţinut cu mulți ani în urmă. În anul 2001, căminul a intrat în posesia Universității Ovidius, pentru următorii 13 ani, în baza unui contract încheiat cu unitatea de învățământ.

Imagini dezolante cu fostul camin studentesc Energetic, ajuns o ruina. Video
Mii de studenți au fost cazați aici, chiar dacă, nici la acea vreme condițiile nu erau strălucite. Încăperile erau foarte mari, motiv pentru care, într-o cameră, erau cazați până la 8 studenți. La dușuri, nu existau uși, așa că studenții improvizau, folosind cearceafurile de pe paturi, care să țină loc de paravan.

Imagini dezolante cu fostul camin studentesc Energetic, ajuns o ruina. Video
Vremea a trecut, iar în 2014 s-a pus lacătul pe întreaga clădire. Un an mai târziu, clădirea a ajuns în posesia Serviciului Român de Informații, printr-o hotărâre de Consiliu Local.
 

Imagini dezolante cu fostul camin studentesc Energetic, ajuns o ruina. Video

După 7 ani, imobilul a ajuns să arate ca după bombardament. Gardul ruginit și buruienile crescute dau impresia unei imagini desprinse parcă din filmele de groază.

Video:

Clădirea fără geamuri și vopseaua scorojită de trecerea timpului contribuie la peisajul sumbru. Singurele forme de viață ce-și mai fac simțită prezența sunt păsările ce și-au făcut cuiburi pe acoperișul clădirii. Un loc care nu de mult găzduia zeci de suflete și era plin de viață, astăzi rămâne în amintirea studenților ce au trecut pe acolo.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Căminul studențesc a fost internat pt.liceul energetic pina 93 ,94.am locuit în acest internat când a fost dat în folosință în anul 1974.conditiile erau excelente,căldură apa calda de la centrala de peste bulevard.central aparținea de irec c-ta ,acum enel dar în paragina.dascsli serveau masa cu noi în cantina la prinz același feluri de mâncare.era director prof.moga ,demeter,vieru etc cu tot regretul nu-mi aduc aminte.am și eu o varsta
1
0
toata romania este distrusa si voi vorbiti de un bloc , flota nu mai e , industria nu mai e , scoala nu mai e .
1
0
ce ti se da moca, nu este muncit. pacat de faptul ca traditia invatamintului energetic a scazut. aici veneau copii de la tara sa invete meserie si au ramas in cta. dar sri e mai important ca un liceu, ca oamenii care produceau.
4
0
În acest internat stăteau elevii care veneau din alte localități sa învețe o meserie. Liceul avea școala de maiștrii și școala profesională. Era renumit. Acum, unde erau atelierele s-au făcut restaurante, școala profesională nu mai e pentru ca liceul e obligatoriu, iar adolescenții învață meserie de la Becali și Crudu
9
0
Prin anii 70 pe vremea când era Liceu Energetic, adică liceu și se făcea școală erau profesori de top: Vieru, Saganai, Gheorghe etc. La căminul liceului erau cazați elevi din județele Constanța, Tulcea, Ialomița, Brăila care ulterior absolvind liceul au ajuns....... oameni. Au făcut cinste învățământului. Acum, observam ca de 9 ani, aceasta tara a regresat în toate domeniile iar lozinca"Romania educata" a pus lacăt învățământului romanesc. Asa se întâmplă când înaintea exercitării dreptului la vot nu te gândești, bine!
15
0

REPLICA

LOTO

6/49
46143034444
5/49
2310722517
joker
43736234510