REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.6° Constanța Joi, 10 Oct. 2024
Anul XX Nr. 6878
16.6° Constanța Joi, 10 Octombrie 2024 Anul XX Nr. 6878
 

În atenția ANAF! O florărie din fața Gării face evaziune fiscală prin Revolut! Video

În atenția ANAF! O florărie din fața Gării face evaziune fiscală prin Revolut! Video

Ricardo DRAGOMIR 10 octombrie 2024 | 00:00 611

În plină eră digitală, comerțul online a devenit o normalitate, dar cine s-ar fi gândit că și o florărie din zona Gării Constanța s-ar putea adapta, folosind metode moderne? Însă inovația nu vine fără un iz de controversă. Clienții care vor să achiziționeze un buchet de flori sunt nevoiți să trimită banii patroanei, printr-un număr de telefon, asociat unui cont de Revolut, oferit chiar de florăreasă. Contactată pentru un punct de vedere în legătură cu ceea ce se întâmplă, Elena Istrate a devenit agresivă și a refuzat să ofere explicații. 

in atentia ANAF! O florarie din fata Garii face evaziune fiscala prin Revolut! Video

Într-o economie în care digitalizarea a intrat puternic în micile afaceri, florăria din Gară, care este acolo de când lumea și pământul, pare să se ferească de lege. Ceea ce surprinde este că metoda de plată oferită de o florăreasă nu este complet transparentă din punct de vedere fiscal.

in atentia ANAF! O florarie din fata Garii face evaziune fiscala prin Revolut! Video

La achiziționarea unui buchet de flori, unii clienți mai primesc un număr de telefon pe care să trimită banii prin Revolut, însă fără ca aceștia să primească un bon fiscal care să dovedească vânzarea.

Video:

Numărul de telefon pentru plată aparține „patroanei” Elena Istrate, care, deși nu era la fața locului, coordonează afacerea de la distanță. Întrebată de către client de motivul pentru care nu funcționează POS-ul, florăreasa a explicat că o să meargă bărbatul patroanei să vadă care e problema.

in atentia ANAF! O florarie din fata Garii face evaziune fiscala prin Revolut! Video

Încercarea de a o contacta pe patroană pentru a clarifica situația nu a adus lumină, ci mai degrabă a pus gaz pe foc. Elena Istrate nu a fost deschisă la dialog, devenind agresivă și refuzând să ofere explicații despre neeliberarea bonului fiscal.

Video:

.

in atentia ANAF! O florarie din fata Garii face evaziune fiscala prin Revolut! Video

Haideți doamnă. Aveți chef de glume ? Voi chiar glumiți cu mine... nu vă e așa puțin rușine ? La revedere!”: a exclamat patroana Elena Istrate. Atitudinea ei ridică întrebări despre cât de legal funcționează afacerea și dacă nu cumva „metoda Revolut” este o cale de a evita impozitarea corectă.

 

in atentia ANAF! O florarie din fata Garii face evaziune fiscala prin Revolut! Video

Elena Istrate a devenit din ce în ce mai agresivă, începând să folosească un limbaj vulgar: „Mă întrerupi? Vai, dar tu știi ce fac eu acuma ? Eu mă și f... în același timp. Au, au, au, au. Așa mă f... eu, da?”. După amenințările adresate, „patroana” s-a scăpat și a recunoscut că vânzătoarea din filmare nu este de fapt angajată: „Aia nu-i vânzătoare, ai înțeles?”. Întrebată dacă femeia este angajată sau lucrează la negru, Elena Istrate a folosit din nou un limbaj suburban: „Dar te f..e pe tine grija?”.

De câte ori trebuie să fie prinsă până se va opri?

În după-amiaza zilei de 14 februarie 2023, de Ziua Îndrăgostiților, reporterii Replica au vrut să cumpere un buchet de ghiocei, la prețul de 5 lei. Aceștia i-au întins florăresei banii, și, în timp ce așteptau restul, au cerut și bonul fiscal. Răspunsul florăresei a fost cel puțin neașteptat. Ea a afirmat: „Nu avem la ghiocei bon că sunt din pământ și nu ne dă nimeni bon fiscal”, în timp ce le înapoia banii.

Angajatul minune al firmei

Potrivit informațiilor noastre, Cristilena Floris SRL este controlată de Florin Istrate, probabil soțul Elenei. Pe anul fiscal 2023, societatea a raportat  o cifră de afaceri de 176.900 lei, în creștere față de anii precedenți. Cu toate acestea, compania a reușit să obțină un profit net de 31.906 lei, cu datorii în valoare de 113.477 lei, însă cu un singur angajat.

Ca orice firmă care comercializează un bun, și florăriile ar trebui să se conformeze, însă, în acest caz, „patroana” Istrate a reușit să fenteze legile și să nu plătească impozitul cuvenit.

Video:

.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Ce m a enervat mahalagioaica. Ce ziceti baieti ii facem o vizita sa se invete minte sa nu mai ameninte copii?
2
1
Ce i as vira si eu niste pumnisori in bujori
1
1
c***i c***e
1
0
prezentati magariile primarului CHITZI, cum da el milioane de euro din banii publici pe beculete unor firme de a casei, prezentati jafurile celor de la Ciolan si acum v ati apucat de magarii gen? Nu v a spus cate buchete de flori da in stanga si in dreapta atentie? asa, ca pe langa o amenda data degeaba mai trb sa dea si o atentie gen... rusine r*****a... daca babii publici erau cheltuiti corect va intelegea, S a donat 1 MILIARD de euro Ucrainei, DONATIE din partea lui psd si pnl... aia paguba
6
1

REPLICA


LOTO

6/49
3153042226
5/49
1113510417
joker
15424182817