REPLICA ONLINE CONSTANTA

30.2° Constanța Sâm., 27 Iul. 2024
Anul XX Nr. 6803
30.2° Constanța Sâmbătă, 27 Iulie 2024 Anul XX Nr. 6803
 

În lipsa unui pasaj, elevii de la liceul Lucian Blaga folosesc zilnic o scurtătură peste calea ferată. Video

În lipsa unui pasaj, elevii de la liceul Lucian Blaga folosesc zilnic o scurtătură peste calea ferată. Video

Georgiana BOGLEA 12 aprilie 2024 | 00:00 1549

Nu trece o zi fără să auzim de un accident care are loc la nivel cu calea ferată în România. Totuși, oamenii par să nu se învețe minte și continuă să își riște viața, forțând trecerea peste calea ferată fără să le treacă prin gând că pot fi surprinși de tren. Cel mai grav este faptul că niște copii își riscă astfel viața în cartierul Poarta 6 din Constanța. Aceștia nu par să dea prea multă importanță trenului care trece pe lângă ei și își văd de drum liniștiți.

in lipsa unui pasaj, elevii de la liceul Lucian Blaga folosesc zilnic o scurtatura peste calea ferata. Video elevă care trece calea ferată

Constănțenii care locuiesc în cartierul Poarta 6 își pun zilnic viața în pericol când este vorba de traversarea liniilor de cale ferată. O opțiune este pasarela pietonală, însă, aceasta este deja șubrezită și le oferă oamenilor o stare de temere și mai mare.

in lipsa unui pasaj, elevii de la liceul Lucian Blaga folosesc zilnic o scurtatura peste calea ferata. Video pasarela veche

Cu toate că proiectul privind construirea unei noi pasarele s-a aflat în atenția autorităților încă din anul 2019, abia în anul 2020 a fost adoptat proiectul. Dar au trecut trei ani și... nimic nu răsare la orizont! Este vorba despre proiectul ce vizează „Pasarela pietonală peste liniile de cale ferată între cartierele Km 4/5 şi cartierul Faleză Sud - Poarta 6, în zona liceului Lucian Blaga”. Pentru a ajunge la şcoală, zeci de copii din Constanța sunt nevoiţi să treacă zilnic şinele de cale ferată.

Câțiva elevi din cartierul Poarta 6 au fost surprinși în momentul în care traversează calea ferată într-un loc unde nu este prevăzut cu trecere la nivel și nu este semnalizat în vreun fel. Aceștia traversează linia ferată fix după ce trece trenul fără să se gândească vreun moment că un alt tren poate veni și îi poate lovi în plin.

De asemenea, una dintre eleve merge nestingherită fix pe lângă tren fără să se gândească o clipă că s-ar putea dezechilibra din cauza curentului provocat de trenul în viteză sau ar putea fi agățată de acesta.

in lipsa unui pasaj, elevii de la liceul Lucian Blaga folosesc zilnic o scurtatura peste calea ferata. Video elevă care merge pe lângă linia ferată

Video:

Nu este un caz singular în Constanța

Reamintim că recent am semnalizat și situația de pe strada Caraiman, acolo unde există două treceri duble la nivel cu calea ferată, iar oamenii trec pe culoarea roșie a semnalului de culoare roșie zilnic, fără să se gândească o clipă că ar putea fi în pericol.

in lipsa unui pasaj, elevii de la liceul Lucian Blaga folosesc zilnic o scurtatura peste calea ferata. Video Bărbat care traversează calea ferată pe strada Caraiman

Se realizează, în sfârşit, pasarela pietonală din Poarta 6

Locuitorii cartierului Poarta 6 din Constanţa pot răsufla uşuraţi. Vor beneficia în sfârşit de realizarea unei pasarele pietonale, chiar peste linia de cale ferată. Problema nu este una nouă. Consilierii locali din partea PNL au depus acest proiect în luna noiembrie a anului 2019, însă fără succes.

