REPLICA ONLINE CONSTANTA

18.4° Constanța Joi, 8 Aug. 2024
Anul XX Nr. 6815
18.4° Constanța Joi, 8 August 2024 Anul XX Nr. 6815
 

În Constanța, șoferii au început să conducă cum vor ei! Video

În Constanța, șoferii au început să conducă cum vor ei! Video

D.R. 8 august 2024 | 00:00 324

Linia continuă reprezintă o problemă pentru șoferii orașului Constanța! În zona Palatului Copiilor, 7 august, un conducător a încălcat codul rutier prin depășirea liniei continue pentru a tăia coada de așteptare la MC Drive Through. Această dilemă este tot mai des întâlnită în trafic, deoarece lipsa de răbdare a șoferilor și problemele care persistă în cadrul aglomerației, accentuează nevoia de vigilență a agenților de trafic, dar și a celorlalți participanți la trafic. Legea este făcută pentru a fi respectată, însă pentru unii, aceste reguli nu se aplică.

in Constanta, soferii au inceput sa conduca cum vor ei! VideoMomentul în care șoferul taie linia continuă

Șoferul mașinii care a efectuat manevra de depășire,  din zona Delfinariului, în data de 7 august, a scăpat basma curată, fugind de la fața locului și punând în pericol și alți participanți la trafic. Fapta comisă nu este permisă în Codul Rutier, art. 120, deoarece vizibilitatea, spațiul de desfășurare și marcajele rutiere nu permiteau singura excepție de la regulă.
În videoclipul prezentat se poate vedea coada imensă de mașini, dar și manevra pe care șoferul o execută în trafic, schimbarea benzii de mers, tăierea liniei continue într-o zonă pietonală, apropiată de un semafor, unde traficul este intens și deseori, periculos.

in Constanta, soferii au inceput sa conduca cum vor ei! Video

Poate rămâne fără permis de conducere

Conform art. 120, din Codul Rutier: “i) când pentru efectuarea manevrei se încalcă marcajul continuu, simplu sau dublu, care desparte sensurile de mers, iar autovehiculul circulă, chiar şi parţial, pe sensul opus, ori se încalcă marcajul care delimitează spaţiul de interzicere; “. Această faptă poate fi  pedepsită prin adăugarea a 2 puncte de penalizare pe carnetul de conducere și acordarea unei amenzi.

Din ce în ce mai mulți șoferi conduc după propriile reguli, mizând pe faptul că nu îi vede nimeni. Unii dintre ei par că au uitat ce au învățat la școala de conducere și nu realizează că pot produce adevărate tragedii în trafic.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA



LOTO

6/49
9322182036
5/49
169403822
joker
3542312303