REPLICA ONLINE CONSTANTA

20.9° Constanța Mar., 17 Sept. 2024
Anul XX Nr. 6855
20.9° Constanța Marți, 17 Septembrie 2024 Anul XX Nr. 6855
 

În Mamaia sunt la mare căutare apartamentele de lux

În Mamaia sunt la mare căutare apartamentele de lux

Victor ROTARU 4 august 2023 | 00:00 3137

În Constanța și Mamaia se construiește la foc automat, piața imobiliară fiind în floare, însă agenții imobiliari nu sunt prea încântați de încasările din ultimele luni, și cu toate că blocurile răsar ca ciupercile după ploaie, în timpul sezonului estival, vânzările merg slab. Nici în perioada primăverii nu a mers prea bine piața imobiliarelor, din cauza inflației, românii sunt încă sceptici când vine vorba de achiziționarea unui cămin, așteptând scăderi de prețuri, care însă nu prea se anunță. 

in Mamaia sunt la mare cautare apartamentele de luxMamaia 

În Mamaia blocurile se înmulțesc de la un an la altul, cu toate acestea, pe perioada sezonului estival vânzările scad alarmant. Nici înainte de sezonul estival nu au mers atât de bine vânzările pe piața imobiliarelor, atât creditele cât și dobânzile sunt în creștere iar oamenii așteaptă ape ceva mai limpezi: „Este o problemă cu vânzarea de apartamentele din Mamaia Nord. Prețurile nu sunt mari, având în vedere construcția blocului... Într-adevăr, tot timpul a fost așa în sezonul estival, nu prea s-au vândut apartamentele. În general primăvara și toamna se vând cele din stațiuni. Vara aceasta, la vânzări, a mers puțin mai rău decât vara trecută. Diferența este mică. Nici în martie, aprilie, mai, nu au mers foarte bine vânzările. Lumea este temătoare, având în vedere inflația. Creditele sunt greu de obținut, dobânzile sunt foarte mari. Dacă se dă drumul la credite și dobânzile vor fi mici, vânzările vor crește din toamnă.”, a declarat pentru un agent imobiliar din Constanța. 

Gama de lux a început să fie cea mai căutată 

Cu toate că românii nu se înghesuie la cumpărarea de apartamente, iată că și cei care o fac ajung să-și cumpere un apartament din gama de lux, agentul imobiliar declarând: „În Mamaia un apartament cu 2 camere, cu 50 și puțin de mp, este în jur de 80-90 de mii de euro. Într-un bloc finalizat anul trecut. Iar cel mai scump poate ajunge și la 1 milion de euro. Cele mai scumpe sunt și cele mai căutate în ultimul timp. Gama de lux a început să fie din ce în ce mai căutată. Prețul pieței nu cred că va scădea. Acum lumea lasă din preț doar pentru că are nevoie repede de bani.” 

in Mamaia sunt la mare cautare apartamentele de luxMamaia

În Constanța nu mai sunt apartamente de vânzare 

Dacă în Mamaia se mai găsesc apartamente la prețuri decente, în Constanța, în schimb, lucrurile sunt diferite: „Apartamente nu prea sunt prin Constanța de vânzare. Un apartament cu 3 camere, la Stadion, 82 mp, etajul 3/8, 162 de mii de euro. Apartament cu 4 camere, pe Mircea, 88 mp, la etajul 1, fără nici un fel de îmbunătățire în el, 170 de mii. În zona Anda, 2 camere, 50 de mp, cu tot cu balcoane, etajul 3/4, 60 de mii de euro, simplu, fără nici un fel de îmbunătățire. Problema noastră este că nu sunt oferte... Sunt oferte slabe pe oraș, nici stațiunea Mamaia nu dă pe afară, în Mamaia Nord lucrurile stau diferit, acolo se construiește la foc automat, nici nu știi de unde să cumperi.” a încheiat agentul imobiliar.  
 