Locuitorii din Poarta 6 și Km 4-5 primesc în sfârșit vestea bună pe care o așteptau de mulți ani. Primăria Municipiului Constanța a făcut demersurile pentru construirea pasarelei pietonale peste liniile de cale ferată în zona Liceului Lucian Blaga.

,,Prin proiectul ”Pasarelă pietonală peste liniile de cale ferată între Cartierul Km 4-5 și Cartierul Faleza Sud – Poarta 6, în zona Liceului Lucian Blaga” autoritatea locală urmărește realizarea unei circulații pietonale facile și sigure între cartierul Faleza Sud-Poarta 6 și Cartierul Km 4-5. Realizarea acestuia include amenajarea de zone dedicate pietonilor și bicicliștilor, zone ce permit traversarea unor zone abrupte, precum și facilități pe traseele propuse pentru persoanele cu dizabilități.

in lipsa unui pasaj, elevii de la liceul Lucian Blaga folosesc zilnic o scurtatura peste calea ferata. Video

Zeci de accidente feroviare

De-a lungul timpului, în zona de cale ferată dintre cele două cartiere au fost zeci de accidente feroviare. De exemplu, cel mai recent caz a avut loc în cursul zilei de 11 decembrie 2023, atunci când o femeie a murit, fiind călcată de tren, în zona blocurilor ANL, din cartierul Poarta 6.  În 11 august 2019, doi vârstnici, soț și soție, în vârstă de 67 de ani, au încercat să traverseze prin fața unui tren cisternă staționat pe calea ferată. În acel moment, au fost loviți de trenul privat, care se deplasa pe direcția Mangalia-Arad. În data de 4 septembrie 2019, un alt bărbat de 60 de ani și-a pierdut viața, călcat de tren. În data de 11 noiembrie 2019, un bărbat de 67 de ani a fost lovit de tren în Poarta 6, în același loc. Acesta a fost transportat la spital și a scăpat cu viață. Iar acum, o femeie de 45 de ani a decedat. Acestea sunt doar câteva dintre accidentele feroviare înregistrate.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Daca votam cu Domnul Chitac, pasarela va fi realizata la urgenta. Altfel nu garantez, posibil sa asteptam inca 15 ani.
0
0
fac pasaj subteran pentru tren si elibereaza toata zona la suprafata
0
0
Nu se va cocoța nimeni pe pasarela minune, poate doar când va ploua și va fi noroi
3
0
Am făcut sesizare la primărie privind lipsa unei bucăți de trotuar de pe str Micșunelelor din km 4/5. Au venit și au asfaltat o parte din strada mai sus-menționată, dar trotuar nici în ziua de astăzi nu s-a realizat. Am fost în Slatina, care nu are atracție turistică, însă este cu 50 ani în fața Constanței
3
0
Multumiti Chitacului care face programe de modernizare doar in interesul buzunarelor unor firme de casa ! Nici vorba de un program care sa vina in interesul cetatenilor .Zeci de mii de borduri ,milioane de dale smart si Mii de tone de betoane aducatoare de parandarat.Sa fie votat din nou pentru bunastarea firmelor de casa
3
0
Si in fata la Petroconst Bd. Bratianu cand faceti pasarela ?
5
0
Nici pina în ziua de astăzi nu sa realizat..după ani și ani doar de vb....pai măi merita votați ăștia...altul,poate este mai competent și face nu doar promite și fapte nu....dam votul la altul anul asta
4
0
Nu se v-a trece nici pe cea veche si nici pe cea noua...care este pe hartie deocamdata ! Cea mai buna solutie este o trecere,sau mai multe,la nivel cu calea ferata.....exact ca la masini ! Amenajare la nivel cu astfalt si cu semnalizarile de rigoare, cand se apropie trenul sa porneasca semnalele de avertizare, optice si acustice !!! Mult mai ieftin de amenajat, si foarte practic.... In tarile din Vest s-a ajuns demult la situatia asta,mai practic si economic...si mult mai comod pentru pietoni ! Investitia pasarelei implica foarte multi bani si v-a sta nefolosita , ce am rezolvat ?
5
1

REPLICA



LOTO

6/49
4219716334
5/49
91935222527
joker
51729436