REPLICA ONLINE CONSTANTA

33.4° ConstanÈ›a Mar., 16 Iul. 2024
Anul XX Nr. 6792
33.4° ConstanÈ›a MarÈ›i, 16 Iulie 2024 Anul XX Nr. 6792
 

Imagini dramatice! Mașină scufundată în nămol, la Horia. Video

Imagini dramatice! Mașină scufundată în nămol, la Horia. Video

Victor ROTARU 27 iulie 2023 | 13:35 3979

Militarii din cadrul ISU Delta au fost solicitaÈ›i să intervină joi, 27 iulie, în zona localității Horia, judeÈ›ul Tulcea, pe DN 22D, acolo unde mai multe maÈ™ini au fost luate de viitură. 

Imagini dramatice! Masina scufundata in namol, la Horia. Video

La fața locului au intervenit două autospeciale de stingere cu apă și spumă și o autospecială de descarcerare.

Video:

Potrivit primelor informaÈ›ii, patru persoane au fost evacuate dintr-un autoturism luat de viitură È™i oprit într-un copac pe marginea drumului, trei persoane evacuate de pe o insuliță formată în urma viiturii, iar alte două persoane recuperate de pe marginea drumului È™i transportate în siguranță într-o zonă ferită de inundaÈ›ii. Trei autoturisme au fost afectate de viitură, una din ele fiind deplasată în interiorul localității.

Video:

"Echipajele operative ale  DetaÈ™amentului de Pompieri Tulcea È™i ale serviciului voluntar pentru situaÈ›ii de urgență intervin pe drumul naÈ›ional DN22D, în zona localități Horia, pentru evacuarea persoanelor rămase blocate în maÈ™ini, din cauza apei adunată pe carosabil.  

Pentru optimizarea misiunii de salvare, forÈ›ele din teren au fost suplimentate cu personal È™i tehnică specifică de intervenÈ›ie, astfel încât persoanele aflate în dificultate sa fie recuperate în siguranță din calea apelor. 

La acest moment, 9 persoane  au fost recuperate de pompieri, după cum urmează: 4 persoane dintr-un autoturism luat de viitură È™i oprit într-un copac pe marginea drumului; 3 persoane rămase pe o insulă  formată în urma viiturii; 2 persoane aflate pe marginea drumului

Pentru protecÈ›ia comunităților din localitățile Horia, Izvoarele, Nalbant, Cerna, Ciucurova È™i Măcin, vizate de vremea nefavorabila, la nivelul judeÈ›ului Tulcea a fost transmis un mesaj de avertizare prin intermediul sistemului Ro- Alert.", au transmis reprezentanÈ›ii Inspectoratului General pentru SituaÈ›ii de Urgență. 

Video:

Ce spune ISU Delta despre intervențiile de la Horia

„În jurul orei 11:30, prin apel la numărul unic de urgență 112, Dispeceratul integrat ISU - SAJ - SMURD, a fost anunÈ›at despre o viitură pe drumul naÈ›ional 22 D pe raza localității Horia care a surprins mai multe autoturisme. 

La faÈ›a locului au fost direcÈ›ionate trei autospeciale de stingere cu apă È™i spumă din cadrul DetaÈ™amentului de Pompieri Tulcea, o autospecială de transport victime multiple È™i o autospecială pentru descarcerare, iar din cadrul SecÈ›iei de Pompieri Măcin două autospeciale cu un total de 29 de subofiÈ›eri È™i 3 ofiÈ›eri. 

Imagini dramatice! Masina scufundata in namol, la Horia. Video

În timpul misiunii au fost recuperate de către pompierii tulceni 10 persoane, din care patru au fost evacuate dintr-un autoturism luat de viitură È™i blocat într-un copac, trei persoane care s-au refugiat pe un mal de pământ, două persoane care s-au refugiat pe marginea drumului într-o zonă puÈ›in mai înaltă, iar a 10-a persoană identificată de către echipa de căutare salvare. Toate persoanele au fost preluate în siguranță È™i duse la primăria din localitate. 

În acest moment misiunea este în dinamică iar echipa de căutare salvare face cercetări în teren pentru evaluarea situaÈ›iei. 

În sprijinul pompierilor Inspectoratului pentru SituaÈ›ii de Urgență Delta judeÈ›ului Tulcea au intervenit È™i reprezentanÈ›ii primăriei Horia, IPJ TULCEA È™i echipaje de la Drumurile NaÈ›ionale. Misiunea este in dinamică.

Video:

 

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
46143034444
5/49
2310722517
joker
43736234510