REPLICA ONLINE CONSTANTA

30.1° Constanța Sâm., 17 Aug. 2024
Anul XX Nr. 6824
30.1° Constanța Sâmbătă, 17 August 2024 Anul XX Nr. 6824
 

IMOBILUL de pe Mamaia, DEȚINUT de turcii VURAL, ar putea fi DEMOLAT!

IMOBILUL de pe Mamaia, DEȚINUT de turcii VURAL, ar putea fi DEMOLAT!

Replica API 11 ianuarie 2021 | 19:20 7287

Black Sea Estate SRL, deținută de Vural Ugur și Vural Haci, din Turcia, a inițiat, în trecut un PUD pentru un imobil cu 7 etaje de pe bulevardul Mamaia. Hotărârea care a stat la baza documentației ar putea fi anulată, după ce s-au descoperit mai multe nereguli în PUD.

Magistrații au în atenție un dosar ce vizează anularea hotărârii de consiliu care a stat la baza aprobării Planului Urbanistic Zonal pentru amplasamentul delimitat de str. Grozeşti, B-dul Mamaia, str. Oneşti şi str. Unirii în vederea construirii a două imobile cu regim de înălţime P+6-7E, respectiv P+3E. PUD-ul a fost elaborat în 2017 și aprobat de consilierii locali, un an mai târziu, prin HCLM 120/23.03.2018. Iată însă că s-au descoperit nereguli în documentul care a stat la baza construcției.

Ce nereguli au fost ”strecurate” în PUD

Un prim aspect ar fi faptul că terenul situat situat pe bulevardul Mamaia 226 face parte dintr-o zona deja reglementată prin PUZ aprobat prin HCLM Constanta nr. 279/2016, documentație urbanistică ce permite următoarele destinații ale imobilelor: locuințe în proprietate și locuințe sociale, cu parterul și eventual etajele inferioare destinate funcțiunilor comerciale și serviciilor diverse, etc, în timp ce PUD-ul aprobă o destinație constând strict în "imobil cu funcțiunea de birouri. Mai mult, PUZ-ul preexistent reglementează deja indicatorii urbanistici maximi aprobați, respectiv: regimul de înălțime maxim: D+P+5-6E - 31m la cornișă; POT maxim 70% si CUT maxim 4., în timp ce PUD-ul aprobat prin HCLM modifică indicatorii urbanistici aprobați prin PUZ, după cum urmează: regimul de înălțime maxim-. P+5-6E ( 27 m); POT maxim 45% și CUT maxim 3. Totodată, PUD-ul ar fi fost aprobat în ciuda votului nefavorabil a Comisiei de Specialitate nr. 2 - de Organizare și Dezvoltare Urbanistică, Realizarea Lucrărilor Publice, Protecția Mediului înconjurător, Conservarea Monumentelor Istorice și de Arhitectura din cadrul Consiliului Local.

Acțiunea a fost depusă la Curtea de Apel Constanța, pe 7 ianuarie a.c.și se află în faza de apel. Anul trecut, Tribunalul a respins acțiunea formulată de Constanța Altfel.

Constănțenii, nemulțumiți că nu s-au luat măsurile de protecție

Un constănțean sesiza, în urmă cu câteva luni, nerespectarea măsurilor de protecție a mediului pentru șantierul situat la adresa Bd. Mamaia Nr. 226. ”Nu au plasă de protecție pentru clădire și toate reziduurile rezultată de la tăierea blocurilor de BCA sunt pe mașina mea parcată în fața blocului. Când au avut turnări, săptămânile trecute, nu au anunțat și, pentru că a plesnit furtunul de la pompa de beton, toată mașina a fost acoperită cu stropi de beton”, s-a plâns șoferul.

