REPLICA ONLINE CONSTANTA

23.8° Constanța Mar., 6 Aug. 2024
Anul XX Nr. 6813
23.8° Constanța Marți, 6 August 2024 Anul XX Nr. 6813
 

În ciuda BÂRFELOR, arh. șef DAN LEU NU PLEACĂ din PRIMĂRIA CONSTANȚA!

În ciuda BÂRFELOR, arh. șef DAN LEU NU PLEACĂ din PRIMĂRIA CONSTANȚA!

Replica API 11 ianuarie 2022 | 00:25 9708

În ultima perioadă, arhitectul șef al municipiului Constanța, Dan Leu, s-a aflat în atenția opiniei publice, mai ales după ce la conducerea Direcției de Patrimoniu a venit, prin concurs, Adrian Răzvan Calotă. S-a tot zvonit, inclusiv în rândul funcționarilor din Primăria Constanța, că arhitectul și-ar fi dat demisia, în urma unor neînțelegeri cu city managerul Felicia Ovanesian și că poziția sa ar urma să-i fie ”suflată” de proaspătul șef de la Patrimoniu. Arhitectul Dan Leu a demontat, pentru Replica, toate informațiile aruncate în spaţiul public la adresa sa și spune că are o relație excelentă, atât cu city managerul, cât și cu al său coleg, tot arhitect, Adrian Calotă, și îi liniștește pe toți cei care nu pot dormi de grija lui: „Nu mi-am dat demisia”, a spus Leu.

Dan Leu

De mai bine de un an de zile, Dan Leu se ocupă de tot ceea ce ține Urbanism, în Primăria Constanța. Conduce direcția din noiembrie 2020 și nu a ieșit, de atunci, niciodată în fața presei. De aproximativ o lună, câțiva binevoitori îl tot ”demit” pe Leu, mai ales după venirea lui Adrian Calotă la Direcția de Patrimoniu. Gurile rele spun că acesta din urmă, și el arhitect de meserie, ar urma să-i ia locul, iar Felicia Ovanesian și-ar fi pus grav amprenta pe decizia lui Leu de aș fi dat demisia din funcția de arhitect șef.

Leu: Nu mi-am depus demisia!

Contactat pentru a lămuri situația, arhitectul șef al municipiului Constanța, Dan Leu, ne-a declarat că nu și-a depus demisia și nici nu o va face, doar dacă superiorul său, în speță primarul Vergil Chițac, i-o va cere. Dar nu se pune problema. ”Povestea cu demisia poate veni dintr-o singură direcție: la cererea superiorului meu, respectiv Vergil Chițac, iar acest lucru nu s-a întâmplat. Cineva se joacă cu o pensulă și o găletușă de vopsea, nu știu de unde au pornit toate informațiile acestea și dacă din interiorul primăriei. Am preocupare 0 pentru acest subiect. Nu mi-am dat demisia”, a spus Leu, pentru Replica.

Dan Leu: Am o relație excelentă cu Felicia Ovanesian!

Întrebat dacă are discuții contradictorii cu Felicia Ovanesian, acesta a declarat că are o relație excelentă cu city managerul. ”Nu știu cât de bine merg lucrurile, acest lucru îl pot spune superiorii mei. La Eforie, am fost arhitect 15 ani, unii spuneau că nu stau nici 6 luni. Cu doamna Felicia Ovanesian mă înțeleg excelent, așa cum se întâmplă și cu ceilalți colegi. Sunt într-o funcție publică, mă feresc să am abordări personale”, a mai spus Leu. Cât despre noul director de la Patrimoniu, Adrian Calotă, arhitectul șef a declarat : ”Ne înțelegem foarte bine, ne cunoaștem.

Felicia Ovanesin

De ce ies avizele greu de la Direcția de Urbanism?

Dar de ce merg lucrurile greu la Direcția de Urbanism, mai ales la capitolul emitere autorizații ? Leu a declarat că motivul principal este deficitul de personal. ”Există un circuit al documentelor, circuit care este public. La nivelul Serviciului care se ocupă de analiza documentelor este evidentă insuficiența personalului, avem o criză de personal. Am inițiat concursuri, dar nu se prezintă nimeni. Poate pentru că găsesc acest serviciu mai puțin ofertant sau nu știu ce presupune lucrul acesta”, a explicat Dan Leu.

Foto: Dan Leu și șeful RAEDPP, Teo Hira, la un eveniment

Aceste fiind spuse, toată lume poate sta liniștită, cu Dan Leu la conducerea Direcției de Urbanism. Până la proba contrarie, îl credem pe cuvânt.

Mirela PASCAL

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
distinguished member of p******a Club
0
0

REPLICA



LOTO

6/49
9322182036
5/49
169403822
joker
3542312303