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Ma tot uit peste tot majoritate au construcțiile cu apartamente mici și foarte mici ,toată lumea plângea înainte de cutiile de chibrituri construite acu 40 de ani ,acum se construiește la fel ptr ca dezvoltatorii vând în loc de un apartament 2 și e bătaie pe ele ,eu înțeleg ca sunt mai ieftine și mai ușor de luat credit ptr cele de 35 metri patrati dar chiar și asa preferam sa nu cumpăr
0
0
SUNT 1.300.000 BUGETARI MAI TREBUIE SA SE CONSTRUIASCA INCA PE ATAT SI TOT SE VOR VINDE,SARACII BOGATI
0
0
Pentru asa zisa calitate si siguranta preturile sunt enorme,chiar exagerate. Chiar daca romanii ar avea salarii decente,tot ar fi prea mult . Toti vanzatorii de asa ceva se scuza cu preturile materialelor ca e asa si pe dincolo. Ma doare-n cosor,eu vreau sa fiu sigur ca nu se prabuseste plafonul pe mine sau nu crapa naibi blocul,cum au fost multe cazuri,ca nu iau foc de la instalatia electrica sau nu crapa tevile de foarte s***a calitate. In plus,felul in care sunt concepute este cam ceausist. Foarte bine ca romanasii s-au trezit si nu cumpara dupa vorbe .
0
0
Preturile nu sunt mari,la cat costa materialele acum.Problema este ca salariile sunt mici,iar meseriasii din ce in ce mai putini.Am avut noroc ca am gasit doi frati mai in varsta care mi-au luat casa de la rosu si au dat-o gata in vreo 3 luni,dar ca ei mu am mai gasit de 2 ani de zile.Prefer sa-mi fac singur multe dintre lucrari pt ca-mi place si ma pricep dar in special pt ca fac pt mine.Se vor alinia preturile cu cele din vest dar cu salariile ce facem?In ianuarie si februarie am mers in irlanda,am muncit sofer pe masina de gunoi si am venit acasa cu 7500 euro.La noi cand am intrebat au spus ca e greu sa intri ca-s salariile mari(3500 de lei).Astia muncesc cam un sfert din cat munceam eu si mai sunt si ydyoti.
1
0
…si nici nu sunt scumpe… sa mori tu! Ia munceste cinstit pe un salariu normal si o sa ti se para scump si un kil de carne. Ba, voi unde dracu traiti!? Aaa… ma scuzati, sunt unii din sula de domi, de vita nobila cu sange albastru. E.I traiesc la nivelul superior, alaturi de zei. Mars ma cu apartamentele voatre ca ati umplut plaja cu betoane si nu le cumpara nici dracu.
3
0
Cat de ieftini sunteti! “Dezvoltatorii” au distrus orasul cu ajutorul statului (a se citi toti hotii din Primarie). Acum sunt in groapa cu constructiile lor de 2 lei si bineinteles ca platesc pentru minciunile astea. Poate mai prostesc cativa fraieri disperati, ca nu mai sunt apartamente de vanzare in oras. Nu mai apare teparul ala care a sponsorizat luminitele de Craciun? Cat de ieftini sunteti! Nu va este scarba de voi?
2
0
Chelaru, in cardasie cu cipanzeii, a distrus definitive Mamaia Nord. A transformat-o intr-un ghetou insalubru. Acest om n-ar trebui sa mai fie liber o clipa si confiscare extinsa, ca n-are nimic pe numele lui. In declaratia de avere e sarac lipit pamantului. Asa nu se mai poate !
4
1
decat "lucs" makkedonesc mai bine o casa in grecia la jumatate de pret .
8
2
cum se face ca internet ul abunda in anunturi cu apartamente de vanzare in Constanta ...iar di articolul dvs reiese ca cererea este mai mare decat oferta? miroase a articol platit
18
0

REPLICA


LOTO

6/49
3861614329
5/49
2842529181
joker
17411423166