Black Sea Estate SRL a luat fiinţă în anul 2016 și are Firma are sediul social în Constanța, pe strada I.L. Caragiale. Societatea este deținută de Haci Vural, cu 95 % din acțiuni, și Vural Ugur, cu 5 % din acțiuni, ambii din Turcia. Black Sea Estate SRL se ocupă de lucrări de construcţie a clădirilor rezidenţiale şi nerezidenţiale.

Mirela PASCAL

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Sa fie darmat urgent vrem dreptate
2
1
primaria nu este in stare sa dea jos panourile de parcare cu SMS. Da ditamai cladirea.
3
1
Pai futu l in gura de sofer, daca stia dobitocul ca se lucreaza de ce mortii masii mai parca langa cladire idiotul
2
2
e paravan firma aia tot makidoni de tulcea sunt credeti ca e coicidenta ca sunt langa cambela si gudu? ia mai documentativa
5
2
cum de ati uitat comentruile doar va sunt sponsori la reclame .pina diseara va asigur k se va sterge ori stire or comenturile suspendate .cu 13:02 normal k nu ati vazut vrun bloc in constanta darimat
4
1
Hai sa o vedem si pe asta.Fac pariu cu oricine ca nu se v-a demola nimic.Sunt doar valuri la care unii pun botul.Vrajeala cat cuprinde!
11
2
Cine spune ca opelu e masina proasta este el prost
4
2
terasei rumen de pe unirii colt cu str casin care ocupa abuziv terenul si nu detine autorizatie de functionare, d-le primar ?
10
0
CU DEMOLAREA TERASELOR DE LA ANTURAJ, MIO SI ZORILE S-A MAI AUZIT CEVA ? INTREB PENTRU UN PRIETEN
11
1
Stima ,Chitac ! Bravo Primaria Constanta.Dati cu ei de pamant ,mama lor de nemernici ! Astia sunt dezvoltatorii lui paeste, clientii lui Mazare mosteniti de Fagadau.Stima ,Chitac !
16
5
Astea se intampla din cauza lacomiei celor care dau autorizatii. Straini fac ce vor ei in Romania. Ia duceti-va boi in Turcia si apucati-va de constructii. Hmmmm, nu aveti sanse.
14
2
Cine vrea demolari sa stie ca exista gloante. Voi credeti ca demolati cladirea omului si el doarme linistit?
2
18
Jos cu betoanele ilegale, foarte bine, continuati !!!
17
0
Ce faci Sarafu, n-ai somn? Te-ai trezit sa mai pui niste aracet in branza? Zilele trecute, cand erai subiect de discutie, taceai ca un kkt in iarba!
8
1
Gata s-a terminat campania. Au ajuns chitac primar si ovanes city manager. Ne-am saturat de stiri de cu demolari si presiuni pe justitie. Sa se faca si ceva constructiv se poate? Sau ducem constanta la nivel de Eforie?
12
7
Nu va mai saturati de stiri de genul asta? Incitati lumea la rautate, idiotilor.
15
9
Un INCOMPETENT!
9
4
Blestemat sa fi animal jegos ! Ai dat pe spagi autorizatii cui ai vrut ! O scarba umana - Un corupt un mincinos in Puscarie cu tine Faga ... averea confiscata ! Curand !
21
2
Mokane muye mokanes tzigoina atarnatori
10
10
ii controleza pe aia care nu au mai cotizat sau nu s e inteleg la valoarea spagii...hai mars in kkt ,ca toate cocioabele din cta care le spun pompos ,residence ,sunt de tot rahatul..
13
3
Mai sunt vreo 20 de blocuri,hoteluri,vile ,casute s.a.m.d.,controlate de machidoni,asezate strategic la ficare colt de strada sau intersectie pe b-dul mamaia de la trandafirul spre mamaia....ia faceti controale....toate au respectat puzul,pudul,cudul etc....dealtfel controlatile pe toate din c-ta pana in mamaia....zic si eu....
30
4

REPLICA



LOTO

6/49
20164714374
5/49
34336183913
joker
1452523620