REPLICA ONLINE CONSTANTA

33.4° Constanța Mar., 16 Iul. 2024
Anul XX Nr. 6792
33.4° Constanța Marți, 16 Iulie 2024 Anul XX Nr. 6792
 

În comuna Tuzla s-a dat startul proiectului pentru creșterea independenței energetice

În comuna Tuzla s-a dat startul proiectului pentru creșterea independenței energetice

Ana Maria LIPAN 5 mai 2023 | 11:52 145

Ministerul Investiţiilor şi Proiectelor Europene a dat recent startul unui apel de proiecte în valoare de 250 de milioane de euro destinat autorităţilor publice locale, pentru investiţii în echipamente şi utilaje care să vizeze obţinerea independenţei energetice. În total, autorităţile locale vor avea la dispoziţie 500 de milioane de euro pentru sprijinirea investiţiilor în capacităţi de producere a energiei din surse regenerabile, atât pentru consum propriu cât şi pentru comercializare, spune instituţia. Comuna Tuzla este una dintre beneficiarele acestui proiect, care urmează să fie implementat la nivelul mai multor clădiri.

in comuna Tuzla s-a dat startul proiectului pentru cresterea independentei energetice

"Avem în desfășurare prin Programul Operațional Infrastructură Mare proiectul: Utilizarea energiei din surse regenerabile la nivelul autorităților publice locale - Măsuri pentru sprijinirea investițiilor în capacități de producere energie din surse regenerabile pentru consum propriu la nivelul autorităților publice locale. Prin implementarea acestui proiect se urmărește creșterea nivelului de independență energetică pentru următoarea clădiri: Școala Gimnazială Tuzla; Școala mică; Grădinița nr. 1; Grădinița Piticot; Centrul pentru Tineret "Ion Creangă"; Primăria Tuzla.

in comuna Tuzla s-a dat startul proiectului pentru cresterea independentei energetice
Proiectul are în vedere clădirile cu un consum ridicat de energie electrică, astfel că prin echiparea acestor clădiri cu sisteme fotovoltaice pentru producerea energiei electrice din surse regenerabile vor fi realizate importante economii. În plus, realizarea acestei investiții va duce la o scădere a emisiilor de gaze cu efect de seră prin producerea energiei din surse regenerabile. Prin acest proiect se aduce un aport la planul național de energie și climă prin realizarea unor capacități de producere a energiei la nivelul autorității publice locale din surse regenerabile. Realizarea proiectului va aduce atât beneficii în reducerea costurilor cu energia electrică pentru UAT, cât și beneficii pentru mediul înconjurător, respectiv reducerea cantităților de emisii de CO2 generate de fluxul de consum de energie electrică."
, a transmis primarul Reșit Taner.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
46143034444
5/49
2310722517
joker
43736234510