REPLICA ONLINE CONSTANTA

30.2° Constanța Sâm., 27 Iul. 2024
Anul XX Nr. 6803
30.2° Constanța Sâmbătă, 27 Iulie 2024 Anul XX Nr. 6803
 

Imagini exclusive cu salvarea turistei din Republica Moldova din apele mării. Video

Imagini exclusive cu salvarea turistei din Republica Moldova din apele mării. Video

Victor ROTARU 11 iulie 2024 | 00:00 3534

Sezonul estival a început în forță, iar litoralul românesc a fost luat cu asalt de către miile de turiști, plajele fiind pline până la refuz. Chiar dacă pe litoral este plin de salvamari care veghează turiștii care se aventurează prea mult în apele învolburate ale mării, aceștia sunt depășiți numeric, fiind chiar situații în care oamenii se aventurează chiar și la miezul nopții în mare. Astfel, marți, 9 iunie, în Stațiunea Neptun, în jurul orei 23:00, o femeie din Republica Moldova a fost cât pe ce să moară înecată după ce a intrat în mare, cu toate că valurile erau puternice și nu știa să înoate. Aceasta a fost scoasă la mal de către un salvamar și de către scafandrii de la ISU Dobrogea care erau în zonă pentru căutarea unei alte persoane dispărute în mare în aceeași zi.

Imagini exclusive cu salvarea turistei din Republica Moldova din apele marii. Video

Sezonul estival a adus pe litoralul românesc zeci de mi de oameni care profită de vremea bună de afară pentru a face plajă. Chiar dacă plajele sunt pline de salvamari, aceștia sunt depășiți numeric, încercând să facă față în orice condiții. Astfel, pe plaja din Neptun, în zona „Steaguri”, marți și miercuri, 9 respectiv 10 iulie, un bărbat s-a înecat, iar alte 4 persoane au fost salvate în ultimul moment de la înec.

Imagini exclusive cu salvarea turistei din Republica Moldova din apele marii. Video

Borteș: „Stăm 24/24? Sau ne luăm salvamar personal?”

Între cele 4 persoane salvate de la înec s-a aflat și o tânără de 18 ani, din Republica Moldova, care s-a aventurat în apele învolburate ale mării în jurul orei 23:00, cu toate că nu știa să înoate: „Marți, la 11 noaptea, o puștoaică de 18 ani a fost salvată de către salvamarul nostru împreună cu cei de la ISU Dobrogea. Ce căuta ea la ora 11:00 în mare cu apa asta agitată? Programul nostru se termină la 19:00, 19:30 cu bunăvoință, dar ce se întâmplă după această oră nu ni se poate imputa nouă. Pai ce să facem? Stăm 24/24? Sau ne luăm salvamar personal?” a declarat pentru Replica, Vasile Borțeș, șeful salvamarilor din sudul litoralului.  

Imagini exclusive cu salvarea turistei din Republica Moldova din apele marii. Video

Sunt gropi de 4-6 metri adâncime în apropiere de mal

O cauză a numărului mare de incidente din zona Neptun este nisiparea plajei din acea zonă care abia s-a încheiat, fiind gropi chiar și de 6 metri în apropiere de mal: „Abia luni s-a terminat nisiparea acolo. Sunt niște gropi pe care nu avem cum să le știm. De la apă de 60 de cm te duci într-un hău de 4-5 metri adâncime. Au făcut nisiparea când nu trebuia. Sunt gropi largi de 12 metri, lungi de 60 de metri și adânci între 4 și 6 metri. Noi am pus steag de avertizare, am pus balize, avem oameni pregătiți acolo, salvamarii, avem mesaje că este pericol de înec, dar mai mult de atât ce putem să facem? Și turiștii sunt dezamăgiți de faptul că în loc să meargă în dreptul hotelului la care a fost arondat, ei se trezesc că trebuie să meargă nu știu pe unde. Și ei intră în apă și se duc la fund, ce să facem? Care știe să înoate scapă, care nu, din păcate cum a fost băiatul acela din Mangalia de marți seara”, a încheiat Vasile Borteș.

Video:

.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
De ce nu se iau masuri acum ca sant spexialistii qcolo ? Digul de la Neptun este o p******a nu protejeaza nici plaja nici turistii de furtuna ...practic au facut mai mult rau ....trebuiau sa plece cu digul de la capat in dreapta inca 150 de metri sa rupa curentul cum au facut la Venus ,CapAurora...domn ministru se mai pot lua masuri i ca cat mai este constructorul in zona
0
1
Apele armane au distrus si plajele si omoara oameni, s-au inecat cu zecile in ultimii doi ani !
5
1
Ionuț este seful lui stefan
0
0
Cosmin este isteț
0
0
Tre penetrati anal adînc f adînc și lăsați sa merge inapoi in apa.
3
4

REPLICA



LOTO

6/49
4219716334
5/49
91935222527
joker
51729436