REPLICA ONLINE CONSTANTA

24.4° Constanța Mar., 30 Iul. 2024
Anul XX Nr. 6806
24.4° Constanța Marți, 30 Iulie 2024 Anul XX Nr. 6806
 

În gara Constanța biletele de tren trebuie cumpărate cu o lună înainte, ca să nu rămâi p-aici. Video

În gara Constanța biletele de tren trebuie cumpărate cu o lună înainte, ca să nu rămâi p-aici. Video

Andreea VLAICU 30 iulie 2024 | 00:00 412

CFR Călători continuă să ne surprindă! Din păcate, nu într-un mod plăcut... Plecând de la condițiile de călătoriile, continuând cu defecțiunile de pe traseu și stat ore în șir, în câmp, pe caniculă, compania are probleme, mai nou, și cu comunicarea. Nu mai sunt locuri disponibile la trenurile InterRegio sau Regio, însă nu își anunță călătorii decât în momentul în care acești ajung la ghișee, pentru a cumpăra bilete. Luni, 29 iulie a.c., mai mulți turiști au rămas „captivi” pe litoral, după ce s-au trezit că nu mai erau bilete disponibile, cu toate că pe site-ul oficial existau. O soluție ar fi călătoria cu „râșnițele” personale, fără aer condiționat, însă nimeni nu s-a înghesuit să cumpere loc la aceste trenuri. Astfel, mai mulți călători au rămas bulversați, cu bagaje și cu mulți nervi adunați, în gara din municipiul Constanța.

in gara Constanta biletele de tren trebuie cumparate cu o luna inainte, ca sa nu ramai p-aici. Videocălători în gară

Deja nu mai miră pe nimeni atunci când ies la suprafață alte nereguli de gestionare ale CFR Călători. Iată că cei care aveau în plan să plece cu trenul luni, 29 iulie a.c., din Gara Constanța, și nu și-au cumpărat bilete din timp, au ajuns în situația de a le fi date peste cap planurile. Prezentați la ghișeele din gară, turiștii, dar și constănțenii, au fost întorși din drum, pentru că nu mai erau locuri disponibile în trenuri. Potrivit angajatelor de la ghișee, din cauza aglomerației, pentru a prinde un loc în trenuri, în timpul sezonului estival, biletele trebuie cumpărate cu nu mai puțin de... o lună înainte.

Dacă e urgent, mergeți cu Personalul!

Dacă totuși călătorii se aflau în grabă sau aveau nevoie să ajungă neapărat la destinație, singura soluție era să circule cu trenurile Regio, cunoscute ca și „Personalul”, iar majoritatea fug de acesta, mai ales în timpul verii când temperaturile sunt insuportabile, dar și în timpul iernii când gradele din termometru scad sub zero, din cauza neregulilor din trenuri. Valul de căldură ajuns în țară a provocat întârzieri în circulația trenurilor de călători, iar deplasarea, în ceea ce privește călătorii, este făcută, în cele mai multe cazuri, în temperaturi extreme, aparatele de aer condiționat nefuncționând sau chiar fiind inexistente.

Ajunsă la ghișeul gării din Constanța, unei femei care dorea să plece cu trenul la Fetești i s-a prezentat doar opțiunea de a circula cu Personalul, cu toate că online trenurile InterRegio nu duc lipsă de locuri disponibile, opusul a ceea ce i s-a spus de către angajată. 

in gara Constanta biletele de tren trebuie cumparate cu o luna inainte, ca sa nu ramai p-aici. Videobilete disponibile online

Turiști străini, blocați în gară

Printre călătorii din Gara Constanța se aflau mai mulți turiști străini. Un grup de femei cu bagaje, pregătite să plece și care încercau să cumpere bilete de tren, au fost întoarse din drum. Una dintre ele chiar a menționat faptul că pe internet a găsit bilete disponibile, exprimându-se în limba engleză. „Am verificat pentru ziua de luni și era disponibilă ora 11.30”, a spus una dintre femei.

in gara Constanta biletele de tren trebuie cumparate cu o luna inainte, ca sa nu ramai p-aici. Videocălători străini în gară

Reporterii Replica au încercat să contacteze purtătorul de cuvânt din cadrul relații cu presa, însă fără răspuns.

Sorin Grindeanu a venit la Constanța cu trenul

Reamintim că Trenurile Soarelui au intrat pe traseu începând cu 14 iunie, iar cursa inaugurală l-a adus pe Sorin Grindeanu, ministrul Transporturilor, la Constanța.  Ministrul a transmis faptul că în următorii ani, în județul Constanța și în zona Portului vor fi investiți în jur de 1 miliard de euro în infrastructura feroviară, bani proveniți din fonduri europene. Întrebarea este: Oare Grindeanu și-a cumpărat bilet cu o lună înainte să vină la Constanța?

in gara Constanta biletele de tren trebuie cumparate cu o luna inainte, ca sa nu ramai p-aici. VideoGrindeanu în Gara Constanța

Așadar, dacă aveți în plan o călătorie și doriți să circulați cu trenul, iată că lucrurile nu sunt atât de simple. Vagoanele sunt arhipline, iar condițiile din acestea lasă de dorit. Din păcate, operatorul feroviar nu face nimic în această privință cu toate că soluția este destul de simplă: suplimentarea cu noi trenuri sau cel puțin alte vagoane.

Video:

.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
e numai una din zecile de mii de dovezi ale catastrofei economice in care traim de 34 de ani niciodata recunoscuta de autoritati psdnl care a dominat politica in acesti 34 de ani ar trebui sa raspunda dar nesimtirea si obraznicia sunt prea mari
1
0
CFR nu are nevoie nici de bani de-aia sant la falimentat Merg cu câteva vagoane resapate de la nea Nicu deși cererea e de vreo zece vagoane la un drum Din felia de tort mai mănâncă și companii private băieți de cartier și de partid cu oligarhii de la București Și după mulți se întreabă de ce nu are bani CFR cât despre investiții la anul și la alte alegeri r*mânia o țară UE se circulă cu trenul ca în India și Pakistan Țara e furată și în ea au rămas doar fiare vechi nu sa investit în transporturi și alte instituții de stat La fel a dispărut și flota a fost luată de un extraterestru ministru chior
3
0

REPLICA



LOTO

6/49
17646484143
5/49
20164023815
joker
172536133513