REPLICA ONLINE CONSTANTA

30.4° Constanța Sâm., 3 Aug. 2024
Anul XX Nr. 6810
30.4° Constanța Sâmbătă, 3 August 2024 Anul XX Nr. 6810
 

În paradisul bețivilor, La Plopi, se bea fără bon fiscal. Video

În paradisul bețivilor, La Plopi, se bea fără bon fiscal. Video

Replica API 9 aprilie 2022 | 00:38 11476

Barul „La plopi“, din zona Cet, este raiul celor iubitori de alcool. De-la lungul timpului, aici s-au întâmplat tâlhării, bătăi, amenințări cu cuțitul sau încăierări între turmentați. În urma unui control al Direcţiei Generale Antifraudă Fiscală – Direcţia Regională Antifraudă 2 Constanţa, firma a fost amendată cu 20.000 de lei, pentru că nu a emis bon fiscal pentru suma de 1.000 lei descoperită în plus în incinta barului după întocmirea monetarului, sumă care a fost confiscată. Reprezentanții barului cer anularea procesului verbal și exonerarea de plata amenzii.

Motivarea cererii

În opinia petentei agenţii constatatori au dispus sancţionarea contravenţională în mod eronat deoarece suma descoperită ca fiind încasată fără a fi fiscalizată reprezintă fond de câştiguri pus la dispoziţie de societate pentru eventuale câştiguri din jocurile de noroc amplasate în bar, între petentă şi această societate existând un contract de asociere având ca obiect desfăşurarea de jocuri de noroc tip aparate electronice.

Direcția Generală Antifraudă - Direcția Regională Antifraudă 2 Constanța a arătat că în urma controlului inopinat efectuat la data de 18.05.2021 la punctul de lucru al petentei, locaţie la care funcționează un bar, s-a constatat o diferenţă nejustificată în plus de 1.051 lei, determinată prin compararea monetarului faptic cu raportul intermediar „X” emis de aparatul de marcat electronic fiscal din dotare, sumă ce reprezenta 3.100% din încasările zile de 34 lei, aceasta fiind sancționată cu amendă în valoare de 20.000 lei şi confiscarea sumei de 1.051 lei nejustificată.

Magistrații din cadrul Judecătoriei Constanța au constatat că, în ceea ce privește suma care ar reprezenta fondul de câștiguri, aceasta priveşte o sumă de bani din anul 2016, într-un cuantum diferit de suma de bani nejustificată găsită în posesia angajatei petentei la punctul de lucru, aspect care denotă faptul că apărarea este neîntemeiată sub acest aspect fiind neverosimilă atât situaţia privind neschimbarea cuantumului presupusului fond de premiere timp de 5 ani cât şi faptul că diferenţa de bani a fost scoasă pe loc, la momentul controlului, din aparate din moment ce nici martora care a fost de faţă la aceea dată şi căreia i s-a solicitat să dea notă explicativă cu privire la suma de bani nejustificată nu a menţionat acest din urmă fapt la momentul controlului. Din acesta motiv, instanța a decis respingerea plângerii ca neîntemeiată. Sentința a fost dată pe 1 aprilie 2022 și nu este definitivă.

Virgil STOIAN

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
ce jurnalisti si cititori idioti hahahhaa
0
0
Titluri de rahat, de la jurnalisti de rahat. Tactu tot acolo bea, in paradisul betivilor?
0
0
nu s-a dat spaga antifraudei. Greseala ! Acum se infrupta judecatorii.
1
1
ca toti care stau la cet niste mizerii ordinare
0
0
asa urat vorbiti voi de biserici?
0
0
Vezi pe Facebook Cornel-virgil Stoian
0
0
Virgile nu te prinde ma unul din betivii aia in 102 in timp ce te plimbi si mirosi a ceapa si branza sa te bata putin ?! pune-ti si poza sa vada lumea ce purcelusi esti .
0
0

REPLICA



LOTO

6/49
4022312423
5/49
141310402232
joker
1229312768