REPLICA ONLINE CONSTANTA

24.4° Constanța Mie., 14 Aug. 2024
Anul XX Nr. 6821
24.4° Constanța Miercuri, 14 August 2024 Anul XX Nr. 6821
 

În loc de cafea: Băuturile care revigorează și ajută la scăderea în greutate

În loc de cafea: Băuturile care revigorează și ajută la scăderea în greutate

A.F. 18 iunie 2024 | 00:00 169

Mulți oameni au obiceiul de a bea cafea sau ceai dimineața pe stomacul gol. Pentru ei, acesta este cel mai simplu mod de a se binedispune. Însă cafeaua nu este cea mai bună soluție, deoarece poate provoca probleme de stomac, mai ales dacă nu mănânci mult timp după aceea.

in loc de cafea: Bauturile care revigoreaza si ajuta la scaderea in greutate

Există mai multe băuturi matinale mai sănătoase care te trezesc, îți dau energie și te pot ajuta să slăbești mai ușor. Dr. Naijena Alo împărtășește că acestea sunt apa cu turmeric și piper negru, apa cu lămâie sau doar apă călduță.

Băuturi care înlocuiesc cafeaua și te ajută să slăbești

Apă cu turmeric și piper negru

Pune 2-3 vârfuri de turmeric și piper negru într-un pahar de apă caldă și amestecă bine. Această băutură de dimineață îți va da energie și îți poate stimula metabolismul, astfel încât să scapi mai repede de excesul de grăsime.

Beneficiile turmericului se bazează pe substanțele benefice din compoziția sa. Datorită acestora, condimentul ajută în cazul inflamațiilor și poate ameliora durerile de artrită. În plus, turmericul îmbunătățește procesele metabolice din organism, iar antioxidanții ajută la eliminarea toxinelor și a altor substanțe dăunătoare.

Datorită acestui fapt, starea generală se îmbunătățește, sistemul imunitar este întărit și capacitatea de lucru crește.

Turmericul poate reduce inflamațiile cronice care pot duce la tulburări metabolice, obezitate și alte boli periculoase, cum ar fi cele legate de sistemul cardiovascular.

Consumul regulat al acestui condiment reduce riscul de a dezvolta boli hepatice, reducând totodată simptomele bolilor deja dobândite, cum ar fi hepatita. De asemenea, poate încetini dezvoltarea sau reduce simptomele parodontitei, sindromului premenstrual, diabetului, diareei, indigestiei și psoriazisului.

Turmericul stimulează producția de bilă în vezica biliară, care ajută organismul să descompună grăsimile în timpul digestiei. Această proprietate a ei poate fi utilă pentru persoanele care suferă de dispepsie sau care se confruntă cu greutate în stomac după ce mănâncă.

În plus, proprietățile antiinflamatorii ale turmericului pot ajuta la reducerea simptomelor asociate cu boala inflamatorie intestinală, cum ar fi durerea și balonarea. Acest lucru îl face util pentru persoanele cu colită ulcerativă sau boala Crohn.

Turmericul poate ajuta, de asemenea, la reducerea nivelului de acid gastric și la promovarea vindecării ulcerelor gastrice.

Lămâie și apă

Stoarceți o jumătate de lămâie într-un pahar de apă caldă. Puteți adăuga și puțină miere, dacă doriți, precum și un vârf de cuțit de scorțișoară. Consumul acestei băuturi poate fi revigorant, vă va trezi mai bine decât cafeaua și este excelent pentru digestie.

Dacă nu aveți timp să preparați aceste băuturi, beți doar un pahar de apă simplă, care trebuie să fie călduță. Fă-o pe stomacul gol. Va hidrata organismul și va accelera metabolismul. De asemenea, poate ajuta la eliminarea toxinelor din organism și la îmbunătățirea digestiei.

Atunci când beți una dintre aceste băuturi, mâncați câteva nuci, cum ar fi migdale sau semințe de dovleac. La scurt timp după, puteți bea cafeaua sau ceaiul de dimineață, dacă chiar nu vă puteți lipsi de ele, spune Dr. Naijena Alo, potrivit actualno.com, citat de exquis.ro.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA



LOTO

6/49
2353438259
5/49
33731101522
joker
5377104016